Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Dîrzu (PSD Alba): Guvernul va plăti 43 de milioane euro pentru sprijinirea fermierilor afectați de pesta porcină

Publicat

Ioan Dirzu, deputat PSD de Alba

În urma întâlnirii ministrului Petre Daea cu comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Phil Hogan, s-a decis ca din fonduri europene, mai exact din Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, precum și din bugetul național, să fie alocate aproximativ 43 milioane euro care vor ajunge direct la crescătorii de porcine, păotrivit unui comunicat transmis de deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu.

Potrivit politicianului, banii vor ajunge cu prioritate la fermele mici și mijlocii, dar și indirect, prin servicii publice de combatere și prevenire a răspândirii pestei porcine africane.

“Crescătorii de porcine trebuie să știe că programul de susținere a cărnii de porc va continua și în 2019, iar Guvernul va depune toate eforturile în a opri creșterea prețului la carnea de porc pentru consumatorul de rând.

În maximum un an, efectele pestei porcine nu vor mai fi resimțite iar crescătorii de porcine îți vor consolida rapid și sigur afacerile și rețelele de desfacere.

Reprezentanții comisiilor de agricultură din cele două camere ale Parlamentului și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale vor desfășura consultări cu reprezentanții crescătorilor de porcine în vederea găsirii unor soluții legislative care să prevină o criză alimentară a cărnii de porc, dar și alte efecte negative ale pestei porcine”, precizează Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax