Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Investitorii, despre condiţiile din România: Forţa de muncă este insuficientă şi birocraţia, necompetitivă

Publicat

investitori business

Investitorii români și străini susţin că forța de muncă din țară este insuficientă, iar birocrația rămâne în continuare o piedică, în comparație cu alte locații din Europa unde desfășoară activități. Datele se regăsesc în cel mai recent studiu realizat de Consiliul Investitorilor Străini (FIC), despre mediul de afaceri din România.

Dintre cei care au participat la studiu, 70% consideră că evoluțiile din ultimele 6 luni (perioada de referință a chestionarului) le-au scăzut încrederea în mediul de afaceri din România, potrivit StartupCafe.

De asemenea, 68% dintre respondenți consideră că forța de muncă disponibilă nu este suficient de competitivă, 85% dintre respondenți caracterizează sistemul fiscal din România ca necompetitiv, nu neapărat din cauza nivelului de impozitare, ci după modificări inopinate de politică fiscală. Pe de altă parte, 92% consideră că infrastructura nu este suficient de bine dezvoltată, iar 100% dintre respondenți descriu birocrația din România ca fiind necompetitivă în comparație cu alte locații din Europa unde desfășoară activități și tot în unanimitate reclamă lipsa de transparență și de consistență în adoptarea și aplicarea politicilor publice.

Investițiile străine în România au ajuns la 4,5 miliarde de euro în 2017 în foarte ușoară creștere față de 2015 sau 2016 și totuși doar la jumătate față de nivelul înregistrat în anii 2007-2008. O parte semnificativă a acestor investiții au fost realizate de companiile deja prezente în România, care se adaptează la creșterea economiei locale, europene și globale.

Indicele FIC este realizat în rândul comunității membrilor Consiliului Investitorilor Străini (FIC) – companii care au avut în 2016 o cifră de afaceri de 187 de miliarde de lei și au angajat aproximativ 200.000 de persoane.

sursa: startupcafe.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax