Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Dîrzu spune că în judeţul Alba se conturează ”un NOU USL”: Alianţă între PSD, UNPR, PC, PLR şi Partidul România Mare


Publicat

ioan lazar, ioan dirzu, nicolae naritaPreşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu a declarat miercuri, în conferinţă de presă, că la nivel naţional, dar şi în judeţul Alba „se conturează un nou USL”. Acesta s-a referit la o nouă alianţă după modelul „defunctei” Uniuni Social Liberale, având în vedere colaborarea în preajma turului doi al prezidenţialelor între PSD-UNPR-PC şi partidul lui Tăriceanu, PLR, dar şi Partidul România Mare a lui Vadim Tudor. Legat de susţinerea candidatului la prezidenţiale Victor Ponta, dar şi a PSD, preşedintele PLR Alba, Ioan Lazăr a precizat că „îl susţin pe Călin Popescu Tăriceanu, iar dacă opţiunea lui este asta sunt alături de el”.

La conferinţa de presă de miercuri au participat liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, alături de preşedintele PLR Alba, Ioan Lazăr şi reprezentantul PC, Nicolae Nariţa.

Ioan Dîrzu a declarat că noua alianţă PSD-UNPR-PC-PLR-PRM este „un nou USL sau USL 2, la nivel naţional şi cu siguranţă şi la nivel judeţean”.

Prezent la conferinţă, liderul PC Alba, Nicolae Nariţa a adăugat şi el că „preşedintele pe care noi îl susţinem, alianţa, domnul Victor Ponta îşi apropie toţi românii. Fac aici referire directă la domnul Tăriceanu, pe care l-a nominalizat pentru funcţia de prim-ministru şi a apropiat astfel şi Partidul Liberal Reformator, prin care noi vedem refacerea USL-ului aşa cum şi-au dorit cei mai mulţi dintre români”.

ioan lazar, ioan dirzuPreşedintele PLR Alba, Ioan Lazăr a spus că „ieri (marţi – n.r) a fost convocat la Bucureşti Biroul Permanent Central, unde principalul punct de pe ordinea de zi a fost susţinerea lui Victor Ponta, în turul II pentru preşedenţia României. Toţi colegii mei au fost de acord. Domnul Tăriceanu ne-a rugat să en mobilizăm în toată ţara, să îl susţinem pe Victor Ponta să fim alături de cei de la PSD. Aşa cum l-am susţinut pe el, chiat un pic ma mult, pentru că rezultatul pe care l-am obţinut nu era satisfăcător. Noi ne aşteptam al mai mult, sunt supărat pentru rezultatul votului. Ştiam că mesajul domnului Tăriceanu a fost acela de a-l susţine pe Victor Ponta, şi i-am spus domnului Dîrzu că voi fi alături de el. Voi fi alături de cei de la PSD în toată campani electorală”.

Precizăm că, în urma rezultatelor obţinute de candidaţi la alegerile prezidenţiale din turul I şi în vederea consolidării pe scena politică pentru turul doi, o parte dintre formaţiunile politice şi-au exprimat deja sprijinul pentru unul dintre cei doi reprezentanţi ai forţelor de dreapta sau de stânga care intră la scrutinul din 16 noiembrie.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, după o şedinţă a partidului său, că s-a dat mandat pentru mobilizare, să se dea posibilitatea „celui care reprezintă alternativa la regimul Băsescu” să învingă în turul II, discutându-se şi despre refacerea USL ca proiect urmând a fi materializat după alegeri. Tăriceanu a spus că îi va acorda sprijin necondiţionat lui Victor Ponta în turul 2 al prezidenţialelor

El a menţionat că PLR este actorul principal în această refacere a USL.

În ceea ce priveşte UDMR, reprezentanţii Uniunii au spus că anunţă joi sprijinul pentru turul doi, dar că doresc să meargă în continuare în coaliţie. Kelemen Hunor a precizat că experienţa cu Tăriceanu premier a fost foarte bună, variantă susţinută şi de Ponta.

Şi Teodor Meleşcanu şi-a anunţat sprijinul pentru Victor Ponta în turul doi al prezidenţialelor, premierul declarând că fostul şef SIE va fi consilier prezidenţial al său pe probleme de securitate naţională.

De asemenea, UNPR a anunţat marţi protocol de colaborare cu PRM privind susţinerea candidaturii lui Victor Ponta în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ADMINISTRATIE

Proiectul pentru amenajarea unei baze sportive la intrarea în Cetatea din Alba Iulia, RETRAS din ședința de Consiliu Local

Publicat

Proiectul prin care se propunea amenajarea unei baze sportive chiar la intrarea în Cetatea Alba Carolina a fost retras de la vot, în timpul ședinței de Consiliu Local al Municipiului Alba Iulia.

Elisabeta Dana Nanu, consilier local PSD, în timpul prezentării proiectului de către arhitectul primariei, Alexandru Romanițan, a sesizat mai multe probleme în documentele întocmite de angajații Primăriei Alba Iulia.

Mai exact, Elisabeta Dana Nanu a atras atenția că în documentația întocmită de reprezentanții primărie nu ar fi corectă: suprafața din raportul instituției nu coincide cu suprafața de pe schița arhitecților.

De asemenea, consilierul local PSD, a mai atras atenția că în proiectul propus mai există și alte probleme în ceea ce privește regimul juridic al terenului după cum este explicat în documentele făcute de primărie.

Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi, de primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa. Cel mai probabil proiectul va fi reintrodus într-o viitoare ședință de Consiliu Local.

Context

Alba24.ro a prezentat că în ședința de joi, 26 noiembrie, consilierii locali ai municipiului Alba Iulia, vor avea de votat un proiect prin care se vrea construirea unor terenuri de sport – unul de fotbal, două de padball (tenis cu piciorul) și unul de baschet, fix la intrarea în Cetatea Alba Carolina.

Adică terenurile vor flanca monumentul istoric Poarta I a Cetății Alba Carolina.

VEZI ARTICOLUL COMPLET AICI: FOTO: Turism cu ”iz de fotbal” la Alba Iulia: Se vrea construirea unei baze sportive fix la intrarea în Cetatea Alba Carolina

De-a lungul vremii, pentru zona respectivă au existat mai multe dezbateri și idei de revitalizare a acesteia. S-a propus o zonă de artizanat pentru meșteșugarii populari, de asemenea a fost și o discuție pentru ca spațiul să fie oferit tinerilor artiști, pentru pictură sau desen.

Mai mult, la un moment dat a fost adusă în discuție și amenajarea unor parcări publice. Însă nici o idee de mai sus nu a prins contur.

Certificatul de urbanism a fost eliberat în data de 9 septembrie 2020, când primar interimar era Voicu Paul, cu doar două săptămâni înainte de alegerile locale din 27 septembrie.

În ședința Comisiei de organizare și dezvoltare urbanistică și în ședința Comisiei tehnice de urbanism ambele din data de 12 noiembrie 2020 s-a primit aviz favorabil cu condiția respectării condiționărilor din avizul de oportunitate.

Din comisia de organizare și dezvoltare urbanistică, care a dat aviz favorabil, fac parte viceprimarii Marius Filimon (PNL), Emil Antoniu Popescu (USR PLUS), Gabriel Lupea, fost viceprimar (PNL), Nicolae Alexandru Dan Dumitru (USR PLUS) și Alin Gheorghe Stanciu (PSD).

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Avocații din Alba, îngrijorați de modificarea Legii 51: se permite implicarea SRI și altor servicii secrete în dosarele penale

Publicat

avocat

Baroul Alba atenționează că modificările la Legea 51/1991, adoptate tacit de Camera Deputaților, permit implicarea Serviciului Român de Informații și a altor servicii secrete în dosarele penale, altele decât cele vizând infracțiuni privind securitatea națională sau de terorism.

Avocații consideră că astfel ”se încalcă flagrant principiile de drept care se referă la independența justiției și la dreptul la apărare”.

Aceștia își exprimă speranța ca proiectul de lege să nu fie adoptat în această formă și de Senat, care este for decizional.

Comunicatul Baroului Alba:

”Consiliul Baroului Alba a luat act cu îngrijorare de adoptarea tacită de către Camera Deputaților a proiectului de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 51/1991 privind securitatea națională a României.

În esență, prin modificările aduse Legii nr. 51/1991, se legiferează în mod nepermis, în dezacord cu decizii explicite ale Curții Constituționale a României, posibilitatea implicării Serviciului Român de Informații și a altor servicii secrete în dosarele penale.

Implicarea serviciilor secrete în dosarele penale înseamnă, de fapt transformarea lucrătorilor acestor servicii în organe de cercetare penală, contrar dispozițiilor Codului de procedură penală. Acest act normativ arată care sunt organele de cercetare penală, inclusiv cele speciale, lucrătorii serviciilor secrete fiind excluși, în mod expres, din această categorie.

Deși, în prezent, SRI acordă sprijin organelor de cercetare penală la efectuarea anumitor activități de cercetare, acest sprijin este limitat pentru cazul infracțiunilor privind securitatea națională și al infracțiunilor de terorism și se traduce în informațiile transmise organelor de urmărire penală.

Modificările aduse Legii nr. 51/1991 creează cadrul în care serviciile secrete vor avea posibilitatea de a interfera cu dosarele de urmărire penală, altele decât cele vizând infracțiuni privind securitatea națională sau de terorism. ori, în acest mod se încalcă flagrant principiile de drept care se referă la independența justiției și la dreptul la apărare, principii care, astfel cum am arătat mai sus, au stat la baza unor decizii categorice ale Curții Constituționale a României.

Față de cele sus amintite, Consiliul Baroului Alba își exprimă speranța că proiectul de lege va fi respins sau modificat de către Senatul României, în calitate de cameră decizională, astfel încât să nu încalce principiile de drept și normele procesual penale la care am făcut referire.

Consiliul Baroului Alba rămâne adeptul ideii că adoptarea actelor normative care pot aduce atingere drepturilor și libertăților persoanei, mai ales într-un domeniu atât de sensibil cum este cel al justiției, trebuie să se facă în urma unor ample dezbateri și în urma unor consultări cu toate instituțiile implicate în actul de justiție.

Totodată, este imperios necesar ca actele normative să respecte principiul separării puterilor în stat și deciziile anterioare ale Curții Constituționale a României.

Corpul avocaților din Baroul Alba rămâne un partener indispensabil al înfăptuirii actului de justiție și, în egală măsură, se declară dispus să colaboreze cu decidenții politici, în sensul oferirii unor opinii juridice pertinente care să conducă la adoptarea unor acte normative în acord cu principiile de drept și cu normele procesual penale”, a transmis Baroul Alba, prin decan avocat Mihai Baco.

Proiectul de lege, adoptat tacit în 17 noiembrie

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 51/1991 privind securitatea naţională a României, iniţiată de deputaţii PNL Cătălin Predoiu, Gabriel Andronache şi Cristina Trăilă, a fost adoptată tacit de Camera Deputaților, în 17 noiembrie.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: ACCIDENT la Alba Iulia. O mașină a ajuns în afara drumului și a lovit o țeavă de gaz

Publicat

Un accident rutier s-a petrecut joi după amiaza pe Bulevardul Tudor Vladimirescu din Alba Iulia.

Din primele date, nu sunt persoane rănite.

Un autoturism a ajuns în afara drumului și s-a oprit într-o țeavă de gaz, lângă un imobil.

Detașamentul de Pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurare măsuri PSI, cu două autospeciale.

sursă foto: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Caz MACABRU într-o gară CFR din Alba: Un bărbat a întreținut relații sexuale cu un cadavru. Faptașul, trimis în judecată

Publicat

gara vintu de jos

Un caz macabru care s-a petrecut în gara CFR din Vințu de Jos este scos la suprafață în urma unei trimiteri în judecată, la Judecătoria Alba Iulia, pentru profanare de cadavre sau morminte. 

Fapta s-a petrecut în urmă cu doi ani, într-o seara, în incinta gării, însă nu a fost facută publică de anchetatori până când vinovatul nu a fost trimis în judecată, în data de 25 noiembrie. 

Potrivit anchetatorilor, I.P. în data de 11 decembrie 2018 în jurul orei 19.00 se afla în sala de așteptare din stația CFR Vințu de Jos.

Atunci, ”până la sosirea organelor de poliție și a personalului medical, inculpatul P.I. a întreţinut raporturi sexuale anale cu o persoană de sex masculin, care tocmai decedase din cauza unei insuficiențe cardio-respiratorii acute”, au transmis anchetatorii pentru alba24.ro.

Mai exact, bărbatul trimis în judecată pentru profanare de cadavre a întreținut un raport sexual, cu un alt bărbat care era decedat, într-o sala de așteptare a unei gări din județul Alba.

Potrivit Codului Penal, bărbatul riscă între 6 luni și 3 ani de închisoare.

Momentan, dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia, dar nu a primit un prim termen de judecată.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate