Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Lazăr, ALDE Alba, îi pune la punct pe cei care nu respectă linia partidului. Atenționat primarul din Șpring

Publicat

ioan lazar

Odată cu apropierea alegerilor europarlamentare, apar discuțiile și neînțelegerile în cadrul partidelor, la nivel local. În ”lumina reflectoarelor” în ultimul timp s-ar afla o ”mică” diferență de opinie între președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr și primarul comunei Șpring, Daniel Rusu.

Potrivit unor postări pe Facebook, cel din urmă ar alege să susțină la alegerile europarlamentare un candidat independent, pe George Simion și nu unul propus de gruparea politică din care face parte.

Ioan Lazăr a declarat joi, într-o conferință de presă, că acest lucru nu îl miră și că Rusu ”a fost un rebel tot timpul”. Acesta a declarat că a observat și el postările primarului din Șpring și că încă nu a avut o discuție cu acesta pe tema opțiunilor sale, dar, dacă Rusu va continua și nu va înțelege că trebuie să susțină un candidat al partidului, se va consulta cu colegii de partid și va lua măsuri.

”Am văzut și eu postări ale primarului nostru Daniel Rusu de la Șpring, nu mă miră, dânsul a fost rebel tot timpul. Eu, de când îl cunosc, am fost colegi și în PNL, în celelalte partide în care dânsul a evoluat eu nu am fost, doar în PNL am fost coleg cu dânsul și acum în ALDE. Nu pot să comentez, nici măcar nu am avut o discuție cu dânsul să îl întreb despre opțiunile lui, dar, vă spun că, dacă vor continua și dânsul nu va înțelege că asta e, dacă faci parte dintr-un partid, într-o echipă trebuie să îți susții echipa, mă voi consulta cu colegii mei de partid și vom lua măsuri”, a spus Lazăr.

Lazăr a mai declarat că este conștient că Daniel Rusu, ca primar, aduce voturi și în aceste condiții este adeptul unei negocieri cu acesta. Președintele ALDE Alba a mai adăugat că, dacă și în urma negocierilor vor mai exista discuții, atunci se vor lua măsuri.

„Sigur că da, un coleg de partid cum este Daniel Rusu aduce voturi, a fost de 3 sau de 4 ori primar în comuna, respectivă, iar un președinte de organizație cum sunt eu, nu cred că e bine să dai cu piciorul unui capital de voturi. Rusu aduce voturi partidului din care facem amândoi parte”, susţine Lazăr.

Întrebat de reporterul Alba24 dacă se poate ajunge într-o situaţie similară cu cea a fostului membru de partid și consilier local Ovidiu Jidveian, Lazăr a răspuns: ”Eu vă dau în scris că nu se va ajunge așa. Jidveian și-a dat demisia. Rusu nu își va da demisia”.

Lazăr a mai spus că nu este adeptul excluderilor, ci al negocierilor şi discuţiilor, referitor la o o posibilă excludere din partid a lui Daniel Rusu.

„Am avut foarte multe discuții cu domnul primar, divergențe… pot să spun că au fost și divergențe. Eu nu am nimic personal cu dânsul, nici el nu cred că are personal cu mine, dar, încă o dată, dacă nu ne înțelegem, asta e. Vom vedea. Mă gândesc că asta se va vedea la alegerile europarlamentare. După alegerile europarlamentare, vă voi putea da un răspuns clar”, a încheiat Ioan Lazăr.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Personalul medico-sanitar s-ar putea pensiona la cerere, fără penalități. PROIECT, la Senat

Publicat

Personalul medico-sanitar s-ar putea pensiona la cerere, fără penalități, potrivit unui proiect legislativ înregistrat la Senat. Parlamentarii propun încadrarea activității desfășurate de către categoriile de personal medico-sanitar, inclusiv de persoanele care efectuează gărzi peste programul normal de lucru, în locurile de muncă în condiții speciale. Propunerea legislativă pentru completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: 15 jandarmi din Alba au participat la o acțiune de împădurire, în localitatea Bucium din Munții Apuseni

Publicat

jandarmi impaduriri

15 jandarmi din județul Alba au participat sâmbătă la o acțiune de împădurire în Munții Apuseni. Peste 6.000 de puieți dintre care 4.000 de molizi, 1.000 de brazi, 1.000 de larice au fost plantați sâmbătă pe o suprafață de peste 16.000,00 m² în cadrul acțiunii de împădurire organizată de un producător de bere. „<Pădurea este […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Medalie de bronz pentru plt. maj. Mihai Avram de la ISU Alba, la Campionatul Național de Unifight al MAI

Publicat

unifight collage

Plt. maj. Mihai Avram din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba a obținut medalia de bronz la Campionatul Naţional de Unifight al Ministerului Afacerilor Interne, la categoria 100 kilograme. În perioada 16-19 aprilie 2019, în localitatea Buziaș, județul Timiș s-a desfășurat Campionatul Naţional de Unifight al Ministerului Afacerilor Interne. La această competiție au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Romano-catolicii și reformații sărbătoresc la acest sfârșit de săptămână Paștele. Câți sunt și ce obiceiuri speciale au

Publicat

În acest sfârșit de săptămână, mai mult de un milion și jumătate de catolici și reformați sărbătoresc Paștele. Majoritatea acestora sunt în Transilvania, zona din România unde se întâlnesc toate marile confesiuni creștine. Un număr destul de mare de catolici sunt însă și în Bacău și Neamț. Comunitățile catolice și reformate se pregătesc pentru Înviere, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate