Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Dîrzu- primul parlamentar de Alba care își face public raportul de activitate pe ultimul semestru din 2018

Publicat

ioan darzu

Deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu și-a prezentat raportul de activitate pe ultimul semestru al acestui an. Documentul cuprinde date legate de activitatea sa în Parlamentul României și îl redăm, mai jos.

”Din respect față de cetățenii județului Alba și electoratul care m-au învestit cu încrederea de a-i reprezenta în Parlamentul României, obișnuiesc să prezint semestrial, la finalul fiecărei sesiuni parlamentare, un raport cantitativ și calitativ de activitate. Este modul în care înțeleg să fiu transparent și responsabil față de cetățeni. 

Am inițiat 20 de propuneri legislative, dintre care 4 au devenit legi
–       Am inițiat modificarea legii nr.33/1996 cu o nouă măsură de încurajare a tinerilor de până la 35 ani din Munții Apuseni, care au dreptul, de acum, la 50 de metri cubi de lemne pentru construcții, în baza carnetului de moț.

–       Am inițiat și promovat Noua Lege a Zootehniei, care are ca obiective creşterea şi ameliorarea genetică a populaţiilor de animale, conservarea fondului genetic al speciilor autohtone şi menţinerea diversităţii genetice a populaţiilor de animale şi a altor specii de interes zootehnic.

–       Am inițiat propunerea pentru modificarea Legii nr.52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri, am susținut și votat această lege utilă pentru prestatorii dar și pentru beneficiarii din domeniul agriculturii.

–       Am inițiat și votat Legea privind aprobarea Programului de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de colectare şi/sau prelucrare a laptelui în zona montană. Această lege ca obiect facilitarea accesului la finanţare în vederea realizării de investiţii pentru înfiinţarea centrelor. Prin program se instituie o schemă de finanţare prin care fermierii/ beneficiarii primesc maximum 40% din valoarea cheltuielilor eligibile ale realizării de centre de colectare a laptelui în zona montană.

–       Am votat Legea pentru aprobarea Programului de încurajare a investițiilor din zona montană. Statul va acorda 1 miliard de euro prin noua Lege a muntelui, proiect pe care l-am inițiat încă de anul trecut, pentru asigurarea, valorificarea durabilă a resurselor muntelui, conservarea peisajului şi a biodiversităţii, dar şi pentru dezvoltarea activităţilor economice specifice zonei.

Am formulat 38 de întrebări și interpelări către membrii Guvernului în probleme precum:
–          Stadiul implementării Programului național de cadastru și carte funciară;

–          Funcţionarea Programului Național de Dezvoltare Locală 2;

–          Calitatea serviciilor CFR Călători;

–          Contracararea declaraţiilor revizioniste ale unor oficiali maghiari;

–          Implicarea statului român în dezvoltarea unei bioeconomii durabile;

–          Diminuarea impozitelor şi taxelor în agricultură;

–          Creşterea salariului minim pe economie la 2.552 lei/lună;

–          Noile medicamente pentru tratarea tipurilor de cancer;

–          Nereguli constatate la operatorul serviciului public de canalizare şi apă Alba Iulia;

Am formulat  9 întrebări în domeniul administrației publice, 8 în domeniul muncii și protecției sociale, 5 în domeniul sănătății, 3  în domeniul agriculturii și 2 întrebări și interpelări în domeniul educației și culturii.

Am susținut 9 declarații politice și 11 luări de cuvânt în plenul Parlamentului, pe teme precum:
–          ”Salariul mediu brut de 1.000 de dolari şi creşterea puterii de cumpărare cu 8%”

–          „Salariul minim pe economie trebuie să ajungă la 2.552 lei/lună, până în anul 2020”

–          „Legea salarizării se aplică întocmai. Salariul minim se majorează în avans” 

–          „INS confirmă: «Mai mulţi bani în buzunarele românilor, în anul 2018»”

–          „Start subvenţiilor agricole”

 În total, din decembrie 2016 până în prezent, am avut  inițiat și formulat  345 materiale parlamentare, dintre care: 75 de luări de cuvânt în 45 de ședințe,   37 de declarații politice rostite în plenul Camerei Deputaților, 89 de propuneri legislative dintre care 27 sunt promulgate ca legi, 143 de întrebări adresate Guvernului și 1 moțiune de cenzură semnată. De asemenea, tot în această perioadă, am participat la 2477 de voturi finale electronice.

Sinteza activității parlamentare în sesiunea septembrie-decembrie 2018

–       Am avut 83 de declarații politice și comunicate de presă apărute în presa locală și națională pe teme de interes public;

–       Am organizat o serie de dezbateri și întâlniri de lucru între primarii județului Alba, pe de o parte, și membri ai echipei guvernamentale, pe de altă parte, în vederea soluționării problemelor locale și a implementării proiectelor finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2;

–       Am participat lunar la emisiuni televizate destinate politicii agricole și dezvoltării rurale.

–       Am facilitat și sprijinit organizarea, la Alba Iulia, cu ocazia Centenarului, a ședinței Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților și o ședință solemnă a Guvernului României;

–       Am inițiat și sprijinit, cu ocazia Centenarului, expunerea bustului lui Avram Iancu, simbol al identității naționale din Transilvania, în sediul Guvernului României.

–          Am formulat amendamente la Legea privind modificarea și completarea Legii nr. 92/2007 privind transportul public de persoane, astfel încât toți elevii și studenții să aibă direct tariful redus la  achiziționarea titlului de călătorie, câștigând timp și bani prin faptul că nu mai trebuie să meargă să-și deconteze cheltuiala cu tariful întreg.

–          Am formulat amendamente la Legea internship-ului astfel încât să se asigure ca și profesiile liberale să poată organiza stagii de internship. Am urmărit să asigur echitatea socială și drepturi suplimentare pentru intern

–          Dețin funcția de vicelider de grup parlamentar al Partidului Social Democrat în Camera Deputaților;

–          Exercit funcția de vicepreședinte al comisiei parlamentare permanente pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților;

–          Sunt membru în comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri şi a Războiului pentru întregirea Neamului;

–          Sunt președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Austria;

–          Sunt membru în Grupul parlamentar de prietenie cu Canada  și în grupul parlamentar de prietenie cu Regatul Spaniei.

Mai multe detalii despre activitatea mea parlamentară puteți afla accesând următorul link de pe pagina Camerei Deputaților: https://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=95&leg=2016&cam=2. În continuare, aștept problemele, sugestiile și criticile constructive ale locuitorilor județului Alba la adresa ioan.dirzu@cdep.ro  sau vizitând sediul biroului parlamentar din Alba Iulia.

Profit de această ocazie pentru a vă ura dumneavoastră, tuturor cetățenilor județului nostru, un sincer ”La Mulți Ani!”, un An Nou plin de succese, prosperitate și sănătate. Anul 2019, marcat de multe evenimente europene, să ne găsească uniți, puternici și la fel de ambițioși ca națiune, dovedindu-ne astfel locul binemeritat în Uniunea Europeană și în lume”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax