Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba: “Schemele de ajutor de stat stimulează investițiile”

Publicat

Guvernul României deschide larg ușa investitorilor privați din țară și străinătate, susţine deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu. Potrivit politicianului, schemele de ajutor de stat vor stimula investiții între de 900 milioane și 1 miliard euro și vor crea locuri de muncă în județele cu șomaj ridicat.

“Săptămâna trecută, miercuri, dar și în săptămânile următoare, Guvernul organizează mai multe întâlniri cu companiile românești și multinaționale, în cadrul cărora vom prezenta mai multe scheme de ajutor de stat.

Vom începe cu măsura care va aduce între 900 și un miliard de euro în economie în foarte scurt timp, dar și mii de noi locuri de muncă. E vorba de schema de ajutor de stat pentru investițiile mai mari de 10 milioane de euro. Sunt zeci de investitori care așteaptă cu banii la ușa guvernului lansarea acestei scheme.

Apoi vom interveni pentru atenuarea decalajelor dintre diversele județe ale țării, prin lansa unei scheme de ajutor de stat cu granturi de până la 5 milioane de euro pentru companiile care creează locuri de muncă în județele cu șomaj mai mare de 5%.

Alte măsuri similare privind ajutoarele de stat vor fi schemele de ajutor de stat pentru industria cinematografică și în domeniul inovării, pentru grădinițele și locuințele de serviciu și pentru construcția de rezidențe pentru seniori de 5 stele.

O măsură la care țin foarte mult și care se va implementa va fi dezvoltarea agenţiilor regionale de atragere de investiţii şi promovare a exportului. Aceste a vor ajuta la identificarea oportunităţilor de investire de la nivel local și realizarea unor proiecte de investiții „la cheie” și la informarea cu privire la facilităţile acordate investitorilor – un exemplu clar fiind schemele de ajutor de stat instituite cu scopul de a susţine investiţii noi la nivel naţional”, transmite Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax