Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba: Toamna subvențiilor pentru agricultorii români

avatar

Publicat

Ministerul Agriculturii a anunțat că au fost distribuite aproape 80% din subvenţiile la care au dreptul fermierii români, valoarea plăţilor efectuate depăşind 750 de milioane de euro, în condiţiile în care achitarea drepturilor a început pe 16 octombrie. Potrivit deputatului PSD de Alba, Ioan Dîrzu, acest rezultat se datorează atât acurateței implementării Programului de guvernare votat în Parlament dar și faptului că fermierii au înţeles importanţa depunerii cererilor pentru subvenţii până în 15 mai, ceea ce a permis ca verificările din teren să se poată desfăşura în condiţii normale, fără a mai genera întârzieri.

„În concret, peste 885.000 de fermieri care au dreptul la subvenții au înregistrat cereri și li s-au efectuat plăți. S-au distribuit peste 750 de milioane euro, o sumă enormă, un efort ambițios din partea statului de a putea susține aceste cheltuieli care doar ulterior se recuperează de la nivelul Uniunii Europene.

Astfel, Guvernul României a reuşit, până la această dată, să aducă în ţară 99,18% din subvenţii, România fiind prima ţară din UE cu un asemenea grad de accesare.

Sunt lăudabile eforturile acestui minister al Agriculturii care, prin Planul Naţional de Dezvoltare Rurală, a mai atras alte 1,564 miliarde euro. Față de guvernarea tehnocrată și liberală dezastruasă, anul acesta s-a absorbit cu un miliard de euro mai mult faţă de anul trecut.

Prin Programul de guvernare 2017-2020, Partidul Social Democrat și-a stabilit ca prioritate acordarea în timp a subvențiilor pentru agricultori, în scopul dezvoltării durabile a agriculturii românești.

În cei 4 ani de guvernare ne așteptăm la peste 945.000 fermieri anual care vor depune cereri. Efectele subvenționării din timp și consistent a fermierilor duc la o reducere a costurilor de producție cu cel puțin 10%, procent care se folosea la acoperirea cheltuielilor excepționale generate de dobânzi, comisioane bancare și alte sume generate de împrumuturi bancare. De asemenea, se asigură capitalul de lucru necesar pentru realizarea la timp și întocmai a verigilor tehnologice cu efect în creșterea producției și sporirea calității acesteia. Numai prin acest program susținut de subvenționare se pot realiza investițiile propuse în domeniu. Impactul acestui program este de 9 miliarde euro, cu finanțare din Fondul European de Garantare Agricolă.

Îi invit pe agricultorii români să urmărească cu atenție informațiile transmise de Ministerul Agriculturii și să fie receptivi și la următoarele proiecte bune pe care Partidul Social Democrat le promovează în acest domeniu extrem de important”, a transmis Ioan Dîrzu.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. avatar

    iulian

    marți, 07.11.2017 la 16:25

    Dar ce noroc avem noi, romanii, ca ati ajuns la guvernare. Pana n-ati venit voi nu s-au dat subventii , nici chiar floarea soarelui nu s-a facut, dupa cum va laudati cu productia la hectar. Toate lumea atat animala cat si vegetala astepta PSD -ul !!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

AIUD

O persoană rănită ușor într-un accident produs la Aiud. Un TIR a rupt o țeavă de gaz

avatar

Publicat

O persoană a fost rănită într-un accident de circulație produs în Aiud, unde un TIR a lovit o țeavă de gaz. La fața locului au fost chemate  echipe ale ISU și ale furnizorului de gaze naturale.Detașamentul Aiud al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba a intervenit în noaptea de luni spre marți la un accident petrecut […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Salariul minim creşte de la 1 noiembrie 2018. Olguţa Vasilescu: ”Diferenţiere în funcţie de studii sau vechime”

avatar

Publicat

bani

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că salariul minim pe economie creşte de la 1 noiembrie anul acesta, şi nu de la 1 ianuarie 2019, cum era iniţial programat. De asemenea, salariul minim va fi diferenţiat în funcţie de studii sau vechime: 2.080 lei salariul minim brut pe ţară şi 2.350 lei salariul minim […]

Citește mai departe
Publicitate

ABRUD

Raport al CIA despre jaful resurselor din Apuseni. Aurul, argintul și uraniul plăteau operațiunile sovietice de spionaj

avatar

Publicat

CIA Apuseni

Arhiva desecretizată a Agenţiei Centrale de Informaţii a SUA, celebra CIA, oferă informații extraordinare despre un ”proiect” româno-sovietic, desfășurat în Munții Apuseni. Totul se desfășura în cel mai mare secret, muncitorii erau izolați, iar minele erau păzite de soldaţi sovietici înarmaţi cu „balalaici”, cum erau numite de localnici, pistoalele mitralieră.La începutul anilor 1950, a fost […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat decedat, descoperit într-un apartament din Alba Iulia. Pompierii au forțat ușa

avatar

Publicat

Detașamentul Alba Iulia al Inspectoratului pentru Situații de Urgență a intervenit, luni seară, pentru deblocarea ușii unui apartament dintr-un bloc situat pe Bulevardul Revoluției din municipiu.Înăuntru, aceștia au descoperit trupul neînsuflețit al unui bărbat. Intervenția s-a produs ca urmare a unei alerte. Deocamdată nu se cunosc motivele decesului. La fața locului au fost chemați și polițiștii. Foto: […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate