Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Gânfălean, profesor la Universitatea din Alba Iulia, numit în funcția de adjunct al Avocatului Poporului

avatar

Publicat

Publicitate
ganfalean

Ioan Gânfălean a preluat oficial, marți, funcția de adjunct în cadrul instituției Avocatul Poporului.

Conform Monitorului Oficial, birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului au adoptat hotărârea prin care sunt numiți adjuncți ai instituției Avocatul Poporului pe o perioadă de cinci ani, următorii: Molnar Zsolt, Nicolae Ionel, Gânfălean Ioan, Mirea Ecaterina.

Instituția Avocatul Poporului are drept scop apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor în raporturile acestora cu autoritățile publice.

În conformitate cu art. 2 din legea de organizare, Avocatul Poporului este autoritate publică autonomă şi independentă faţă de orice altă autoritate publică, iar în exercitarea atribuţiilor sale, nu se substituie autorităţilor publice.

O precizare importantă este aceea conform căreia Avocatul Poporului nu poate fi supus niciunui mandat imperativ sau reprezentativ şi nimeni nu îl poate obliga să se supună instrucţiunilor sau dispoziţiilor sale.

Potrivit art. 4 din Legea nr. 35/1997, autorităţile publice sunt obligate să comunice sau, după caz, să pună la dispoziţia instituţiei Avocatul Poporului, în condiţiile legii, informaţiile, documentele sau actele pe care Ie deţin în legătură cu petiţiile care au fost adresate instituţiei Avocatul Poporului, acordându-i sprijin pentru exercitarea atribuţiilor sale.

Ioan Gânfălean a deținut pentru mai mulți ani funcția de decan a Facultății de Drept a Universității ”1 Decembrie 1918”, unde este în continuare profesor de Drept Civil, iar din 2004 a fost consilier în cadrul Biroului teritorial Alba al Avocatului Poporului.

 

 

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. avatar

    pilu

    marți, 17.04.2018 la 18:25

    Ca albaiulian O.K. Dar ca restul, e jenant. Pai d’aia avem peste tot numai nume, nu si consistenta! Multi albaiulieni stiu ce spun.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

AIUD

FOTO: Un computer tomograf de ultimă generație a ajuns la Spitalul Municipal Aiud. Va intra în funcțiune anul viitor

avatar

Publicat

ct aiud

La Spitalul Municipal din Aiud a ajuns vineri, 14 decembrie, un computer tomograf (CT) de ultimă generație. Acesta va intra în funcțiune anul viitor, iar locuitorii din municipiu și din zonele învecinate nu vor mai fi nevoiţi să meargă în alte localităţi pentru a efectua investigaţiile medicale pe care le oferă aparatul. Administrația locală investește […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

UPDATE FOTO: INCENDIU în localitatea Vinerea. Camera unei locuințe, în care se afla o centrală pe lemne, a luat foc

avatar

Publicat

incendiu centrala lemne

Un incendiu a izbucnit vineri seara în localitatea Vinerea. Camera unei locuințe, în care se afla o centrală pe lemne, a luat foc.Potrivit ISU Alba, pompierii din Sebeș intervin cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu în localitatea Vinerea. Incendiul este în camera unde se află centrala pe lemne. Există posibilitatea de extindere a focului […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Românii preferă leacurile ”băbești” în sezonul rece. O țuică și un vin fiert în loc de vaccin antigripal

avatar

Publicat

Mai mult de jumătate dintre români nu s-au vaccinat vreodată împotriva gripei, potrivit unui studiu. În anul 2017 au fost înregistrate la nivel național 128 de decese cauzate de forme complicate de gripă. Dintre cei intervievați, cei mai mulți au răspuns că evită să se vaccineze pentru că nu consideră acest lucru necesar. La sate […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Protecția Consumatorului va verifica informațiile nutriționale de pe produsele alimentare. PROIECT

avatar

Publicat

laborator larex

Conformitatea informațiilor de pe produsele alimentare vor fi verificate de un laborator specializat care va funcționa, de acum înainte, în subordinea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Potrivit unui proiect aflat în dezbatere la Ministerul Economiei, vor fi verificate de asemenea și game de produse textile, produse petroliere, jucării și produse biocide.În nota de fundamentare […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate