Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba: Jumătate de miliard de euro pentru tineri și șomeri

Publicat

Recent, s-au lansat 5 ghiduri de finanțare, în valoare de 551 de milioane de euro, pentru proiecte de reducere a șomajului și creșterea ocupării tinerilor. Este cel mai mare pachet de măsuri finanțat din fonduri europene destinat îmbunătățirii situației de pe piața muncii, transmite deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu.

Potrivit acestuia, măsurile vizează inserția tinerilor între 15 si 24 de ani care nu au slujbă și nu urmează niciun program educațional de formare, dar si a șomerilor ori persoanelor inactive.

“PSD, înainte de orice, are grijă de oameni! Creșterea veniturilor românilor este obiectiv strategic pentru actuala guvernare și din această perspectivă sunt vitale soluțiile de reducere a șomajului, în special în rândul tinerilor.

Este evident că, acum, în marile orașe este un deficit de forță de muncă, dar aceste resurse europene se adresează în special zonelor subdezvoltate, unde oamenii au nevoie de slujbe și unde o șansă pentru tineri o reprezintă calificarea și/sau recalificarea.

Și o prioritate, în cadrul acestui proces, este minoritatea romă, prin programe de ucenicie și calificare.

Cererile de proiecte pentru sprijinirea tinerilor au o valoare totală de 254 milioane euro, după cum urmează:

– 94 mil. euro pentru sprijinirea inserției pe piața muncii a tinerilor șomeri, cu accent pe cei din mediul rural și pe cei aparținând minorității roma (”Viitor pentru tineri NEETs II”) din regiunile Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Bucureşti-Ilfov;

– 57 mil. euro pentru sprijinirea inserției pe piața muncii a tinerilor șomeri, cu accent pe cei din mediul rural și pe cei aparținând minorității roma (”Viitor pentru tineri NEETs I”) din regiunile Centru, Sud-Est și Sud Muntenia;

– 103 mil. euro pentru ”Scheme naționale – programe de ucenicie și stagii I pentru tinerii din regiunile Centru, Sud-Est şi Sud Muntenia”.

Apelurile care vizează celelalte categorii de șomeri și persoane inactive au o valoare totală de 297 milioane euro, din care:

– 206 mil. euro pentru ”Scheme naționale – programe de ucenicie și stagii pentru șomeri și persoane inactive, persoane de etnie romă, persoane din mediul rural”.

– 91 mil. euro pentru ”Subvenţionarea locurilor de muncă și acordarea de prime de mobilitate pentru șomeri și persoane inactive, persoane de etnie romă, persoane din mediul rural” (prima de încadrare, prima de instalare, prima de relocare, prima de activare)”, precizează deputatul Ioan Dîrzu, într-un comunicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax