Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Dîrzu, PSD Alba: „Referendumul are în vedere păstrarea familiei româneşti în formă ei tradiţională şi spirituală.”

Publicat

Într-un comunicat de presă, deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu a declarat că va participa la referendumul pentru redefinirea familiei din 6-7 octombrie. „Modul în care alegem să definim acum căsătoria cred că va influența generațiile viitoare. De asemenea trebuie remarcat faptul că această inițiativă cetățenească este prima de după Revoluția din 1989, fapt care în opinia mea reprezintă semnul unei democrații sănătoase.”

„Eu voi vota DA! La referendumul din 6-7 octombrie vom avea de răspuns cu DA sau NU la următoarea întrebare: „Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției adoptată de Parlament?” Iar legea de revizuire a Constituției este aceasta: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.

Acest demers arată importanța pe care o are familia în societatea noastră și respectul pe care îl avem ca nație față de instituția fundamentală, care este baza societății : căsătoria.

Modul în care alegem să definim acum căsătoria cred că va influența generațiile viitoare. De asemenea trebuie remarcat faptul că această inițiativă cetățenească este prima de după Revoluția din 1989, fapt care în opinia mea reprezintă semnul unei democrații sănătoase.

Sprijinul de care s-a bucurat acest demers arată că românii doresc să traseze și să consfințească constituțional valori care ne reprezintă ca nație. Tocmai de aceea aș spune că acest referendum nu face altceva decât să clarifice un element fundamental din crezul și valorile care ne definesc ca societate.

Ceea ce avem acum reglementat ca și definiție a căsătoriei în Codul Civil se poate schimba oricând printr-un vot în Parlament. Pe când Constituția nu va putea fi modificată decât prin aceeași procedură, adică un vot din partea cetățenilor. De aceea redefinirea căsătoriei în Constituție va aduce atât claritate juridică , punând Constituția în concordanță cu Codul Civil și va securiza definiția căsătoriei de posibile interpretări judiciare care ar ignora spiritul legii.

Referendumul are în vedere păstrarea familiei româneşti în formă ei tradiţională şi spirituală.

Pentru noi, românii, familia a fost mereu în centrul preocupărilor, iar faptul că 3 milioane de cetăţeni au semnat pentru definirea ei legală confirmă importanța deosebită acordată nucleului societății noastre. Să mergem la vot Pe 6-7 Octombrie, pentru viitorul națiunii noastre. Eu voi vota DA! Așa să ne ajute Dumnezeu!„ a declarat Ioan Dîrzu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Andrei

    vineri, 05.10.2018 at 09:26

    Bani aruncati la gunoi !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax