Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE | Înzăpeziţi pe Transalpina: Nouă persoane aflate în două autovehicule, la Obârşia Lotrului au solicitat sprijinul echipelor de intervenţie

Publicat

Echipe de jandarmi montani din judeţele Vâlcea şi Gorj s-au mobilizat pentru a veni în ajutorul unor persoane care au solicitat sprijinul forţelor de intervenţie, după ce au rămas înzăpezite pe Transalpina, la Obârşia Lotrului. În zonă ninge abundent.

Este vorba despre nouă persoane, şase care circulau cu un microbuz şi alte trei, dintr-un autoturism. Zona în care au rămas blocate în zăpadă este Obârşia Lotrului, pe DN 67 C Transalpina, în judeţul Vâlcea, mai sus de Oaşa (Alba).

UPDATE: Jandarmii montani i-au găsit pe turişti blocaţi în cele două autoturisme, în 70 cm de zăpadă. Aceştia au fost ajutaţi să iasă din blocaj şi să-şi continue sejurul. Este vorba cinci adulţi şi doi copii.

Tronsonul Curpăt (lângă Oaşa) – Rânca pe Transalpina este închis de la 1 noiembrie 2012, odată cu începerea sezonul rece, pentru a evita blocajele de circulaţie şi incidentele posibile, din cauza ninsorilor şi a condiţiilor meteorologice extreme la altitudini mari.

Măsura închiderii traficului pe acest sector de drum a fost instituită având în vedere condiţiile meteorologice nefavorabile din timpul iernii, care pun în pericol utilizatorii prin căderi de stânci, alunecări de teren, înzăpeziri, polei etc., precum si nefinalizarea tuturor lucrărilor de siguranţa circulaţiei. Sectorul de drum închis circulaţiei este semnalizat corespunzător.

Participanţii la trafic sunt avertizaţi să respecte semnalizarea rutieră existentă pe DN 67C – Transalpina, pe sectorul restricţionat. Deschiderea traficului se va face imediat ce condiţiile atmosferice vor permite circulaţia în condiţii de siguranţă, iar lucrările nefinalizate vor fi terminate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax