Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Dîrzu (PSD Alba): “Subvenții în avans pentru agricultură. Din 16 octombrie, plăţi APIA pentru sectorul vegetal şi zootehnic”

Ioan Dirzu

Publicat

Peste o săptămână, Guvernul va începe efectiv acordarea subvențiilor pentru agricultură, anunţă deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu.

“Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va putea acorda începând cu 16 octombrie 2018 plăți în avans în cadrul schemelor de plăți directe din sectorul vegetal și zootehnic într-un procent conform reglementărilor comunitare în vigoare la data efectuării plăților în avans.

Se continuă astfel o practică benefică, care în anii trecuți a adus recolte record. În egală măsură se face dovada perseverenței în aplicarea măsurilor cheie ale Programului de guvernare pentru a acorda fermierilor români șanse egale în competiția cu cei europeni.

Din 16 octombrie vor începe plățile în avans atât pentru sectorul vegetal – pentru culturi, cât și pentru zootehnie. Sumele sunt consistente – de ordinul sutelor de milioane de euro – și reprezintă un sprijin mult așteptat de fermieri.

În sectorul vegetal, schema de plată unică pe suprafață va fi de 102,5 euro/ha, plata redistributivă pentru intervalele între 1 ha și 5 ha, inclusiv, va fi de 5 euro/ha, iar la peste 5 ha și până la 30 ha, inclusiv, va fi de 50,3 euro/ha. Plata pentru înverzire va fi de 58,2 euro/h, iar plata pentru tinerii fermieri  va fi de 25,8 euro/ha. Aceste cuantumuri se pot majora pentru încadrarea în plafonul financiar alocat, pe baza suprafețelor determinate.

Guvernarea PSD a făcut un obiectiv esențial din acordarea la timp – chiar în avans – a subvențiilor agricole, spre deosebire de perioada tehnocraților lui Cioloș când întârzierile erau majore și puneau în pericol lucrările necesare – atât în privința lucrării pământului cât și în zona de creștere a animalelor. Despre PNL nici nu mai are rost să vorbim, ei neavând în vocabularul politic cuvântul agricultură”, transmite Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba, într-un comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate