Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Lazăr: ALDE Alba nu are deocamdată niciun candidat înscris pentru alegerile europarlamentare

Publicat

Ioan Lazar

Președintele organizației ALDE Alba, Ioan Lazăr a declarat joi că, „după toate probabilitățile”, partidul Alianța Liberalilor și Democraților va participa la alegerile parlamentare singur, nu împreună cu colegii de coaliție de la PSD. Până în prezent, în cursa internă din partid nu s-a înscris niciun candidat din județul Alba.

„Am participat la București, la o ședință a Biroului Executiv ALDE. După toate probabilitățile, ALDE va participa la alegerile europarlamentare singur, nu împreună cu colegii de coaliție de la PSD. Nu știm dacă la alegerile prezidențiale ALDE va stabili împreună cu PSD să susțină același candidat. Ne-am axat foarte mult pe alegerile europarlamentare”, a declarat, într-o conferință de presă, Ioan Lazăr.

Președintele ALDE Alba a prezentat criteriile de evaluare pentru desemnarea candidaților la alegerile europarlamentare care vor avea loc în luna mai a acestui an.

„ALDE nu va trimite pe oricine să candideze pentru aceste alegeri. Reprezentanții partidului trebuie să fie calificați, să corespundă nivelului european, să nu meargă în Parlamentul European să se facă de rușine, să denigreze țara din care provin.

Criterii pentru evaluarea și desemnareaa candidaților ALDE: să aibă expertiză în domeniu, un CV profesional, experiență politică, să aibă un proiect politic pe care îl va prezenta partidului și comisiei care va face evaluarea, să cunoască o limbă străină de circulație internațională, să fi avut un merit de organizare sau să fi avut rezultate bune la alegerile locale și parlamentare din 2016, să aibă o notorietate, un grad de încredere în rândul populației, să aibă experiență în relații internaționale. Se mai merge pe încă un criteriu, să fie o reprezentare a tuturor regiunilor țării”, a transmis Ioan Lazăr.

Președintele ALDE Alba a transmis că până în data de 15 februarie se va stabili delegația partidului pentru alegerile europarlamentare.

„Deocamdată se fac înscrieri și nu există nicio înscriere a vreunui candidat din județul Alba. Nu pot să spun dacă va fi sau nu cineva, care neaparat trebuie să se încadreze, cu mici derogări, în aceste criterii pentru evaluare și desemnare a candidaților. Dacă va fi un candidat ALDE în Alba, acesta va fi cu adevărat liberal”, a mai spus Ioan Lazăr.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 31.01.2019 la 15:43

    Trimiteti pe cine vreti, ca rezultatul il stiti de acuma. Cine sa aleaga un remorcat la PSD ?. Va imbatati cu apa rece si asa ramaneti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Personalul medico-sanitar s-ar putea pensiona la cerere, fără penalități. PROIECT, la Senat

Publicat

Personalul medico-sanitar s-ar putea pensiona la cerere, fără penalități, potrivit unui proiect legislativ înregistrat la Senat. Parlamentarii propun încadrarea activității desfășurate de către categoriile de personal medico-sanitar, inclusiv de persoanele care efectuează gărzi peste programul normal de lucru, în locurile de muncă în condiții speciale. Propunerea legislativă pentru completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: 15 jandarmi din Alba au participat la o acțiune de împădurire, în localitatea Bucium din Munții Apuseni

Publicat

jandarmi impaduriri

15 jandarmi din județul Alba au participat sâmbătă la o acțiune de împădurire în Munții Apuseni. Peste 6.000 de puieți dintre care 4.000 de molizi, 1.000 de brazi, 1.000 de larice au fost plantați sâmbătă pe o suprafață de peste 16.000,00 m² în cadrul acțiunii de împădurire organizată de un producător de bere. „<Pădurea este […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Medalie de bronz pentru plt. maj. Mihai Avram de la ISU Alba, la Campionatul Național de Unifight al MAI

Publicat

unifight collage

Plt. maj. Mihai Avram din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba a obținut medalia de bronz la Campionatul Naţional de Unifight al Ministerului Afacerilor Interne, la categoria 100 kilograme. În perioada 16-19 aprilie 2019, în localitatea Buziaș, județul Timiș s-a desfășurat Campionatul Naţional de Unifight al Ministerului Afacerilor Interne. La această competiție au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Romano-catolicii și reformații sărbătoresc la acest sfârșit de săptămână Paștele. Câți sunt și ce obiceiuri speciale au

Publicat

În acest sfârșit de săptămână, mai mult de un milion și jumătate de catolici și reformați sărbătoresc Paștele. Majoritatea acestora sunt în Transilvania, zona din România unde se întâlnesc toate marile confesiuni creștine. Un număr destul de mare de catolici sunt însă și în Bacău și Neamț. Comunitățile catolice și reformate se pregătesc pentru Înviere, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate