Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Lazăr: ALDE Alba nu are deocamdată niciun candidat înscris pentru alegerile europarlamentare

Publicat

Ioan Lazar

Președintele organizației ALDE Alba, Ioan Lazăr a declarat joi că, „după toate probabilitățile”, partidul Alianța Liberalilor și Democraților va participa la alegerile parlamentare singur, nu împreună cu colegii de coaliție de la PSD. Până în prezent, în cursa internă din partid nu s-a înscris niciun candidat din județul Alba.

„Am participat la București, la o ședință a Biroului Executiv ALDE. După toate probabilitățile, ALDE va participa la alegerile europarlamentare singur, nu împreună cu colegii de coaliție de la PSD. Nu știm dacă la alegerile prezidențiale ALDE va stabili împreună cu PSD să susțină același candidat. Ne-am axat foarte mult pe alegerile europarlamentare”, a declarat, într-o conferință de presă, Ioan Lazăr.

Președintele ALDE Alba a prezentat criteriile de evaluare pentru desemnarea candidaților la alegerile europarlamentare care vor avea loc în luna mai a acestui an.

„ALDE nu va trimite pe oricine să candideze pentru aceste alegeri. Reprezentanții partidului trebuie să fie calificați, să corespundă nivelului european, să nu meargă în Parlamentul European să se facă de rușine, să denigreze țara din care provin.

Criterii pentru evaluarea și desemnareaa candidaților ALDE: să aibă expertiză în domeniu, un CV profesional, experiență politică, să aibă un proiect politic pe care îl va prezenta partidului și comisiei care va face evaluarea, să cunoască o limbă străină de circulație internațională, să fi avut un merit de organizare sau să fi avut rezultate bune la alegerile locale și parlamentare din 2016, să aibă o notorietate, un grad de încredere în rândul populației, să aibă experiență în relații internaționale. Se mai merge pe încă un criteriu, să fie o reprezentare a tuturor regiunilor țării”, a transmis Ioan Lazăr.

Președintele ALDE Alba a transmis că până în data de 15 februarie se va stabili delegația partidului pentru alegerile europarlamentare.

„Deocamdată se fac înscrieri și nu există nicio înscriere a vreunui candidat din județul Alba. Nu pot să spun dacă va fi sau nu cineva, care neaparat trebuie să se încadreze, cu mici derogări, în aceste criterii pentru evaluare și desemnare a candidaților. Dacă va fi un candidat ALDE în Alba, acesta va fi cu adevărat liberal”, a mai spus Ioan Lazăr.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 31.01.2019 at 15:43

    Trimiteti pe cine vreti, ca rezultatul il stiti de acuma. Cine sa aleaga un remorcat la PSD ?. Va imbatati cu apa rece si asa ramaneti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax