Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba: „Investiţiile în economie au fost mai mari cu 6,4% în 2017 față de 2016”

Publicat

Ioan Dirzu, deputat PSD de Alba

Deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu, arată că investiţiile nete realizate în economia naţională au însumat  77,9 miliarde de lei în 2017, în creştere cu 6,4% comparativ cu 2016, citând datele comunicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

„Datele oficiale, certe, demască, din nou, minciuna PNL care susţine că au scăzut investiţiile. Cifra ar fi fost şi mai mare dacă guvernul tehnocrat ar fi lăsat proiecte mature, care puteau fi finanţate în 2017. În lipsa acestor proiecte, banii alocaţi iniţial pentru investiţii, au fost redirecţionaţi  către sectoarele unde era nevoie şi unde puteau fi cheltuiţi.

Structura investiţiilor contribuie la sustenabilitatea creşterii economice de 7,1%. Se constată o creştere a ponderii investiţiilor nete în construcţii, cu 7,1 puncte procentuale. O treime din investițiile nete au fost orientate către industrie, fiind în creştere cu 0,3 puncte procentuale faţă de anul 2016.

Trebuie remarcat că investiţiile s-au intensificat în ultimul trimestru din 2017. Astfel, în intervalul oct-dec. 2017, investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut cu 13,5% comparativ cu perioada similară din 2016, creştere înregistrată la toate elementele de structură: alte cheltuieli cu 43,2%, lucrările de construcţii noi cu 13,0% şi la utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 2,3%.

O altă dovadă a investițiilor mai mari în guvernarea PSD-ALDE față de cea tehnocrată vine din domeniul construcțiilor; acum trecut au fost terminate în România 53.301 locuințe, în creștere față de 2016.

Tendința de creștere a investițiilor manifestată în trim. 3 2017 se va regăsi și se va accentua în 2018, în condițiile în care Guvernul a asumat, prin finanțarea prevăzută în bugetul de stat, că investițiile reprezintă unul dintre motoarele creșterii economice. Fondurile pentru investiții reprezintă, în acest an, 4,2% din PIB, adică 38,5 miliarde de lei, mai mari cu 11,5 miliarde de lei față de 2017”, transmite deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. NIXON

    miercuri, 14.03.2018 at 12:08

    Ha,ha. Frumoasa poza. Domnule Dirzu o intrebare scurta daca se poate. Cat % privatul si cat la % statul din cei 6.4% . Dar mai bine nu raspundeti , va faceti de rusine.

  2. Paun

    miercuri, 14.03.2018 at 18:56

    Dmnule Darzu eu unul sunt stupefiat de cat puteti sa aberati. Nu te gandesti ca nu suntem din Teleorman?
    Pe noi ne doare capul si tu ne dai vitamina C.
    Mai bine spune ce e in conserve carne sau prafuri?

    Mai bine spune ce nu e facut din ce sa promis si lumea o sa te vada cu totul diferit.
    Nu mai e asa mult si o sa vina alegerile si uite asa sa terminat cu PSD.
    Pentru ca de data asta lumea o sa mearga la vot credema .

    Te intereseza sau nu parerea mea pana la urma toti o sa primim ce meritam .
    Am auzit ca ati fugit toti de la congresul PSD ca sa trezit jnul.sa strige la misto ” șaseee vine Codruța”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax