Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Dîrzu a ințiat un proiect de lege prin care elevii să primească o masă caldă din produse românești

Publicat

Deputatul PSD de Alba Ioan Dîrzu precizează că urmăreşte să dezvolte o altă măsură de schimbare a programului național ”Cornul și laptele” și înlocuirea acestuia cu o masă caldă pentru toți elevii, subvenţionată de Guvern şi care să aibă drept materie primă produse româneşti.

Politicianul reaminteşte că a iniţiat un proiect de lege prin care copiii preşcolari din grădiniţele de stat şi confesionale cu program normal de 4 ore, precum şi elevii din învăţământul primar de stat şi privat vor primi lunar 350 de grame de miere polifloră. “Prin introducerea mierii în școală ne dorim să avem copii mai sănătoși și să valorificăm mierea românească,mult mai bună calitativ decât cea din import. Sper ca să încurajăm astfel consumul de miere de calitate produsă în România și să stimulăm vânzările, deoarece vorbim de aproape 10% din producţia naţională de miere în acest program”, transmite deputatul.

În acest context, precizează că urmăreşte să dezvolte o altă măsură de schimbare a programului național ”Cornul și laptele” și înlocuirea acestuia cu o masă caldă pentru toți elevii, masă subvenționată de către Guvern.

“În concret, îmi doresc ca materia primă utilizată pentru asigurarea masei calde să fie produsă/ cultivată/ crescută în România. Prin această inițiativă îmi doresc:

1. Să încurajăm producătorii locali de legume și fructe și crescătorii de animale.

2. Să asigurăm o alimentație ecologică elevilor din România.

3. Să sprijinim programul de susținere pentru produse deficitare (Programul de guvernare 2017-2020, p. 89)”

Astfel, adresează întrebări ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, la care solicită răspuns în scris:

“1. Cum apreciați implementarea unui program național de asigurare a mesei calde pentru elevi, masă care să conțină doar produse/ alimente ale căror materii prime să fie produse/ crescute în România?

2. Ce măsuri legislative se impun pentru pregătirea și implementarea unui astfel de proiect?

3. Aveți în vedere colaborarea cu Ministerul Educației Naționale pentru realizarea unui astfel de program național în sensul descris mai sus?”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ..

    joi, 02.11.2017 at 15:44

    de ce? nu mai cumpara nimeni jafurile de conserve de la Prefera? Nici angajatii nu mananca asa ceva.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax