Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Investitori chinezi interesaţi de afaceri în Alba. Prefectul le recomandă zona Aiud – Ocna Mureş pentru domeniile agricultură, energie şi industrie

Publicat

Investitori chinezi şi-au manifestat interesul de a investi în agricultură, energie şi industrie, anunţă reprezentanţii Prefecturii Alba, iar Gheorghe Feneşer consideră că o zonă propice pentru dezvoltarea acestor afaceri ar fi Aiud – Ocna Mureş. Prefectul a avut primele dialoguri cu Ambasada Chinei la Bucureşti, în acest sens.

Atragerea investitorilor în judeţul Alba nu depinde doar de implicarea autorităţilor, ci şi de oferta locală, care trebuie să fie cât mai atractivă pentru cei care ar putea investi şi crea, implicit, locuri de muncă pentru oameni, susţine prefectul de Alba.

„În judeţul Alba, este o nevoie acută de investitori, traversăm o perioadă dificilă din punct de vedere economic, iar rata şomajului e în creştere. Oamenii şi-au pierdut parcă răbdarea şi, mai ales în zonele cele mai defavorizate, acuză autorităţile de lipsă de implicare în atragerea investitorilor. Din păcate, la acest capitol, lucrurile nu se prea mişcă, din cauză că, în prezent, nu există prea mare interes pentru noi investiţii. Cu toate acestea, am găsit deschidere şi interes la Ambasada Chinei, pe care am convins-o că judeţul nostru este cel mai potrivit pentru cei care doresc să investească în agricultură, energie şi industrie. Urmează ca în perioada imediat următoare, să le prezentăm partenerilor noştri de dialog date mai concrete despre resursele noastre şi despre forţa de muncă, a cărei calificare vorbeşte de la sine”, a precizat Gheorghe Feneşer.

În opinia prefectului, obiectul discuţiilor cu Ambasada Chinei trebuie să fie cu prioritate zona Aiud – Ocna Mureş unde, de anul trecut, la iniţiativa primarului Horaţiu Josan, a fost înfiinţată Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Alba de Jos”, care funcţionează ca o microregiune de dezvoltare, localităţile partenere urmând să îşi adune toate resursele de care dispun şi să-şi unească eforturile spre atragerea de investitori şi fonduri europene pe proiecte care să ducă la dezvoltarea în cadrul asociaţiei a infrastructurii, învăţământului, sănătăţii, agriculturii şi, nu în ultimul rând, a economiei locale pentru toate cele 16 localităţi. Instituţia Prefectului – Judeţul Alba susţine asociaţia, pe care o consideră un model bun de urmat şi de ceilalţi primari din judeţ.

„Îl felicit pe primarul Josan pentru iniţiativa de a fi creat ADI <Alba de Jos> şi pe toţi primarii care i s-au alăturat. Instituţia Prefectului se va implica în acest proiect, pe care, personal, îl susţin cu toată deschiderea. Ieri am făcut o primă vizită la Ocna Mureş, urmează să am o întâlnire, la Aiud, cu conducerea <Albei de Jos>, iar la următoarea discuţie cu Ambasada Chinei îi voi invita şi pe reprezentanţii asociaţiei, pentru că, în această zonă, se poate investi în agricultură, în industrie, dar şi în energie. Există, forţă de muncă bine pregătită pentru industrie şi aici mă refer în primul rând la cei care au lucrat în Metalurgica Aiud, iar din punctul de vedere al agriculturii, această zonă are un potenţial extraordinar. Datorită faptului că această asociaţie <Alba de Jos> există, avem, în faţa oricăror investitori, argumentul că suntem interesaţi de ei şi de a le oferi resursele noastre, în beneficiul ambelor părţi. Mă voi implica în aducerea investitorilor în zona Aiud – Ocna Mureş şi voi proceda la fel şi cu celelalte zone din Alba. Sper ca modelul <Alba de Jos> să fie preluat de toţi primarii din judeţul nostru, pentru că aceste asociaţii intercomunitare au cele mai mari şanse şi la atragerea banilor europeni în perioada 2014-2020”, a declarat prefectul Gheorghe Feneşer.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax