Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba: Îmi doresc ca în România să avem un învățământ superior centrat pe student și pe nevoile sale

Publicat


”Noul an universitar este prilej de bucurie și speranță atât pentru studenți și cadrele universitare, cât și pentru întreaga societate românească.

Fiecare început de an universitar înseamnă încă o generație de români educați, pregătiți pentru viață și pentru ceea ce-și doresc să facă cu ea. Le doresc cât mai multor tineri să beneficieze de acest proces și să profite că trăiesc într-o țară în care și învățământul superior este gratuit.

Eu îmi doresc un învățământ universitar în care studenții să fie puși în centrul actului educațional, să se investească bani și timp în nevoile și aspirațiile lor, să li se dea încredere și bucuria de a studia în România.

În acest sens, Guvernul României s-a îngrijit de studenții români și le-a acordat gratuitate pe tren, le-a dublat bursele și a finanțat universitățile prin programe ale MEN și CNI. Acest exemplu trebuie urmat și de autoritățile locale și de conducerea universităților.

Îmi doresc, și țin foarte mult la acest lucru, ca studenții români să învețe în condiții decente, la standarde europene. Îmi doresc să fie cazați în cămine curate, să ia o masă caldă la prețuri bune și să studieze în biblioteci moderne. Îmi doresc ca studenții români să beneficieze de consiliere în carieră, să li se ofere oportunități de practică și schimburi de experiență. Îmi doresc ca seminarele și cursurile să le fie predate în mod interactiv și axate pe aplicabilitate practică.

Pentru toate acestea, Guvernul a făcut demersuri serioase, dar este nevoie și de munca și implicarea rectorilor din România.

Unii dintre ei și-au înțeles misiunea și au făcut din universitățile pe care le conduc adevărate bijuterii ale învățământului superior, alții și-au tratat colegii și studenții cu dispreț și au lăsat în paragină centre întregi de educație și cultură.

Le mulțumesc pe această cale tuturor cadrelor universitare care fac cinste învățământului superior din România pentru munca și sacrificiul lor, pentru orele și anii petrecuți la catedră și în cercetare.

Le mulțumesc deopotrivă și organizațiilor studențești care luptă cu îndârjire pentru drepturile studenților și astfel ridică standardele de calitate ale învățământului superior.

Le mulțumesc firmelor, asociațiilor și fundațiilor care investesc în învățământul superior din România și datorită cărora copiii noștri au locuri la stagii de practică axate pe domeniul lor de activitate și locuri de muncă bine plătite după finalizarea studiilor.

Le mulțumesc tuturor celor care și-au îndreptat fața către învățământul universitar din România și au ajutat la performarea lui.

Un gând aparte se îndreaptă și către  Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, despre care pot să spun că a dat viață orașului nostru și a reușit în cei aproape 30 de ani de existență să țină tinerii acasă si să-i pregătească foarte bine în cele mai vaste domenii de studiu.

Foarte mulți albaiulieni sunt absolvenți ai UAB și au decis să rămână în orașul natal și să practice ce au învățat la facultate. Nu poate fi nimic mai frumos decât să vezi această uniune între școală și comunitate.

Pentru acest lucru felicit întreg colectivul de cadre universitare de la UAB pentru tot devotamentul de care au dat dovadă în acești ani.

Vă doresc tuturor un an universitar plin de cunoaștere, înțelepciune și progres! Vivat academia!”, a declarat Ioan Dîrzu într-un comunicat de presă. 


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Italian, șofer de TIR, cu simptome de viroză, la Spitalul Județean Alba. Refuză să rămână sub observație

Publicat

u

Un șofer de TIR italian s-a prezenta la Spitalul Județean Alba, au transmis autoritățile sanitare de la nivelul județului. Acesta a acuzat simptome ale unei viroze, respectiv cu o durere în piept și cu febră și este în prezent investigat. Reprezentanții DSP Alba spun că acesta refuză să rămână sub observație, motivând că trebuie să […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: L-ați văzut? Poliția Alba Iulia îl caută pe un tânăr, suspect într-un dosar de distrugere

Publicat

Poliţia Municipiului Alba Iulia solicită sprijinul cetăţenilor pentru identificarea unei persoane de interes în instrumentarea unui dosar penal pentru distrugere. Potrivit IPJ Alba, este vorba despre un tânăr care, în 23 noiembrie 2019, noaptea, a lovit cu piciorul oglinda retrovizoare a unui autoturism parcat pe strada Vasile Goldiș din Alba Iulia. Cetățenii care pot oferi […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Acoperișul unui bloc, smuls de vânt la Aiud. Au intervenit pompierii

Publicat

O parte din acoperișul unui bloc din municipiul Aiud a fost desprins de vânt, luni după-amiaza. A fost solicitat ajutorul pompierilor. Potrivit ISU Alba, detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru îndepărtarea unor elemente de acoperiș desprinse de vânt. Sunt trei echipaje, ASAS (autospecială de lucru cu apă și spumă) și APIC (autospecială de primă intervenție […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO-VIDEO ALERTĂ: O tânără și bebelușul ei de 7 luni, SUSPECȚI de coronavirus la Alba Iulia. Mama s-a întors din Italia

Publicat

O tânără și copilul ei, bebeluș de 7 luni, ar fi suspecți de infectare cu coronavirus, după ce s-au întors din Italia, la Alba Iulia. În acest caz au fost luate măsuri speciale de siguranță, la Secția de Boli Infecțioase a spitalului din Alba Iulia. Citește și VIDEO: Ce spun reprezentanții Inspectoratului Școlar Alba despre […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate