Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ioan Dîrzu: Proiect de modificare a legii electorale după ”anomalia matematică” de acum 3 ani, când PSD a luat un mandat la Alba

ioan darzu

Publicat

Deputatul Ioan Dîrzu intenționează să inițieze un proiect de lege care să schimbe actuala lege electorală. Președintele PSD Alba este nemulțumit modul de distribuire a mandatelor la nivel local, în contextul în care, în prezent, PNL Alba are 4 deputați, iar PSD doar 1. 

Asta în condițiile în care diferența dintre voturile obținute în județul Alba de cele două partide a fost foarte mică. ”Actualei legi îi lipsește reprezentativitatea la nivel local” a declarat Dîrzu vineri, la Alba Iulia.

Acesta a adăugat că a trimis proiectul Autorității Electorale Permanente, pentru un punct de vedere. Liderul PSD nu a dat detalii legate de noul mod de calcul  pe baza căruia ar urma să se facă redistrubuirea, dar a spus că este vorba despre o a patra metodă, ”mai echitabilă”. Indiferent de rezultatul consultării cu AEP, Dîrzu spune că va depune în această toamnă proiectul, pentru a putea produce efecte la următoarele alegeri.

În județul Alba, liberalii au obținut 4 mandate în urma alegerilor din 2016 deși obținuseră 44.921 voturi. PSD, cu 43.241 voturi, a luat un singur un mandat repartizat.

Reprezentanții locali ai partidului au considerat acest lucru o anomalie matematică, însă per total, PSD și-a păstrat la nivel național numărul de mandate, conform procentului obținut.

Vezi și: EDITORIAL Alba24 – Împărțeala tronurilor sau anomalia bunului simț. PNL și PSD – prinse în teoria matematică a haosului

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate