Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Dîrzu (PSD Alba): „A fost demarată campania de plată în avans a subvențiilor agricole pentru 2018”

Publicat

Ioan Dirzu

Deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu, anunţă că a fost demarată campania de plată în avans a subvențiilor agricole pentru 2018. Potrivit politicianului, se estimează că în primele  săptămâni vor fi făcute plăți în avans pentru aproximativ 100.000 de dosare în sumă totală de 200 de milioane de euro.

„Astfel, Guvernul PSD-ALDE continuă o practică benefică, care a adus recolte record și face dovada perseverenței în aplicarea măsurilor cheie ale programului de guvernare pentru a acorda fermierilor români șanse egale în competiția cu cei europeni.

Nu ai nevoie de doctorat în Agricultură ca să înțelegi nevoia subvenționării în timp a agriculturii. Cioloș și echipa tehnocrată nu au înțeles nimic și și-au bătut joc de fermieri. Domnul ministru Daea și actuala echipă managerială de la Ministerul Agriculturii au mers din timp la firul ierbii, au luat pulsul de la agricultorii români și asigură astfel, de 2 ani încoace, plata celor mai rapide și utile subvenții în agricultură dintre toate statele europene. Este un lucru demn de laudă și nu trebuie trecut cu vederea. Acest profesionalism cu care ne-a obișnuit MADR ajută zeci de mii de agricultori și asigură hrana cu produse românești pentru milioane de cetățeni.

Plățile se fac de APIA – Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Din datele existente, până în prezent sunt aproximativ 450.000 de dosare. În primele 2 săptămâni se estimează că vor fi făcute plăți în avans pentru aproximativ 100.000 de dosare în sumă totală de 200 de milioane de euro. Între 16 octombrie și 30 noiembrie se pot face plăți în avans de până la 70% în cazul plăţilor directe, şi de până la 85 % în cazul sprijinului acordat în cadrul dezvoltării rurale.

Pentru campania 2018, schemele de plată APIA se ridică la 1,7 miliarde de euro. Guvernarea PSD a făcut un obiectiv esențial din acordarea la timp – chiar în avans – a subvențiilor agricole, spre deosebire de perioada tehnocraților lui Cioloș când întârzierile erau majore și puneau în pericol lucrările necesare – atât în privința lucrării pământului, cât și în zona de creștere a animalelor”, transmite deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu, într-un comunicat de presă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax