Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Lazăr: ALDE Alba nu are deocamdată niciun candidat înscris pentru alegerile europarlamentare

Publicat

Ioan LAzar

Președintele organizației ALDE Alba, Ioan Lazăr a declarat joi că, „după toate probabilitățile”, partidul Alianța Liberalilor și Democraților va participa la alegerile parlamentare singur, nu împreună cu colegii de coaliție de la PSD. Până în prezent, în cursa internă din partid nu s-a înscris niciun candidat din județul Alba.

„Am participat la București, la o ședință a Biroului Executiv ALDE. După toate probabilitățile, ALDE va participa la alegerile europarlamentare singur, nu împreună cu colegii de coaliție de la PSD. Nu știm dacă la alegerile prezidențiale ALDE va stabili împreună cu PSD să susțină același candidat. Ne-am axat foarte mult pe alegerile europarlamentare”, a declarat, într-o conferință de presă, Ioan Lazăr.

Președintele ALDE Alba a prezentat criteriile de evaluare pentru desemnarea candidaților la alegerile europarlamentare care vor avea loc în luna mai a acestui an.

„ALDE nu va trimite pe oricine să candideze pentru aceste alegeri. Reprezentanții partidului trebuie să fie calificați, să corespundă nivelului european, să nu meargă în Parlamentul European să se facă de rușine, să denigreze țara din care provin.

Criterii pentru evaluarea și desemnareaa candidaților ALDE: să aibă expertiză în domeniu, un CV profesional, experiență politică, să aibă un proiect politic pe care îl va prezenta partidului și comisiei care va face evaluarea, să cunoască o limbă străină de circulație internațională, să fi avut un merit de organizare sau să fi avut rezultate bune la alegerile locale și parlamentare din 2016, să aibă o notorietate, un grad de încredere în rândul populației, să aibă experiență în relații internaționale. Se mai merge pe încă un criteriu, să fie o reprezentare a tuturor regiunilor țării”, a transmis Ioan Lazăr.

Președintele ALDE Alba a transmis că până în data de 15 februarie se va stabili delegația partidului pentru alegerile europarlamentare.

„Deocamdată se fac înscrieri și nu există nicio înscriere a vreunui candidat din județul Alba. Nu pot să spun dacă va fi sau nu cineva, care neaparat trebuie să se încadreze, cu mici derogări, în aceste criterii pentru evaluare și desemnare a candidaților. Dacă va fi un candidat ALDE în Alba, acesta va fi cu adevărat liberal”, a mai spus Ioan Lazăr.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 31.01.2019 la 15:43

    Trimiteti pe cine vreti, ca rezultatul il stiti de acuma. Cine sa aleaga un remorcat la PSD ?. Va imbatati cu apa rece si asa ramaneti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Ester Peony va reprezenta România la Eurovision 2019. Va cânta piesa „On a Sunday” la concursul de la Tel Aviv

Publicat

Ester Peony

Ester Peony cu piesa „On a Sunday” va reprezenta România la Eurovision 2019, concurs ce se va desfăşura în luna mai, la Tel Aviv. Show-ul selecţiei naţionale s-a desfăşurat duminică seara, la Sala Polivalentă din Bucureşti. Ester Peony cu piesa „On a Sunday” (65 de puncte), Bella Santiago cu „Army of Love” (50 de puncte) […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Noi acuzaţii de practici ilegale: intervenţii estetice la coafor. Colegiul Medicilor a sesizat Poliţia

Publicat

sweet-estetix

O clinică de înfrumuseţare a fost reclamată la Poliţie pe motiv că ar face intervenţii estetice, precum injectarea buzelor și a pomeților, cu acid hialuronic, într-un coafor. Reprezentanţii Colegiului Medicilor Suceava spun că s-au sesizat după ce au văzut mai multe reclame în mediul online prin care un coafor promova găzduirea unui tur naţional. La […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: EUROVISION ROMANIA 2019, finala. Va fi votată piesa pentru participarea la concursul din luna mai

Publicat

finala eurovision romania 2019

Reprezentantul României la Eurovision 2019 şi piesa prezentată în acest concurs ce se va desfăşura în luna mai, la Tel Aviv, vor fi votate duminică, în cadrul show-ului selecţiei naţionale. Spectacolul de la Sala Polivalentă din Bucureşti va fi transmis în direct la TVR 1, TVR Moldova, TVRi, TVR HD şi online, pe TVR+, duminică, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

IGPR: Zeci de maşini cu defecţiuni tehnice majore, oprite în trafic. Aproape 6000 de amenzi date şoferilor, în 2 zile

Publicat

actiune politia RAR

Polițiștii și specialiștii R.A.R. au verificat în trafic, în două zile, peste 10.000 de autovehicule. Pentru defecțiuni la sistemele de frânare, direcție, iluminare sau alte nereguli care puneau în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic, polițiștii au aplicat peste 5.700 de sancțiuni. Din totalul sancțiunilor contravenționale aplicate, 120 au fost pentru deficiențe ale sistemului de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate