Connect with us
Publicitate

POLITICA

Ioan Dîrzu, PSD de Alba: O nouă schemă de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură

Publicat

În Ședința Guvernului de săptămâna trecută a fost aprobată o Hotărâre prin care crește suma alocată pentru plata ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură în anul 2018, cu 67.012.579 lei, respectiv de la 420.581.000 lei, la 487.593.579 lei.

Se asigură astfel resursele financiare necesare pentru plata în integralitate a ajutorului de stat aferent perioadei 1 aprilie – 30 iunie 2018.

Suma alocată pentru plata ajutorului de stat în anul 2018 este de 487.593.579 lei și se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2018.

Totodată, prin Hotărârea Guvernului nr. 1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, începând cu anul 2015 se aplică schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, respectiv prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei, utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură în sectoarele vegetal, zootehnic și îmbunătățiri funciare.

În final, urmărim acordarea de facilități fiscale și scheme de ajutor de stat pentru toate tipurile de combustibil/ surse de energie care ajută la funcționarea utilajelor/ echipamentelor tehnologice din sectorul agricol. Suntem foarte aproape de a crea din domeniul agriculturii cel mai rentabil și profitabil sector economic atât pentru români cât și pentru investitorii străini.

Ioan Dîrzu- Deputat PSD de Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax