Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Dîrzu a ințiat un proiect de lege prin care elevii să primească o masă caldă din produse românești

avatar

Publicat

Deputatul PSD de Alba Ioan Dîrzu precizează că urmăreşte să dezvolte o altă măsură de schimbare a programului național ”Cornul și laptele” și înlocuirea acestuia cu o masă caldă pentru toți elevii, subvenţionată de Guvern şi care să aibă drept materie primă produse româneşti.

Politicianul reaminteşte că a iniţiat un proiect de lege prin care copiii preşcolari din grădiniţele de stat şi confesionale cu program normal de 4 ore, precum şi elevii din învăţământul primar de stat şi privat vor primi lunar 350 de grame de miere polifloră. “Prin introducerea mierii în școală ne dorim să avem copii mai sănătoși și să valorificăm mierea românească,mult mai bună calitativ decât cea din import. Sper ca să încurajăm astfel consumul de miere de calitate produsă în România și să stimulăm vânzările, deoarece vorbim de aproape 10% din producţia naţională de miere în acest program”, transmite deputatul.

În acest context, precizează că urmăreşte să dezvolte o altă măsură de schimbare a programului național ”Cornul și laptele” și înlocuirea acestuia cu o masă caldă pentru toți elevii, masă subvenționată de către Guvern.

“În concret, îmi doresc ca materia primă utilizată pentru asigurarea masei calde să fie produsă/ cultivată/ crescută în România. Prin această inițiativă îmi doresc:

1. Să încurajăm producătorii locali de legume și fructe și crescătorii de animale.

2. Să asigurăm o alimentație ecologică elevilor din România.

3. Să sprijinim programul de susținere pentru produse deficitare (Programul de guvernare 2017-2020, p. 89)”

Astfel, adresează întrebări ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, la care solicită răspuns în scris:

“1. Cum apreciați implementarea unui program național de asigurare a mesei calde pentru elevi, masă care să conțină doar produse/ alimente ale căror materii prime să fie produse/ crescute în România?

2. Ce măsuri legislative se impun pentru pregătirea și implementarea unui astfel de proiect?

3. Aveți în vedere colaborarea cu Ministerul Educației Naționale pentru realizarea unui astfel de program național în sensul descris mai sus?”

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. avatar

    ..

    joi, 02.11.2017 la 15:44

    de ce? nu mai cumpara nimeni jafurile de conserve de la Prefera? Nici angajatii nu mananca asa ceva.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

EVENIMENT

Horațiu Clepan, instalat în funcția de director al Agenției pentru Protecția Mediului Alba

avatar

Publicat

Horațiu Clepan este noul director executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Alba.  Clepan și-a preluat funcția miercuri. În urmă cu trei luni de zile acesta și-a dat demisia din Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia. Funcția pe care o va prelua nu este nouă în familia Clepan. Tatăl lui Horațiu, Dimitrie Clepan a fost în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Alba Iulia, impozit de zece ori mai mare pentru mașinile hibrid, față de Cluj sau București. Încă un ”record smart”

avatar

Publicat

După prețurile la apă, canalizare, taxi, parcări și multe altele, mai mari decât în majoritatea orașelor din România, Alba Iulia mai marchează un record. Un tânăr din Alba Iulia, posesor de mașină hibrid, a plătit la Direcția de Impozite și Taxe a primăriei, suma de 90 de lei, reprezentând impozitul auto. Asta, în timp ce […]

Citește mai departe
Publicitate

BLAJ

ACCIDENT de muncă într-o localitate din Alba. O persoană și-a prins mâna și piciorul într-un utilaj agricol

avatar

Publicat

 În localitatea Sâncel, o persoană și-a prins mâna și piciorul într-o culegătoare de porumb. Accidentul s-a petrecut miercuri în jurul amiezii. Pentru salvarea acesteia intervin pompierii din Blaj cu o autospecială și 8 subofițeri.Miercuri în jurul orei 13:50 un accident de muncă s-a petrecut în localitatea Sâncel. O persoană și-a prins mâna și piciorul într-o […]

Citește mai departe
Publicitate

AIUD

Peste 10.000 de obiecte de muzeu, revendicate de Eparhia Reformată din Ardeal. Proces la Curtea de Apel Alba Iulia

avatar

Publicat

Eparhia Reformată din Ardeal solicită retrocedarea a peste 10.000 de obiecte de muzeu care au fost în proprietatea fostului Colegiu Reformat ”Bethlen Gabor” din Aiud. Eparhia a cerut, în 2005, Comisiei speciale de retrocedare a unor bunuri imobile, restituirea patrimoniului care se afla în posesia Muzeului de Științe ale Naturii din Aiud. În 2015, Comisia […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate