Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Gânfălean, profesor la Universitatea din Alba Iulia, numit în funcția de adjunct al Avocatului Poporului

Publicat

ganfalean

Ioan Gânfălean a preluat oficial, marți, funcția de adjunct în cadrul instituției Avocatul Poporului.

Conform Monitorului Oficial, birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului au adoptat hotărârea prin care sunt numiți adjuncți ai instituției Avocatul Poporului pe o perioadă de cinci ani, următorii: Molnar Zsolt, Nicolae Ionel, Gânfălean Ioan, Mirea Ecaterina.

Instituția Avocatul Poporului are drept scop apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor în raporturile acestora cu autoritățile publice.

În conformitate cu art. 2 din legea de organizare, Avocatul Poporului este autoritate publică autonomă şi independentă faţă de orice altă autoritate publică, iar în exercitarea atribuţiilor sale, nu se substituie autorităţilor publice.

O precizare importantă este aceea conform căreia Avocatul Poporului nu poate fi supus niciunui mandat imperativ sau reprezentativ şi nimeni nu îl poate obliga să se supună instrucţiunilor sau dispoziţiilor sale.

Potrivit art. 4 din Legea nr. 35/1997, autorităţile publice sunt obligate să comunice sau, după caz, să pună la dispoziţia instituţiei Avocatul Poporului, în condiţiile legii, informaţiile, documentele sau actele pe care Ie deţin în legătură cu petiţiile care au fost adresate instituţiei Avocatul Poporului, acordându-i sprijin pentru exercitarea atribuţiilor sale.

Ioan Gânfălean a deținut pentru mai mulți ani funcția de decan a Facultății de Drept a Universității ”1 Decembrie 1918”, unde este în continuare profesor de Drept Civil, iar din 2004 a fost consilier în cadrul Biroului teritorial Alba al Avocatului Poporului.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 17.04.2018 at 18:25

    Ca albaiulian O.K. Dar ca restul, e jenant. Pai d’aia avem peste tot numai nume, nu si consistenta! Multi albaiulieni stiu ce spun.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax