Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Dîrzu: Doar lipsa aeroportului şi forţa economică dezavantajează Alba Iulia în lupta pentru capitala de regiune cu Sibiul şi Hunedoara

Publicat

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu a declarat în conferinţă de presă, joi, că în noua formulă de regionalizare propusă, în care sunt prezente 10 și nu 8 regiuni, Alba Iulia are toate șansele să devină capitală de regiune. Potrivit acestuia, vineri la avea loc la prefectură o întâlnire cu administrația locală și parlamentarii, pentru a stabili următoarea etapa „de luptă” pentru capitală regională.

Noua organizare în 10 regiuni, ce ar presupune reunirea judeţelor Alba, Hunedoara și Sibiu oferă municipiului Alba Iulia poziţia de „favorită” pentru titulatura de capitală de regiune, cel puțin asta consideră deputatul Ioan Dîrzu.

„Una este să te afirmi între șase, una este între trei. Eu spun că avem o oportunitate mare, din acest punct de vedere, împreună cu colegii mei din PNL și cei de la CJ am inițiat niște demersuri și, vineri, vom avea o primă întâlnire cu toți parlamentarii cu administrația locală, să gândim etapa de luptă pentru capitală regională. Credem că avem șanse bune, totul depinde modul în care reușim să scoatem în evidență valorile pe care le avem și mă refer din punct de al spațiilor, al instituțiilor și eu cred că avem multe argumente în comparație cu celelalte două județe”, a declarat liderul PSD.

Acesta a precizat că din punctul său de vedere doar două probleme ar putea pune piedică municipiului să devină capitală de regiune. „Două aspecte ne dezavantajează. Lipsa aeroportului și forța economică mai mare în Sibiu, în rest eu spun că suntem îndreptăți să fim capitală regională”, a spus Dîrzu.

„Noi, ca partid, vom încerca să valorificăm toate pârghiile care le avem la îndemână, prin noi, personal, prin conducerea noastră, prin ceilalți parlamentari, pentru că până la urmă interesul este comun toți să fie aici. Trebuie să scoatem în evidență plusurile pe care le avem în comparație cu celelalte județe”, a menţionat Ioan Dîrzu.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. cetatean

    miercuri, 04.09.2013 at 16:02

    Dar oare forta economica de ce lipseste ?
    Pentru ca in Alba se fac eforturi pentru imbunatitea confortului propriu si nu al locuitorilor sai!

  2. paiapapacacacacarichi

    joi, 05.09.2013 at 18:54

    Cita incultura,cita inconstiinta,cita iresponsabilitate.Cum poti sa ocupi o astfel de functie[de si nu stiu ce functie ai]dar la un asa nivel si sa nu observi putere turistica aSibiului[Oc.Sibiului-marea-Paltinisul ,Bilea lac+Bilea cascada si alte statiuni]Compari nr. de locuitori ai Sibiului cu cel al Albei?Aeroportul este cel care asigura legatura cu exteriorul ==promt.Mai sunt si altele,dar te las dirzule sa le descoperi.

  3. paraparaumu

    joi, 12.09.2013 at 15:42

    Poti tu compara viata culturala,invatamintul,activitatea sportiva sa nu mai zicem de nr. locuitorilor din SIBIU cu cei din ALBA?Putere socio-economica a celor 2 jud. le poti compara?Zona Sebesului am fost neglijati,desconsideratiaproape respinsi permanent de jud.Alba[dpdv al investitiilor in ultimi 45 de ani]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax