Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Dîrzu, PSD Alba: ”Avem nevoie de un președinte muncitor și implicat, alături de fiecare român” (P)


Publicat

România este pregătită pentru a avea prima femeie președinte, pe Viorica Dăncilă, care a arătat, atât la Palatul Victoria, cât și în cei nouă ani de europarlamentar, că este un om muncitor și implicat, alături de fiecare român, care unește, nu dezbină și nu disprețuiește.

Avem nevoie de un președinte harnic, stăruitor, pentru care ziua de lucru nu începe și nu se termină la o anumită oră, iar vacanțele, golful și schiatul nu sunt activități de bază pentru că la Palatul Cotroceni sunt multe de făcut, nu încă cinci ani de pierdut.

Avem nevoie de un președinte care să lucreze cu Guvernul, nu să blocheze activitatea lui din orgolii personale sau motive electorale și care să respecte deciziile Curții Constituționale.

Avem nevoie de un șef de stat sensibil, care să empatizeze cu noi și să reacționeze când un seamăn al nostru este în impas, suferință, respectiv cu mai multă răbdare atunci când haina nu îi este luată.

Avem nevoie de un președinte care să-i înțeleagă – nu jignească – și pe cei care votează la referendumurile pe care nu el le-a convocat sau promovat.

Nu avem nevoie de un președinte care să profite electoral de tragediile petrecute în România, ci de unul care să găsească soluții, remedii și rezolvări.

România are nevoie de un președinte care să aducă bunăstare pentru toți românii, care să facă din administrația prezidențială ”casa tuturor”, un președinte cu sufletul, cu gândul și fapta alături de fiecare dintre noi. Nu de un șef de stat care să vorbească despre ”românii mei”.

România are nevoie de un președinte care să nu permită ca tăierile de salarii și pensii, respectiv concedierile, să fie o soluție de a regândi bugetul statului.

Un șef de stat altruist, care să nu se folosească de o lege pentru a-și bloca, timp de 19 ani, catedra de profesor, lipsind elevii de un dascăl titular.

Un președinte care să susțină educația și serviciile medicale, cu dascăli și personal medical bine pregătit și deopotrivă bine plătit, pentru care cuvântul ”ghinion” să aibă cu totul alte valențe.

Dragi colegi, membri și simpatizanți ai social-democrației

Candidatul Partidului Social Democrat, după mulți ani, are cu adevărat șanse să devină președintele României, iar de împlinirea acestui deziderat depinde, în egală măsură, activitatea fiecăruia dintre noi din următoarele 40 de zile. Am întâlnit-o, în acest an, pe Viorica Dăncilă de două ori la Alba Iulia și am văzut că este un om puternic, care nu obosește, în ciuda tirului de cuvinte neadecvate la care a fost supusă de către cei care promovează ura, dezbinarea și pentru care violența, în lipsa argumentelor, este sigura formă de manifestare. Am observat, cu toții, cât de răbdătoare este și cât de atent ascultă fiecare cuvânt care îi este adresat.

Să discutăm cu oamenii și în această campanie, așa cum am făcut-o mereu, despre cât de aproape suntem să avem un președinte de stânga, alături de fiecare, nu doar de cei care îl votează. Să amintim colegilor că am adus bunăstare României și vrem semnarea unui pact pentru a ne asigura că partidele de dreapta nu vor aduce, din nou, austeritate și criză. Să arătăm proiectele derulate în timpul mandatului Partidului Social Democrat, investițiile în Educație, Sănătate și Infrastructură, fără de care localitățile în care trăim, din Munții Apuseni și până pe Valea Sebeșului, nu ar fi arătat la fel.

Nu în ultimul rând, să învățăm din greșeli, dar să fim mândri de ceea ce am făcut la guvernare. Și sunt convins că vom fi din ce în ce mai mândri, odată cu trecerea ireversibilă a timpului, după ce ne vom reaminti cum înțeleg să conducă țara partidele de dreapta. Noi nu presupunem, nu ne închipuim, nu dăm cu banul, ci știm, suntem convinși, din cunoașterea nemijlocită a faptelor, a realității de acum câțiva ani, a politicii grave pe care o promovează, de care se vor convinge, din nou, și oamenii.

Cu respect,

Deputat Ioan Dîrzu,

Președinte PSD Alba

Comandat de Partidul Social Democrat – PSD

Executat de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro

CUI mandatar financiar coordonator: 31190008ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

VELA: De luni NU este deschisă activitatea ştrandurilor, piscinelor, bazinelor, sub nicio formă

Publicat

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, că ştrandurile, bazinele şi piscinele, deschise sau închise, nu vor putea funcţiona începând din 1 iunie, ci doar plajele, în anumite condiţii.

“În bazinele descoperite sau acoperite sau în piscine sunt interzise activităţile de la 1 iunie. Dacă situaţia epidemiologică, statistica medicală vor fi de bun augur, după analizele făcute de specialişti înainte de 15 iunie, evident că se va lua în calcul şi această posibilitate.

Dar, de luni, nu este deschisă activitatea ştrandurilor, piscinelor, bazinelor, sub nicio formă”, a declarat Vela.

Marcela Vela a amintit că tot de la 1 iunie nu se va mai completa declaraţia pe propria răspundere pentru ieşirea din localitate sau din zona metropolitană.

Reamintim că de la 1 iunie se deschid plajele turistice de pe litoralul românesc. Totuși, accesul pe plaja se va face după un set de reguli care a fost stabilit de autorități și care trebuie respectat întocmai de cei care merg la plajă, dar și de operatorii economici.

CITEȘTE ȘI: De la 1 iunie, la plajă pe litoralul românesc, cu respectarea distanțării sociale între șezlonguri

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Măsuri speciale de protecție a pacienților oncologici, împotriva îmbolnăvirii cu COVID-19, la spitalul din Alba Iulia

Publicat

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a acordat, pe timpul evoluției pandemiei de COVID-19, o atenție deosebită pacienților oncologici, plecând de la concluzia certă că aceștia prezintă un risc mult mai mare de a dezvolta foarte rapid complicații respiratorii severe, îndeosebi dacă au suferit intervenții chirurgicale sau au efectuat chimioterapie în săptămânile precedente.

Astfel, au fost adoptate toate măsurile recomandate de către autorităților de sănătate publice pentru a reduce impactul epidemiei de COVID-19 asupra asistenței medicale oncologice. Între acestea enumerăm:

– Personalul medical beneficiază de măsuri sporite de protecție pentru a evita contaminarea / îmbolnăvirea. Din fericire, nici un cadru medical al secției de Oncologie nu a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus SARS-CoV-2 până la această dată;

– Scurtarea la maximum a interacțiunii între medic/personal sanitar si pacientul oncologic, respectiv a contactului între pacienţii veniţi în spital, inclusiv prin reducerea aglomerării, cu programări corespunzătoare, în cadrul secției de oncologie;

– Evitarea contaminării şi scurtarea timpului în sălile de aşteptare (consultaţie), prin purtarea echipamentelor sanitare de protecție, păstrarea distanței de minimum 2 metri, recoltarea analizelor etapizat, pe ore, în aşa fel încât să nu existe simultan în sala de aşteptare sau în zona de spitalizare de zi mai mulţi pacienţi.

De asemenea, în curtea SJU Alba Iulia a fost amenajat un punct de triaj și unul de recoltare probe, în vederea depistării noului coronavirus SARS-CoV-2, exclusiv pentru pacienții oncologici. Înainte cu o zi de programarea efectuării tratamentului, pacienții oncologici sunt chemați pentru recoltare de probe biologice, în vederea depistării noului coronavirus, iar seara sunt informați cu privire la rezultatele analizelor. De la începutul evoluției acestei boli, dintre cele peste 800 de teste efectuate la pacienții oncologici, doar trei cazuri au ieșit pozitive (2 cazuri s-au vindecat între timp; 1 caz primește îngrijiri medicale de specialitate și este sub atentă monitorizare), toate celelalte fiind negative.

Pentru prevenirea apariției de focare epidemice și, în egală măsură, pentru a lua toate măsurile astfel încât pacienți cu diferite patologii, care se tratează în spital, să nu contacteze boala, în actualul context epidemiologic, SJU Alba Iulia a avut nevoie de un ”izolator” – o secție de îngrijire a pacienților ale căror probe biologice sunt în lucru. Astfel, secția de oncologie, care are intrare separată, a fost mutată la etajul 3, în locul fostei secții de gastroenterologie, unde pacienții au aceleași condiții de spitalizare continuă și tratament. Clădirea în care funcționa oncologia deservește astăzi pacienții în cazul cărora nu există certitudinea că sunt negativi și unde cadrele medicale lucrează cu maximă prudență și măsuri de protecție pentru a preveni infectarea și răspândirea bolii.

Totodată, în această perioadă, au continuat consultațiile ambulatorii și spitalizarea de zi, în locul fostei secții ORL de la parter, dar și intervențiile chirurgicale oncologice, cu respectarea tuturor măsurilor și restricțiilor impuse în contextul pandemiei.

În acest răstimp, pacienții oncologici nu au suferit pauze terapeutice și au fost respectate schemele de tratament. Reamintim că la SJU Alba Iulia funcționează singura secție de oncologie din județul Alba.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ce amendă a primit Ludovic Orban după apariția pozei în care fuma și nu purta mască de protecție în spațiu închis

Publicat

Ludovic Orban, premierul României, a achitat sâmbătă două amenzi în valoare totală de 3.000 de lei prin intermediul platformei www.ghiseul.ro. Acesta a fost sancționat în urma apariției pozei, în care apărea nepurtând mască și fuma într-un spațiu închis dintr-o instituție publică.

”Prim-ministrul Ludovic Orban a achitat astăzi, 30 mai a.c., prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, două amenzi în valoare cumulată de 3000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat și nepurtarea măștii în spații închise.

Premierul consideră că regulile trebuie respectate în aceeași măsură de către orice cetățean, indiferent de poziția pe care o ocupă, iar în cazul în care acestea sunt încălcate trebuie aplicate sancțiunile stabilite de lege, fără a face distincție”, au transmis, sâmbătă, reprezentanții Guvernului.

Premierul Ludovic Orban a declarat pentru Libertatea că fotografia în care apar mai mulți membri ai Guvernului, în timp ce fumează și consumă băuturi alcoolice, a fost făcută în biroul său, luni, de ziua sa. El a mai spus că în încăpere mai erau „trei colegi care nu se văd în poză”. Întrebat cine a făcut fotografia, premierul a spus că „eventual, cine ne-a servit putea să o facă”.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

De la 1 iunie, la plajă pe litoralul românesc, cu respectarea distanțării sociale între șezlonguri

Publicat

De la 1 iunie se deschid plajele turistice de pe litoralul românesc. Totuși, accesul pe plaja se va face după un set de reguli care a fost stabilit de autorități și care trebuie respectat întocmai de cei care merg la plajă, dar și de operatorii economici. 

Ordinul privind modalitatea în care vor funcționa plajele pe perioada stării de urgență a fost publicat în Monitorul Oficial.

Cele mai importate reguli atât pentru turiști dar și pentru operatorii economici sunt:

– distanță de doi metri (stânga/dreapta, faţă/spate) între şezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite şi, totodată, păstrarea unei distanţe de doi metri atât între turiştii care nu fac parte din aceeaşi familie, cât şi de către personalul angajat.

– Accesul la plajă se va realiza prin puncte semnalizate şi culoare unidirecţionale, iar servirea clienţilor se va face de către personalul angajat al plajei concesionate, fără deplasarea clienţilor în punctele de servire.

– Dacă limitele de capacitate stabilite sunt depăşite şi distanţa fizică nu poate fi menţinută, administratorii plajelor au obligaţia de a restricţiona accesul publicului.

– Patronii trebuie să își monitorizeze angajații, iar dacă aceștia prezintă simptome ale noului coronavirus, acest fapt trebuie anunțat la direcția de sănătate publică județeană.

– Operatorii economici trebuie să asigure  dispozitive şi produse biocide avizate necesare dezinfectării mâinilor personalului lucrător, a spaţiilor, facilităţilor, echipamentelor şi ustensilelor utilizate;

– Trebuie sp se ocupe și de igienizarea şi dezinfecţia cu substanţe biocide avizate, a tuturor spaţiilor, facilităţilor, echipamentelor, a grupurilor sanitare utilizate de personalul lucrător din cadrul operatorilor economici sau ale administratorilor, după caz, şi a celor utilizate de clienţi.

sursă: agerpres.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate