Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba: Principalele 100 de obiective realizate

Publicat

Chiar dacă au existat puncte din Programul de guvernare care, din motive obiective nu au fost atinse, PSD și-a respectat majoritatea angajamentelor electorale prevăzute pentru 2017, susţine deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu. Potrivit acestuia, “au fost adoptate cele mai importante obiective, respectiv cele privind creșterea veniturilor populației”.

Politicianul prezintă “Măsurile cu cel mai mare impact social din cele 100 de obiective sociale”:

Creșterea veniturilor populației, care au condus la creșterea puterii reale de cumpărare (12,6% pentru salariați și 14,6% pentru pensionari), ceea ce înseamnă că avem mai mulți români în clasa de mijloc și mai mulți bani în buzunarele cetățenilor.

Deblocarea absorbției fondurilor europene – De la Guvernul Zero, am ajuns la 9% prag de absorbție, depășind state europene cu tradiție, precum Franța, Italia, Olanda, Belgia sau Austria.

Dotarea cu echipamente moderne a tuturor spitalelor județene (RMN-uri, CT-uri, echipamente de radioterapie).

Diminuarea preţurilor la medicamente şi extinderea accesului pensionarilor la tratamente gratuite şi compensate.

Triplarea sumelor alocate pentru vaccinări și adoptarea Legii vaccinării.

Plata la timp și chiar în avans a subvențiilor în agricultură, oferind astfel șanse egale fermierilor români în competiția cu cei europeni.

Extinderea cu 40% a suprafețelor irigate și livrarea gratuită a apei pe 1.700 de km de canal, pentru fermieri.

Cadastrarea gratuită pentru 1,5 milioane de imobile în agricultură.

Programele ,,Tomate românești”, ,,Start up-nation”

Lansarea ,,PNDL 2”, finanțat cu 30 de miliarde de lei pentru dezvoltarea locală, de acest program beneficiind și județul Alba;

Alocarea a 2% din PIB pentru apărare.

Creșterea producției industriale

Avansul de 8,8% pe cel de-al treilea trimestru, care plasează România pe primul loc în lume, chiar înaintea Chinei și Indiei (conform ultimelor estimări a FMI și a INS) se bazează pe cea mai mare producţie industrială din ultimii 30 de ani.

România creşte economic consistent dar şi sustenabil. Politica economică a PSD aplicată de guvern dă rezultate dincolo de așteptări și practic relansează și consolidează reindustrializarea României.

Astfel datele Institutului Național de Statistică arată un plus de 7,7% al producției industriale, în primele nouă luni ale acestui an.

Remarcabil este faptul că se dezvoltă puternic industriile cu valoare adăugată mare. A crescut cu 28% fabricarea echipamentelor electrice, cu 30% fabricarea de maşini, utilaje şi echipamente, cu 20% fabricarea autovehiculelor de transport sau cu 9% fabricarea de calculatoare.

Pe ansamblu, în primele nouă luni ale anului,  industria a ajuns sa aibă o pondere de 23% în PIB și să contribuie cu 1,7 puncte procentuale la creșterea economică.

Este, deci, mai mult decât evident că dezvoltarea economică a țării nu e conjuncturală, nu este doar rezultatul creșterii consumului, ci are fundament solid şi este ilogic pentru oricine să ignore cifrele realității și să critice, doar de dragul de a o face, performanța economică unică a României, în ultimii 10 ani.

Este pentru prima oară în ultimii 28 de ani când un guvern urmărește punct cu punct realizarea obiectivelor din programul de guvernare.  Cele peste 100 de măsuri asumate şi adoptate în 2017 reprezintă mai mult decât au realizat majoritatea guvernelor României democratice într-un mandat de 4 ani”, transmite Ioan Dîrzu, într-un comunicat de presă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax