Connect with us
Publicitate

POLITICA

Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba: „Trebuie să oprim războiul liberalilor împotriva săracilor”

Publicat

Ioan Dirzu

Deputatul de Alba, Ioan Dîrzu, se referă la dezbaterea privind beneficiile și asistența socială în România, aducând în discuţie date statistice oficiale furnizate de Ministerul Muncii și Justiției Sociale.

„Cu privire la dezbaterea privind beneficiile și asistența socială în România, datele statistice oficiale furnizate de Ministerul Muncii și Justiției Sociale înlătură miturile propagandei liberale-inumane.

Totalul sumelor plătite pentru beneficii și asistență socială  în 2017 a fost  13.465.612.991 lei. Ponderea în PIB este de 1,57%.

Structura acestor cheltuieli este dominată de două capitole mari care reprezintă 58,4% din total sume plătite: Alocația de Stat pentru copii = 32,9% din total și Indemnizația pentru creșterea copilului = 25,5%

Atât de hulitul Ajutor social pentru asigurarea venitului minim garantat reprezintă doar  5,8% din totalul cheltuielilor pentru beneficii și asistență socială. Ca pondere în PIB, acest ajutor reprezintă 0,091%.

Pentru o comparație globală, România a avut Cheltuieli de Protecție socială (inclusiv pensii) de 11,5% din PIB iar media UE 28 a fost de 19,1%.

Ura nemărginită promovată de unii nefericiți de la PNL și rostogolită de alți mici samsari români care se cred mari  antreprenori a condus la o ruptură în societate între bogați și săraci, la o ură nejustificată a celui care are împotriva celui care nu are.

Eu nu vreau să trăiesc într-o țară condusă de PNL și tehnocrați neoliberali care să ducă un război cruciat împotriva săracilor și să țină România la 11,5% protecție socială din PIB sau chiar mai puțin, respectiv 7%, cât am avut în guvernul Boc.

Îi îndemn pe toți colegii din PSD, pe economiștii de bună-credință și pe actorii din mediul ONG la un mare dialog pe tema creșterii protecției sociale care, în final, trebuie să însemne o creștere a securității sociale în România. Mai mult ca niciodată trebuie să dezarmăm prostia și ura promovate de PNL, USR și cioloșiști împotriva oamenilor săraci”, a transmis într-un comunicat de presă deputatul PSD  de Alba Ioan Dîrzu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 13.11.2018 at 16:06

    Mai, da tu esti dus rau ! Ce protectie sociala sa faci la cei care sunt tineri si stau pe ajutor social ? Si astia sunt la categoria saraci ? Locuri de munca sunt berechet, dar voi i-ati invatat puturosi, ca le dati ajutor social. Ce discursuri tampite pot citi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax