Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Dîrzu spune că în judeţul Alba se conturează ”un NOU USL”: Alianţă între PSD, UNPR, PC, PLR şi Partidul România Mare

Publicat

ioan lazar, ioan dirzu, nicolae narita Preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu a declarat miercuri, în conferinţă de presă, că la nivel naţional, dar şi în judeţul Alba „se conturează un nou USL”. Acesta s-a referit la o nouă alianţă după modelul „defunctei” Uniuni Social Liberale, având în vedere colaborarea în preajma turului doi al prezidenţialelor între PSD-UNPR-PC şi partidul lui Tăriceanu, PLR, dar şi Partidul România Mare a lui Vadim Tudor. Legat de susţinerea candidatului la prezidenţiale Victor Ponta, dar şi a PSD, preşedintele PLR Alba, Ioan Lazăr a precizat că „îl susţin pe Călin Popescu Tăriceanu, iar dacă opţiunea lui este asta sunt alături de el”.

La conferinţa de presă de miercuri au participat liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, alături de preşedintele PLR Alba, Ioan Lazăr şi reprezentantul PC, Nicolae Nariţa.

Ioan Dîrzu a declarat că noua alianţă PSD-UNPR-PC-PLR-PRM este „un nou USL sau USL 2, la nivel naţional şi cu siguranţă şi la nivel judeţean”.

Prezent la conferinţă, liderul PC Alba, Nicolae Nariţa a adăugat şi el că „preşedintele pe care noi îl susţinem, alianţa, domnul Victor Ponta îşi apropie toţi românii. Fac aici referire directă la domnul Tăriceanu, pe care l-a nominalizat pentru funcţia de prim-ministru şi a apropiat astfel şi Partidul Liberal Reformator, prin care noi vedem refacerea USL-ului aşa cum şi-au dorit cei mai mulţi dintre români”.

ioan lazar, ioan dirzu Preşedintele PLR Alba, Ioan Lazăr a spus că „ieri (marţi – n.r) a fost convocat la Bucureşti Biroul Permanent Central, unde principalul punct de pe ordinea de zi a fost susţinerea lui Victor Ponta, în turul II pentru preşedenţia României. Toţi colegii mei au fost de acord. Domnul Tăriceanu ne-a rugat să en mobilizăm în toată ţara, să îl susţinem pe Victor Ponta să fim alături de cei de la PSD. Aşa cum l-am susţinut pe el, chiat un pic ma mult, pentru că rezultatul pe care l-am obţinut nu era satisfăcător. Noi ne aşteptam al mai mult, sunt supărat pentru rezultatul votului. Ştiam că mesajul domnului Tăriceanu a fost acela de a-l susţine pe Victor Ponta, şi i-am spus domnului Dîrzu că voi fi alături de el. Voi fi alături de cei de la PSD în toată campani electorală”.

Precizăm că, în urma rezultatelor obţinute de candidaţi la alegerile prezidenţiale din turul I şi în vederea consolidării pe scena politică pentru turul doi, o parte dintre formaţiunile politice şi-au exprimat deja sprijinul pentru unul dintre cei doi reprezentanţi ai forţelor de dreapta sau de stânga care intră la scrutinul din 16 noiembrie.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, după o şedinţă a partidului său, că s-a dat mandat pentru mobilizare, să se dea posibilitatea „celui care reprezintă alternativa la regimul Băsescu” să învingă în turul II, discutându-se şi despre refacerea USL ca proiect urmând a fi materializat după alegeri. Tăriceanu a spus că îi va acorda sprijin necondiţionat lui Victor Ponta în turul 2 al prezidenţialelor

El a menţionat că PLR este actorul principal în această refacere a USL.

În ceea ce priveşte UDMR, reprezentanţii Uniunii au spus că anunţă joi sprijinul pentru turul doi, dar că doresc să meargă în continuare în coaliţie. Kelemen Hunor a precizat că experienţa cu Tăriceanu premier a fost foarte bună, variantă susţinută şi de Ponta.

Şi Teodor Meleşcanu şi-a anunţat sprijinul pentru Victor Ponta în turul doi al prezidenţialelor, premierul declarând că fostul şef SIE va fi consilier prezidenţial al său pe probleme de securitate naţională.

De asemenea, UNPR a anunţat marţi protocol de colaborare cu PRM privind susţinerea candidaturii lui Victor Ponta în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax