Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Dîrzu (PSD Alba): „A fost demarată campania de plată în avans a subvențiilor agricole pentru 2018”

Publicat


Ioan Dirzu

Deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu, anunţă că a fost demarată campania de plată în avans a subvențiilor agricole pentru 2018. Potrivit politicianului, se estimează că în primele  săptămâni vor fi făcute plăți în avans pentru aproximativ 100.000 de dosare în sumă totală de 200 de milioane de euro.

„Astfel, Guvernul PSD-ALDE continuă o practică benefică, care a adus recolte record și face dovada perseverenței în aplicarea măsurilor cheie ale programului de guvernare pentru a acorda fermierilor români șanse egale în competiția cu cei europeni.

Nu ai nevoie de doctorat în Agricultură ca să înțelegi nevoia subvenționării în timp a agriculturii. Cioloș și echipa tehnocrată nu au înțeles nimic și și-au bătut joc de fermieri. Domnul ministru Daea și actuala echipă managerială de la Ministerul Agriculturii au mers din timp la firul ierbii, au luat pulsul de la agricultorii români și asigură astfel, de 2 ani încoace, plata celor mai rapide și utile subvenții în agricultură dintre toate statele europene. Este un lucru demn de laudă și nu trebuie trecut cu vederea. Acest profesionalism cu care ne-a obișnuit MADR ajută zeci de mii de agricultori și asigură hrana cu produse românești pentru milioane de cetățeni.

Plățile se fac de APIA – Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Din datele existente, până în prezent sunt aproximativ 450.000 de dosare. În primele 2 săptămâni se estimează că vor fi făcute plăți în avans pentru aproximativ 100.000 de dosare în sumă totală de 200 de milioane de euro. Între 16 octombrie și 30 noiembrie se pot face plăți în avans de până la 70% în cazul plăţilor directe, şi de până la 85 % în cazul sprijinului acordat în cadrul dezvoltării rurale.

Pentru campania 2018, schemele de plată APIA se ridică la 1,7 miliarde de euro. Guvernarea PSD a făcut un obiectiv esențial din acordarea la timp – chiar în avans – a subvențiilor agricole, spre deosebire de perioada tehnocraților lui Cioloș când întârzierile erau majore și puneau în pericol lucrările necesare – atât în privința lucrării pământului, cât și în zona de creștere a animalelor”, transmite deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu, într-un comunicat de presă.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Sportivi de la CS Unirea Alba Iulia, medaliați cu aur și argint la Concursul Național de Judo Ne Waza

Publicat

Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia a obținut, prin Bogdan Laura Alesia și Sibișan Alexandru Călin, două medalii, de aur și argint, la Concursul Național de Judo Ne Waza, desfășurat în 12-13 octombrie, la Drobeta-Turnu Severin. CS Unirea Alba Iulia s-a impus la Concursul Național de Judo Ne Waza U14, U16. Unul dintre sportivii legitimați […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Ziua Mondială a Spațiului, sărbătorită de elevii școlii smart din Ciugud

Publicat

Elevii Școlii Gimnaziale din Ciugud, prima școală inteligentă din mediul rural din România, au sărbătorit Săptămâna Mondială a Spațiului. Copii din peste 30 de județe ale țării au trimis desene sugestive despre spațiul cosmic, iar acestea au fost expuse în sala de sport a școlii din Ciugud. Peste 1.000 de desene trimise de copiii din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Marți, 15 octombrie: Expoziție dedicată regalității, de Ziua Încoronării, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia

Publicat

Ziua Încoronării va fi marcată marți, 15 octombrie, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, prin vernisarea unei expoziții dedicată regalității. Evenimentul va avea loc începând cu ora 11:00. O parte din piesele aflate în colecțiile muzeului albaiulian păstrează chipul celor care au condus destinele României în perioada 1866-1947: fotografii, litografii și tablouri pe […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Nouă medalii obținute de luptătorii de taekwondo, din Alba Iulia, la Open-ul Transilvaniei, desfășurat la Cluj

Publicat

taekwondo

Luptătorii de taekwondo din Alba, de la clubul ”Revolution Academy” au reușit performanța să obțină nouă medalii la campionatul Transilvania Open, desfășurat în 12 octombrie la Cluj. Clubul din Alba Iulia a participat cu zece sportivi alături de antrenorul Alin Moldovan. Din cei zece luptători, nouă au reușit să obțină trei medalii de aur, trei […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate