Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Lazăr: ALDE Alba nu are deocamdată niciun candidat înscris pentru alegerile europarlamentare

Publicat


Ioan Lazar

Președintele organizației ALDE Alba, Ioan Lazăr a declarat joi că, „după toate probabilitățile”, partidul Alianța Liberalilor și Democraților va participa la alegerile parlamentare singur, nu împreună cu colegii de coaliție de la PSD. Până în prezent, în cursa internă din partid nu s-a înscris niciun candidat din județul Alba.

„Am participat la București, la o ședință a Biroului Executiv ALDE. După toate probabilitățile, ALDE va participa la alegerile europarlamentare singur, nu împreună cu colegii de coaliție de la PSD. Nu știm dacă la alegerile prezidențiale ALDE va stabili împreună cu PSD să susțină același candidat. Ne-am axat foarte mult pe alegerile europarlamentare”, a declarat, într-o conferință de presă, Ioan Lazăr.

Președintele ALDE Alba a prezentat criteriile de evaluare pentru desemnarea candidaților la alegerile europarlamentare care vor avea loc în luna mai a acestui an.

„ALDE nu va trimite pe oricine să candideze pentru aceste alegeri. Reprezentanții partidului trebuie să fie calificați, să corespundă nivelului european, să nu meargă în Parlamentul European să se facă de rușine, să denigreze țara din care provin.

Criterii pentru evaluarea și desemnareaa candidaților ALDE: să aibă expertiză în domeniu, un CV profesional, experiență politică, să aibă un proiect politic pe care îl va prezenta partidului și comisiei care va face evaluarea, să cunoască o limbă străină de circulație internațională, să fi avut un merit de organizare sau să fi avut rezultate bune la alegerile locale și parlamentare din 2016, să aibă o notorietate, un grad de încredere în rândul populației, să aibă experiență în relații internaționale. Se mai merge pe încă un criteriu, să fie o reprezentare a tuturor regiunilor țării”, a transmis Ioan Lazăr.

Președintele ALDE Alba a transmis că până în data de 15 februarie se va stabili delegația partidului pentru alegerile europarlamentare.

„Deocamdată se fac înscrieri și nu există nicio înscriere a vreunui candidat din județul Alba. Nu pot să spun dacă va fi sau nu cineva, care neaparat trebuie să se încadreze, cu mici derogări, în aceste criterii pentru evaluare și desemnare a candidaților. Dacă va fi un candidat ALDE în Alba, acesta va fi cu adevărat liberal”, a mai spus Ioan Lazăr.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 31.01.2019 la 15:43

    Trimiteti pe cine vreti, ca rezultatul il stiti de acuma. Cine sa aleaga un remorcat la PSD ?. Va imbatati cu apa rece si asa ramaneti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

23 august: Semnificaţii istorice. Se împlinesc 75 de ani de când România a întors armele împotriva Germaniei lui Hitler

Publicat

23 aug

Pe 23 august 2019 se împlinesc 75 de ani de la unul dintre cele mai controversate evenimente din istoria României. Timp de 40 de ani, până la prăbuşirea regimului comunist, pe 23 august s-a sărbătorit Ziua Naţională a României. În 23 august 1944, regele Mihai anunţa, la radio, că România întoarce armele împotriva Germaniei naziste […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Justiției propune pedepse mai mari pentru răpire, noi reguli pentru liberarea condiționată și percheziții. PROIECT

Publicat

ministerul justitiei

Guvernul va da o ordonanță de urgență privind înăsprirea pedepselor pentru infracțiuni grave, proiectul propus de ministerul Justiției și prezentat joi de Ana Birchall prevăzând majorarea pedepselor pentru lipsire de libertate, condiții mai dure pentru liberarea condiționată, precum și alte reguli privind perchezițiile. „În ceea ce priveşte răpirea, propunem o incriminare mult mai aspră. Se […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Două noi aparate de radiologie, pentru pacienții Spitalului din Sebeș. Când vor fi recepționate și cât vor costa

Publicat

Spitalul Municipal Sebeș va achiziționa două aparate noi de radiologie. Cele două aparate Roentgen Digital cu două posturi, scopie și grafie, sunt destinate secțiilor de Radiologie și Imagistică Medicală și de Pneumoftiziologie. Valoarea investiției este estimată la peste 1,7 milioane de lei (aproximativ 376.000 de euro), fără TVA, aparatele urmând să fie recepționate înainte de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

890.000 de lei pentru dotarea Brigăzii Antibraconaj din cadrul AJVPS Alba. Contract de finanțare, semnat la MADR

Publicat

Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Alba a semnat miercuri, la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), un contract de finanțare prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM), în valoare de aproape 890.000 de lei, pentru dotarea cu cele necesare eradicării braconajului piscicol de pe râul Mureș și afluenții săi.  Proiectul […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate