Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Dîrzu (PSD): Întrebări la minister despre măsuri de sprijin pentru locuitorii Munților Apuseni

Publicat

Deputatul PSD de Alba Ioan Dîrzu a adresat ministrului Agriculturii mai multe întrebări referitoare la măsurile de sprijin în agricultură pentru locuitorii Munților Apuseni.

„Locuitorii Munților Apuseni desfășoară activități agricole complexe precum și activități de creștere a animalelor. Zona geografică și clima sunt de cele mai multe ori vulnerabilități atât în activitatea de producție și creștere a animalelor, cât și în ceea ce privește mobilitatea locuitorilor de a desfășura activități de comerț. În paralel, ne confruntăm cu un fenomen de depopulare a acestei zone, tinerii, în special, migrând către zonele urbane din județele Alba și Cluj.

Partidul Social Democrat și-a asumat, prin Programul de guvernare 2017-2020, susținerea zonelor geografice vulnerabile și a tinerilor fermieri.

Ținând cont de situația de fapt descrisă, vă rog să-mi răspundeți în scris la următoarele întrebări:

1. Care sunt programele derulate de Ministerul Agriculturii de care pot beneficia și locuitorii Munțiilor Apuseni, ținând cont de specificul agricol al locului?

2. Ce măsuri specifice se derulează sau se vor derula în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, în folosul locuitorilor din zona Munților Apuseni?

3. Cum putem preveni depopularea zonei prin măsuri de stimulare a activității agricole, a comerțului și a antreprenoriatului în rândul tinerilor agricultori?

4. Luați în considerare ca, în viitor, zona Munților Apuseni să se bucure de un regim special de protecție din partea Guvernului în ceea ce înseamnă acordarea de subvenții și alte forme de sprijin în agricultură?”, a transmis deputatul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax