Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Dîrzu, iniţiatorul unei legi care permite funcţionarilor parlamentari să primească bani de la regii, companii de stat şi autorităţi publice

Publicat

deputati

Deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu, este unul dintre iniţiatorii unui proiect de lege prin care funcţionarilor publici parlamentari să lei se permită să desfăşoare activităţi în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice sau al regiilor autonome. Condiţia este să fie desemnaţi prin act administrative. În legislaţia actuală, consideraţi incompatibili în acest caz.

Potrivit legii statutului funcţionarilor publici parlamentari, aceştia nu pot deţine funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice şi în cadrul cabinetului demnitarului, cu excepţia cazului în care raportul de serviciu este suspendat şi nici în cadrul regiilor autonome sau al societăţilor comerciale din sectorul public.

Iniţiatorii propun modificarea acestei legi astfel încât funcţionarii publici parlamentari să nu se afle în incompatibilitate dacă desfăşoară activităţi renumerate sau nerenumerate în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice sau a regiilor autonome şi societăţilor comerciale din sectorul public, în cazul în care sunt desemnaţi printr-un act administrativ, emis în condiţiile legii, să participe în calitate de reprezentant al autorităţii sau instituţiei publice în cadrul unor organisme sau organe colective de conducere.

Ei consideră că, în prezent, funcţionarii publici parlamentari au un statut discriminatoriu faţă de ceilalţi funcţionari publici care beneficiază de o astfel de prevedere.

Iniţiatorii proiectului sunt 19 parlamentari PSD, PNL, PPDD, PDL, UDMR, printre care Ioan Dîrzu, Marian Ghiveciu, Ioan Munteanu, Ioan Stan, Toader Dima Kelemen Attila, Octavian Bumbu, Vasile Iliuţă, George Scarlat, Costel Şoptică.

Proiectul a fost depus în 28 aprilie şi urmează să intre mai întâi în dezbaterea Senatului, Camera Deputaţilor fiind decizională.

Citește și Europarlamentare 2014: Candidatul care propus reducerea TVA la PREZERVATIVE. Este vicepreședinte la filiala unui partid din Alba

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. satul de Romania

    joi, 01.05.2014 at 15:53

    Rusine Darzule ! Nu iti mai ajung aia 300 de milioane pe luna de la Parlament pe care-i iei degeaba? Vrei sa iei ceva si de la firmele si institutiile de stat din Alba ? Rusine !

  2. sandu gheorghe

    vineri, 02.05.2014 at 20:07

    Nu ți-e rușine marhodoctor ce ești. Nu a-i vrea să inițizi o lege prin care să mai poți primi șpagă de la Gold Cororation și să faceți din orașul Abrud o deltă,adică să-l faci zonă iundabilă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax