Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Dîrzu (PSD Alba): “Am propus reînființarea Cancelariei Prim-ministrului în Codul administrativ”


Publicat

dirzu

Deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu, consideră că România are nevoie de o strategie națională de dezvoltare, astfel că a propus reînființarea Cancelariei Prim-ministrului în Codul administrativ.

“Este imperativ necesar pentru viitorul nostru ca România să intre în rândul țărilor civilizate și să-și proiecteze strategic obiectivele, pe termen mediu și lung. Trebuie să ieșim din logica de pompier, în care guvernul doar reacționează și stinge incendii.

Există deja un proiectul de lege asumat de Guvern și trimis Parlamentului care instituie obligația elaborării şi actualizării Strategiei de dezvoltare economică şi socială a României pe termen lung, sub denumirea Strategia „România 2040”. Este un demers util și necesar asumat de PSD și propus tuturor forțelor politice.

Mai mult, cu ocazia adoptării Codului Administrativ al României de către Parlament, am propus reînființarea Cancelariei Prim-ministrului, structură fără personalitate juridică aflată în directa subordonare a prim-ministrului, care să îndeplinească funcția de planificare, coordonare și control la nivelul Guvernului. Această structură, care a mai existat în trecut, dar care a fost folosită în mod meschin de către tehnocrați, va avea menirea să creeze, implementeze, monitorizeze și controleze strategia de dezvoltare a României pe termen mediu și lung, precum și să monitorizeze și evalueze strategiile sectoriale ale ministerelor.

Pe vremea tehnocraților, Cancelaria era folosită pentru a face propagandă în favoarea lui Cioloș și deservea proiectelor și organizațiilor străine (Banca Mondială), nu intereselor strategice naționale. Vom crea o cancelarie care să fie un Strategy Unit autentic și exclusiv în folosul Guvernului și al României, nu al străinilor.

Actuala guvernare PSD-ALDE este prima care conduce țara coerent, prin aplicarea unor programe, asumarea și îndeplinirea unor obiective propuse oamenilor și votate și nu bazate pe istoricul cheltuielilor, cum se făcea până acum. În acest mod de acțiune se încadrează și alocarea, în învățământul superior, a 5000 de locuri, în acord cu domeniile prioritate de dezvoltare ale țării și cu anticipările de pe piața muncii. Regret că unele universități, din lăcomie și goană după a face politică de partid, nu înțeleg că oferta educațională se corelează cu piața muncii.

Un astfel de proiect de dezvoltare strategică a țării, pe termen lung, este nu doar vital ci și oportun. Proiectul de lege propus este pentru deschiderea dezbaterilor pe acest subiect, pentru ca România, prima oară după Revoluție, să aibă o instituție menită să conceapă și să urmărească dezvoltarea strategică.

A-i nega necesitatea din rațiuni politicianiste este o abordare obtuză și rudimentară. Din păcate, PNL, odată-n plus, face dovada că nu se poate ridica deasupra intereselor meschine de partid pentru binele României. Cei de la PNL au sărit cu critica înainte să înceapă dezbaterea, ceea ce denotă atitudinea anarhistă și distructivă pe care o promovează.

Nu există țară civilizată, responsabilă, care să nu aibă organisme speciale pentru programare economică strategică pe termen lung (Strategy Unit și Delivery Unit). Franţa are France Strategie – Comisariatul General pentru Strategie și Prognoză, Olanda are Biroul pentru analiza politicilor economice (CPB), Marea Britanie se bazează pe Departamentul pentru Comunităţi şi Administraţia Locală (Department for Communities and Local Government – UK). În SUA funcționează Asociaţia Americană de Planificare (APA). Canada se bazează pe ISED (Innovation, Science and economic development, Canada)

În România acest rol va fi preluat de Consiliul pentru Programare Economică și Cancelaria Prim-ministrului – Direcția de Coordonare Politici și Porgrame”, a transmis deputatul Ioan Dîrzu.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

RECORD de vaccinări într-o singură zi la Aiud. Doritorii se pot prezenta pentru vaccin cu buletinul și fără programare

Publicat

A fost înregistrat cel mai mare număr de persoane vaccinate într-o singură zi, în municipiul Aiud.

276 de persoane s-au vaccinat joi, 6 mai, în Aiud.

Potrivit unei postări a Primăriei Municipiului Aiud, 216 persoane au fost vaccinate la centrul de vaccinare din oraș.

Acestora le-a fost administrat serul Pfizer.

Personalul medical din echipa mobilă a administrat 60 de doze de vaccin Moderna.

Începând cu data de 7 mai, toți cei care doresc să se vaccineze la Aiud, o pot face fără programare.

Doritorii se prezintă, doar cu buletinul, la centrul de vaccinare din sala de sport, situat pe strada Tribun Tudoran.

Persoanele care nu se pot deplasa, pot solicita deplasarea echipei mobile de vaccinare, prin intermediul medicului de familie.

Sursă foto: Facebook – Primăria Municipiului Aiud

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

9 mai: Ceremonie de Ziua Independenței de stat a României și Ziua Europei, la Alba Iulia. PROGRAM

Publicat

Anual, pe data de 9 mai, sunt celebrate Ziua Independenței de stat a României, Victoria Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Europei.

Cu această ocazie, în Alba Iulia sunt organizate o serie de activități care vor avea loc duminică, 9 mai, începând cu orele 12.00, la Cimitirul Eroilor din municipiu.

Programul activităților:

11.40 – 11.55: Primirea invitaților;

11.55 – 12.00: Ocuparea locului în dispozitiv;

12.00 – 12.02: Prezentarea onorului, salutul Drapelului de Luptă;

12.02 – 12.05: Intonarea Imnului Național al României;

12.05 – 12.15: Oficierea serviciului religios;

12.15 – 12.25: Rostirea alocuțiunii cu privire la semnificația Zilei Independenței de Stat a României, Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Zilei Europei;

12.25 – 12.40: Depunere de coroane, jerbe și buchete de flori;

12.40 – 12.45: Constituirea dispozitivului pentru defilare;

12.45 – 12.50: Defilarea Gărzii de Onoare.

La eveniment vor participa reprezentanți ai Instituției Prefectului din județul Alba, Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Arhiepiscopia Ortodoxă Română, Unitățile militare (M.Ap.N., M.A.I.) din Garnizoana Alba Iulia, Direcția Județeană de Informații Alba, Oficiul Județean de Telecomunicații Speciale Alba, Cercul Militar Alba Iulia, Asociația Veteranilor de Război, Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

BIROTICA SRL: ANUNȚ finalizare implementare proiect „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor”

Publicat

ANUNT FINALIZARE IMPLEMENTARE PROIECT „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014 – 2020, în contextul crizei provocate de COVID-19

BIROTICA SRL cu sediul in Municipiul Alba Iulia, str. Tulnicului, nr. 6, judetul Alba, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului sub nr. J01/996/2003, CUI RO 15932452, anunta finalizarea implementarii proiectului ’’Grant’’, proiect nr. RUE 75, înscris în cadrul Măsurii ’’Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr. 130/2020.

Implementarea proiectului s-a derulat începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/AIMMAIPE, respectiv 08.12.2020 pana la data de 06.05.2021.

Obiectivul proiectului este reprezentat de sprijinirea BIROTICA SRL.

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni,
menținerea/suplimentarea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, de la data acordării granturilor
Valoarea proiectului a fost de 166272.06 lei (valoarea totala) din care : 144584,40 lei grant si 21687,66 lei cofinanțare.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Date de contact beneficiar:

Urban Alexandru

e-mail: office@ambalajecartonate.ro

tel: 0745.056.438 / fax: 0258.812.320

Anunțul în format PDF: BIROTICA SRL: ANUNȚ finalizare implementare proiect „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor”

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

ANUNȚ: Biroul de Cadastru MAXIM Alba Iulia angajează personal pentru munca de teren și de birou

Publicat

Recrutăm personal pentru activițati de teren și personal pentru munca de teren și munca de birou.

Profilul vizat este:

  • – Seriozitate
  • – Disciplină
  • – Dorintă de muncă și de a asimila informații noi

Trainingul este oferit de noi gratuit.

Oferim șansa dezvoltării profesionale într-un mediu modern cu aparatură si tehnologie de ultima generatie.

Pe langă oportunitațile de evoluție profesională punem la dispoziție o gama variata de sisteme financiare accesibile și atractive!

Va asteptăm cu CV la sediu sau pe adresa de email: cadastrumaxim@yahoo.com

Ne găsiti usor pe orice GPS căutând: BIROU CADASTRU MAXIM.

Vă asteptăm!

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate