Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Gânfălean, profesor la Universitatea din Alba Iulia, numit în funcția de adjunct al Avocatului Poporului

Publicat

ganfalean

Ioan Gânfălean a preluat oficial, marți, funcția de adjunct în cadrul instituției Avocatul Poporului.

Conform Monitorului Oficial, birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului au adoptat hotărârea prin care sunt numiți adjuncți ai instituției Avocatul Poporului pe o perioadă de cinci ani, următorii: Molnar Zsolt, Nicolae Ionel, Gânfălean Ioan, Mirea Ecaterina.

Instituția Avocatul Poporului are drept scop apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor în raporturile acestora cu autoritățile publice.

În conformitate cu art. 2 din legea de organizare, Avocatul Poporului este autoritate publică autonomă şi independentă faţă de orice altă autoritate publică, iar în exercitarea atribuţiilor sale, nu se substituie autorităţilor publice.

O precizare importantă este aceea conform căreia Avocatul Poporului nu poate fi supus niciunui mandat imperativ sau reprezentativ şi nimeni nu îl poate obliga să se supună instrucţiunilor sau dispoziţiilor sale.

Potrivit art. 4 din Legea nr. 35/1997, autorităţile publice sunt obligate să comunice sau, după caz, să pună la dispoziţia instituţiei Avocatul Poporului, în condiţiile legii, informaţiile, documentele sau actele pe care Ie deţin în legătură cu petiţiile care au fost adresate instituţiei Avocatul Poporului, acordându-i sprijin pentru exercitarea atribuţiilor sale.

Ioan Gânfălean a deținut pentru mai mulți ani funcția de decan a Facultății de Drept a Universității ”1 Decembrie 1918”, unde este în continuare profesor de Drept Civil, iar din 2004 a fost consilier în cadrul Biroului teritorial Alba al Avocatului Poporului.

 

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 17.04.2018 la 18:25

    Ca albaiulian O.K. Dar ca restul, e jenant. Pai d’aia avem peste tot numai nume, nu si consistenta! Multi albaiulieni stiu ce spun.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Echipa de robotică a Colegiului HCC Alba Iulia, trei premii la Campionatul Național. Va participa la Mondialele din SUA

Publicat

XEO

O nouă performanţă pentru elevii din Alba Iulia. Echipa RO-001 XEO de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia a obţinut locul doi Inspire Award, locul doi la Connected Award, locul I la autonomia robotului și un premiu special oferit de VW, care vine la pachet cu o excursie în Germania. Cei […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

25 martie, BUNA VESTIRE: De ce nu este bine să te cerţi în această zi. Obiceiuri şi superstiţii

Publicat

cearta

Buna Vestire sau Blagoviștenia este una dintre cele patru mari sărbători închinate Maicii Domnului. Crendincioşii sărbătoresc, cu nouă luni înainte de Crăciun, momentul naşterii lui Isus. Cei care țin Marele Post al Paștelui au dezlegare la pește. În această zi, Fecioara Maria a primit vestea de la Arhanghelul Gavriil că-l va naşte pe Fiul lui […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

România, condamnată la CEDO pentru refuzul de a școlariza un condamnat în timpul detenției

Publicat

Statul român a fost condamnat de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în cazul unui deţinut căruia i s-a refuzat dreptul la şcolarizare, fiind încălcat dreptul la educaţie prevăzut de Articolul 2 din Protocolul 1 la Convenție, anunță APADOR-CH. Deținutul a primit 2.000 euro despăgubiri. Condamnarea a fost pronunțată la 19 martie 2019. În 2008, […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia schimbă criteriile de repartizare a locuinţelor sociale. Peste 400 de solicitări în aşteptare

Publicat

bloc locuinte sociala

Primăria Alba Iulia modifică criteriile pentru repartizarea locuinţelor sociale. În evidenţa Direcţiei de Asistenţă Socială sunt 434 de cereri pentru acordarea unor locuinţe sociale şi doar o singură locuinţă disponibilă pentru închiriat. Potrivit unui proiect prezentat consilierilor locali în şedinţa din 29 martie, se propun mai multe schimbări şi completări ale criteriilor privind locuinţele sociale, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate