Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba: Îmi doresc ca în România să avem un învățământ superior centrat pe student și pe nevoile sale

Publicat

”Noul an universitar este prilej de bucurie și speranță atât pentru studenți și cadrele universitare, cât și pentru întreaga societate românească.

Fiecare început de an universitar înseamnă încă o generație de români educați, pregătiți pentru viață și pentru ceea ce-și doresc să facă cu ea. Le doresc cât mai multor tineri să beneficieze de acest proces și să profite că trăiesc într-o țară în care și învățământul superior este gratuit.

Eu îmi doresc un învățământ universitar în care studenții să fie puși în centrul actului educațional, să se investească bani și timp în nevoile și aspirațiile lor, să li se dea încredere și bucuria de a studia în România.

În acest sens, Guvernul României s-a îngrijit de studenții români și le-a acordat gratuitate pe tren, le-a dublat bursele și a finanțat universitățile prin programe ale MEN și CNI. Acest exemplu trebuie urmat și de autoritățile locale și de conducerea universităților.

Îmi doresc, și țin foarte mult la acest lucru, ca studenții români să învețe în condiții decente, la standarde europene. Îmi doresc să fie cazați în cămine curate, să ia o masă caldă la prețuri bune și să studieze în biblioteci moderne. Îmi doresc ca studenții români să beneficieze de consiliere în carieră, să li se ofere oportunități de practică și schimburi de experiență. Îmi doresc ca seminarele și cursurile să le fie predate în mod interactiv și axate pe aplicabilitate practică.

Pentru toate acestea, Guvernul a făcut demersuri serioase, dar este nevoie și de munca și implicarea rectorilor din România.

Unii dintre ei și-au înțeles misiunea și au făcut din universitățile pe care le conduc adevărate bijuterii ale învățământului superior, alții și-au tratat colegii și studenții cu dispreț și au lăsat în paragină centre întregi de educație și cultură.

Le mulțumesc pe această cale tuturor cadrelor universitare care fac cinste învățământului superior din România pentru munca și sacrificiul lor, pentru orele și anii petrecuți la catedră și în cercetare.

Le mulțumesc deopotrivă și organizațiilor studențești care luptă cu îndârjire pentru drepturile studenților și astfel ridică standardele de calitate ale învățământului superior.

Le mulțumesc firmelor, asociațiilor și fundațiilor care investesc în învățământul superior din România și datorită cărora copiii noștri au locuri la stagii de practică axate pe domeniul lor de activitate și locuri de muncă bine plătite după finalizarea studiilor.

Le mulțumesc tuturor celor care și-au îndreptat fața către învățământul universitar din România și au ajutat la performarea lui.

Un gând aparte se îndreaptă și către  Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, despre care pot să spun că a dat viață orașului nostru și a reușit în cei aproape 30 de ani de existență să țină tinerii acasă si să-i pregătească foarte bine în cele mai vaste domenii de studiu.

Foarte mulți albaiulieni sunt absolvenți ai UAB și au decis să rămână în orașul natal și să practice ce au învățat la facultate. Nu poate fi nimic mai frumos decât să vezi această uniune între școală și comunitate.

Pentru acest lucru felicit întreg colectivul de cadre universitare de la UAB pentru tot devotamentul de care au dat dovadă în acești ani.

Vă doresc tuturor un an universitar plin de cunoaștere, înțelepciune și progres! Vivat academia!”, a declarat Ioan Dîrzu într-un comunicat de presă. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax