Connect with us
Publicitate

POLITICA

Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba: „568 de milioane euro pentru copiii din centrele de plasament”

Publicat

Ioan Dirzu, deputat PSD de Alba

Ministerul Muncii și Justiție Sociale a semnat săptămâna trecută contractul de finanțare europeană pentru reducerea numărului de copii din centrele de plasament, transmite deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu.

Proiectul are titlul „Team-Up: progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” și vizează ca până la finalul anului 2023, actuala rețea de asistență maternală să fie extinsă cu 4000 de persoane, urmând ca 15.000 de asistenți maternali să beneficieze de formare profesională continuă. Proiectul se va derula pe o perioadă de 5 ani și are un buget de 568.985.570 euro, precizează deputatul.

“Trebuie să gândim în continuare modernizarea sistemului de asistenţă socială prin transformarea acestuia dintr-un sistem pasiv în unul proactiv, asigurând trecerea de la un sistem bazat pe beneficii la unul axat pe servicii.

Trebuie să realizăm până în 2020 schimbarea accentului pus pe asistenţa acordată individului prin instituirea unor măsuri de protecţie socială în jurul securizării familiei. PSD are în vedere creşterea gradului de securitate socială, dar și responsabilizarea individuală, printr-o politică socială centrată pe copil şi familie, care să încurajeze o îmbătrânire demnă, bazată pe un sistem integrat de servicii şi prestaţii sociale.

Pentru aceasta trebuie, în primul rând, să construim un sistem politic raţional şi orientat spre interesul naţional, o protecţie socială adecvată şi motivantă, servicii publice de educaţie şi sănătate de calitate, cu oameni de încredere.

Cu toții trebuie să acordăm mai multă atenție copiilor abandonați, născuți orfani, dar mai ales să prevenim ca aceștia să ajungă în situația de a fi singuri pe lume. Responsabilitatea socială este a fiecăruia dintre noi, nu doar a statului. Toți trebuie să depunem eforturi în familii, grupuri de prieteni sau medii profesionale și să explicăm faptul că un copil este o responsabilitate uriașă iar, dacă decizi să-l ai, singurul lucru care contează este interesul lui superior în detrimentul celorlalte”, declară Ioan Dîrzu, deputat PSD Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax