Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Lazăr ALDE Alba: ”Asistați sociali sunt folosiți în campaniile electorale, ca lipitori de afișe și ca votanți”

Publicat

ioan lazar, alde alba

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, susține că asistații social pot fi folosiți ca masă de manevră politică în alegeri. Acesta, consideră că unii dintre primari îi folosesc pe aceștia în campaniile electorale pentru a lipi afișe, dar în special ca votanți.

Ba mai mult, Lazar a ținut să îi aducă la cunoștință, deputatului PNL de Alba, Florin Roman, că trei dintre colegii săi de partid, primari în Alba au un număr foarte mare de asistați sociali în localitățile pe care le conduc.

Liderul ALDE Alba a vorbit vineri, în conferinţă de presă, despre posibila folosire a persoanelor asistate social, de către unii primari, în campaniile electorale.

”Legat de <Legea Puturoșilor>, a fost un proiect din partea a trei parlamentari ALDE. La acest proiect au fost aduse amendamente de către deputatul PNL de Alba Florin Roman. O să fac o analiză foarte scurtă, să se vadă cum stau lucrurile. Datele au fost prezentate de către AJPIS, într-o conferință de dialog social la Prefectură.

În anul 2017, am avut în județul Alba 4.500 de familii, adică 9.636 de beneficiari de ajutor social. Aproape 10.000 de beneficiari. În anul 2018, în urma adoptării legii la care am făcut referire, a fost o scădere de 12%-13%, la aproape 4.000 de familii și 8.400 de persoane beneficiare de ajutor social. A scăzut un pic față de 2017.

Ce este foarte important, motivul principal privind încetarea plăților ajutoarelor sociale ar fi refuzul unui loc de muncă. Numai că ce se întâmplă, ar trebui ca primarii să nu mai semneze ca primarii.

Pontajele făcute tot de primari, eu sunt convins și am discutat cu foarte multe persoane că orele de muncă pe care ar trebui să le presteze în interesul societății nu se efectuează, sau se efectuează foarte puțin, iar primarii le semnează” a declarat Lazăr.

Acesta a precizat că nu contestă faptul că sunt beneficiari care într-adevăr au o situație foarte grea, iar societatea trebuie să îi ajute, însă susţine că că sunt foarte mulți dintre ei care pot să muncească. „Sunt foarte mulți care lucrează sunt foarte mulți care sunt plecați în străinătate, iar primarii au asta în cunoștință”, a spus Ioan Lazăr.

În opinia sa, „acești asistați sociali sunt folosiți în campaniile electorale. Atât ca lipitori de afișe, dar şi ca votanți”.

”Vreau să îi aduc la cunoștință domnului deputat Roman că primii trei primari care au un număr foarte, foarte mare de beneficiari de ajutor social sunt colegi de-ai dânsului, din PNL.

De la ședința de dialog social care a avut loc la Prefectură, am luat niște date. Primul pe listă: primarul din comuna Jidvei, circa 800 de asistați social, înmulțit 800 cu 4 rămâne domnul primar, primar cât vor fi asistații sociali. Primarul din Blaj, 700 de asistați social, al treilea campion primarul din Cetatea de Baltă, 500 de asistați social”, a adăugat Lazăr.

Întrebat de reporterul Alba24, dacă bănuiește că primarii se folosesc de asistații sociali în campaniile electorale, Ioan Lazăr a răspuns răspicat: ”Exact!”.

Nu a dat însă alte detalii: ”Nu am informații, dar este logic că este așa, eu v-am dat date, spre exemplu la primarul din Jidvei, într-o comună ca Jidveiul, 800 de asistați înmulțiti cu 3 nu cu 4, e suficient, cu cei angajați în primărie, mai are un angajat acolo și la revedere. Asta am vrut să îi aduc la cunoștință domnului deputat Roman, să discute și el cu primarii, să îi ajute pe asistați să își găsească un loc de muncă”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax