Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Lazăr, ALDE Alba, îi pune la punct pe cei care nu respectă linia partidului. Atenționat primarul din Șpring

Publicat

ioan lazar

Odată cu apropierea alegerilor europarlamentare, apar discuțiile și neînțelegerile în cadrul partidelor, la nivel local. În ”lumina reflectoarelor” în ultimul timp s-ar afla o ”mică” diferență de opinie între președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr și primarul comunei Șpring, Daniel Rusu.

Potrivit unor postări pe Facebook, cel din urmă ar alege să susțină la alegerile europarlamentare un candidat independent, pe George Simion și nu unul propus de gruparea politică din care face parte.

Ioan Lazăr a declarat joi, într-o conferință de presă, că acest lucru nu îl miră și că Rusu ”a fost un rebel tot timpul”. Acesta a declarat că a observat și el postările primarului din Șpring și că încă nu a avut o discuție cu acesta pe tema opțiunilor sale, dar, dacă Rusu va continua și nu va înțelege că trebuie să susțină un candidat al partidului, se va consulta cu colegii de partid și va lua măsuri.

”Am văzut și eu postări ale primarului nostru Daniel Rusu de la Șpring, nu mă miră, dânsul a fost rebel tot timpul. Eu, de când îl cunosc, am fost colegi și în PNL, în celelalte partide în care dânsul a evoluat eu nu am fost, doar în PNL am fost coleg cu dânsul și acum în ALDE. Nu pot să comentez, nici măcar nu am avut o discuție cu dânsul să îl întreb despre opțiunile lui, dar, vă spun că, dacă vor continua și dânsul nu va înțelege că asta e, dacă faci parte dintr-un partid, într-o echipă trebuie să îți susții echipa, mă voi consulta cu colegii mei de partid și vom lua măsuri”, a spus Lazăr.

Lazăr a mai declarat că este conștient că Daniel Rusu, ca primar, aduce voturi și în aceste condiții este adeptul unei negocieri cu acesta. Președintele ALDE Alba a mai adăugat că, dacă și în urma negocierilor vor mai exista discuții, atunci se vor lua măsuri.

„Sigur că da, un coleg de partid cum este Daniel Rusu aduce voturi, a fost de 3 sau de 4 ori primar în comuna, respectivă, iar un președinte de organizație cum sunt eu, nu cred că e bine să dai cu piciorul unui capital de voturi. Rusu aduce voturi partidului din care facem amândoi parte”, susţine Lazăr.

Întrebat de reporterul Alba24 dacă se poate ajunge într-o situaţie similară cu cea a fostului membru de partid și consilier local Ovidiu Jidveian, Lazăr a răspuns: ”Eu vă dau în scris că nu se va ajunge așa. Jidveian și-a dat demisia. Rusu nu își va da demisia”.

Lazăr a mai spus că nu este adeptul excluderilor, ci al negocierilor şi discuţiilor, referitor la o o posibilă excludere din partid a lui Daniel Rusu.

„Am avut foarte multe discuții cu domnul primar, divergențe… pot să spun că au fost și divergențe. Eu nu am nimic personal cu dânsul, nici el nu cred că are personal cu mine, dar, încă o dată, dacă nu ne înțelegem, asta e. Vom vedea. Mă gândesc că asta se va vedea la alegerile europarlamentare. După alegerile europarlamentare, vă voi putea da un răspuns clar”, a încheiat Ioan Lazăr.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Un adăpost de animale din localitatea Ponor a fost cuprins de flăcări. Pentru stingerea focului intervin pompierii din Aiud

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_3-e1540839254587

Un incendiu la un adăpost de animale din localitate Ponor a izbucnit sâmbătă seara, în jurul orei 23.00.  Potrivit ISU Alba, la fața locului au intervenit pompierii din Aiud cu două autospeciale de apă cu stingere și spumă.  Știre în curs de actualizare. 

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Târgul de Fete de pe Muntele Găina – cea mai cunoscută sărbătoare populară a românilor păstrată de sute de ani în județul Alba

Publicat

Târgul de Fete, cea mai mare și mai cunoscută sărbătoare populară din România, a debutat, sâmbătă, în comuna Avram Iancu, localitate aflată la poalele Muntelui Găina, urmând ca timp de două zile, în 20 și 21 iulie 2019, să aibă loc un program plin de manifestări.  Organizatorii au pregătit expoziții, târg al meșterilor populari, spectacole […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Averea lui Dan Barna, candidatul USR-PLUS la prezidențiale. Trei apartamente și mai multe conturi cu bani

Publicat

dan barna

Dan Barna, candidatul Alianței 2020 USR PLUS la alegerile prezidențiale, deține trei apartamente – unul în Bucureşti, de 97 mp, şi două în Sibiu, de 32,6 mp, respectiv 77 mp, alături de un teren de 1.252 mp în comuna Răşinari, tot în Sibiu. Potrivit declaraţiei de avere de pe site-ul Camerei Deputaţilor, pe care Dan Barna a […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Un artist din Alba Iulia, mai apreciat în Franța decât în România. 10 ani în Paris, prin ochii pictorului George Bodocan

Publicat

george bodocan

George Bodocan, artistul născut în Alba Iulia, dar stabilit de ani buni în Franța, a organizat o expoziție de pictură prin care face o retrospectivă a muncii și a vieții sale de artist în Paris. ”Refugiul / În căutarea soarelui”, însumează 10 ani de viață văzuți prin ochii pictorului albaiulian.  Ziarul francez La Nouvelle Republique i-a […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate