Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat – Ioan Dîrzu, deputat de Alba: „PSD va continua să asigure un trai decent românilor din clasa de mijloc”

Publicat

Ioan Dirzu, deputat PSD de Alba

Deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu susține că partidul aflat la guvernare militează pentru creșterea salariilor românilor și că propunerea PNL de a scădea salariul minim pe economie este un pas greșit. Dîrzu consideră că un salariu minim brut decent trebuie să ajungă la cel puțin 3000 lei.

„România continuă să aibă una dintre cele mai mici mase salariale din Uniunea Europeană, realitate care explică migrația forței de muncă superior calificate.

Masa salarială este indicatorul care arată cum se împarte valoarea creată în economie între muncă şi capital. România este pe antepenultimul loc în Europa, cu o pondere a masei salariale de numai 36% în PIB, față de 45% media europeană. Franța și Danemarca au peste 52%, Bulgaria și Ungaria au peste 43%.

PSD a militat tot timpul pentru creșterea salariilor românilor și a adoptat politici ferme în acest sens – de la creșterea consistentă a salariului minim care a ajuns la 1900 de lei brut, până la majorările pentru medici, profesori ori funcționari publici.

Astfel, masa salarială din România a ajuns în 2017 la 67,7 miliarde de euro, în creştere cu 10 miliarde de euro faţă de anul anterior şi cu 14,4 mld. euro faţă de acum zece ani.

În schimb, se poate observa clar cât de greșită și anti-socială este propunerea PNL de tăiere a salariului minim pe economie la 1.000 lei, anunțată chiar de consilierul președintelui PNL.

Și așa salariile sunt foarte mici în România – o tăiere a salariului minim ar accelera migrația forței de muncă, în special în rândul tinerilor.

PNL, chiar și în opoziție fiind, continuă să moștenească toate relele PDL-ului – tăieri de salarii și pensii. Există voci în PNL care militează și pentru tăierea burselor studenților sau tăierea gratuității pe calea ferată pentru studenți.

Diferenţa dintre România și țările dezvoltate din Europa, în privința masei salariale, este de 14 procente, lucru pe care PSD îl va îndrepta în viitorii ani de guvernare.

Eu cred că un salariu minim brut decent trebuie să ajungă la cel puțin 3000 lei. Prin politic sociale strategice, integrate și proactive, PSD va continua să asigure un trai decent românilor din clasa de mijloc”, transmite Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax