Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Investiţiile la Blaj continuă. Lucrări de 3 milioane de lei pentru renovarea căminelor culturale din zonă

Publicat

În urmă cu doi ani, Consiliul local Blaj a decis iniţierea unui program de construire a unor noi aşezăminte culturale în cele trei localităţi componente ale municipiului: Tiur, Mănărade şi Petrisat. Primele investiţii încep să se vadă.

La Tiur, investiţia într-un nou cămin cultural amplasat pe aceeaşi locaţie este finalizată în proporţie de 80 la sută. Mai sunt de realizat doar câteva finisaje în interiorul clădirii, urmând ca pe parcursul sezonului rece să fie dotat cu toate cele necesar pentru desfăşurarea activităţii. Căminul cultural din Tiur a fost proiectat să găzduiască manifestări la care să participe 400 de oameni.

Pentru căminul cultural din Mănărade, Primaria Blaj a scos la licitaţie atribuirea lucrării şi se preconizează că investiţia va fi demarată efectiv la sfârşitul lunii octombrie. Ca şi la Tiur, căminul cultural va fi construit pe actuala locaţie, termenul de finalizare fiind de 24 de luni. Capacitatea acestuia va fi de 320 de persoane.

La căminul cultural din Petrisat, care va avea o capacitate de 250 de persoane, se lucrează în prezent la proiectul tehnic, urmând ca lucrarea să fie scoasă la licitaţie până la sfârşitul anului. În comunitatea maghiară aparţinătoare municipiului Blaj s-a luat decizia construirii noului cămin în faţa vechiului edificiu, acolo urmând să fie amenajată o expoziţie etnografică reprezentativă pentru tradiţiile şi meşteşugurile locuitorilor din zonă, iar mai apoi chiar o mică bibliotecă pentru tinerii din sat.

Costul total al lucrărilor este de 3 milioane de lei.

„Sunt susţinătorul ferm al ideii că fiecare comunitate trebuie să aibă un centru cultural civilizat de nivel european. Aceste instituţii trebuie să devină în timp centre social-educaţional-culturale, locuri unde vor fi îmbinate necesităţile locale la nivel social-cultural, cu internetul, biblioteca sau spectacolele, toate în funcţie de dimensiunea localităţilor rurale”, a declarat primarul din Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax