Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Lazăr, ALDE Alba: Polaris nu și-a făcut datoria în cazul deszăpezirii. Poziția companiei


Publicat

polaris

Ioan Lazăr, președintele ALDE Alba, consideră că Polaris M Holding SRL Constanţa, firma contractată de Primăria Alba Iulia pentru deszăpezire, nu își face datoria.

Acesta a afirmat că firma nu a intervenit la timp cu utilaje de deszăpezire în urma celor două ninsori mai puternice din ultimele două săptămâni și că a așteptat ca ninsoarea să se oprească și abia atunci și-au făcut și ei apariția pe stradă.

Ba mai mult, acesta a spus că, în timp ce străzile din Teiuș și Aiud erau curățate, chiar dacă afară ningea, la Alba Iulia era ”ca la Polul Nord.”

”Este iarnă, este normal să ningă, ninsoare a căzut și în Alba Iulia și în județ, nu au fost situații deosebite, a nins si săptămâna trecută și săptămâna asta. Din punctul meu de vedere societatea, pe care noi cu toții o plătim și care ar trebui să deszăpezească șoselele municipiului Alba Iulia, nu își face datoria.

Părerea mea este că atât noi cât și populația municipiului Alba Iulia ar fi destul de interesată să cunoască și clauze contractuale, nu vreau să fiu ironic, dar să nu credem că primăria nu plătește operațiunile de deszăpezire, deși noi plătim anumite taxe și nu vrem să credem că banii se duc în salariile celor din primărie. Vrem să fim convinși că se duc acolo unde trebuie, eu sunt convins că așa este, sunt plătite societățile care efectuează operațiunile de deszăpezire.

Vreau să vă spun că nici data trecută nici acum nu s-a intervenit la timp cu deszăpezirea, au lăsat ca zăpada să fie călcată, că a nins noaptea, iar după ce zăpada s-a înmuiat au venit și ei cu o mașină două, au mai aruncat câte ceva și, vezi Doamne, au făcut deszăpezire.

Exact săptămâna trecută când a nins, în noaptea de joi spre vineri, am plecat din Alba Iulia în jur de ora 2 noaptea înspre Cluj, am mai fost și prin oraș, am mai făcut câteva ture și nu era nimic în oraș, am înțeles că spre dimineață a mai trecut câte o mașină, ca să nu zică că nu a trecut, dar nu s-a făcut deszăpezirea.

Acum, ninsoarea de săptămâna asta, la fel s-a întâmplat. Cel puțin, eu vă spun și cei cu care am discutat, că nu suntem deloc mulțumiți de prestația societății care face deszăpezirea.

Am trecut și prin Teiuș, acolo era foarte bine curățat drumul, am trecut și prin Aiud și acolo se lucra noaptea, 2:30, în schimb în Alba Iulia, ca la Polul Nord”, a declarat Ioan Lazăr, președintele ALDE Alba.

În replică, reprezentanții Polaris au declarat că a fost respectat programul convenit și că deszăpezirea s-a desfășurat în grafic. Singura problemă ar fi apărut cu prilejul celei mai recente ninsori, când după curățarea inițială a străzilor principale din oraș, realizate pe parcursul nopții, spre dimineață condițiile meteo s-au schimbat: a plouat și a înghețat imediat.

De asemenea, directorul punctului de lucru al Polaris, Lucia Pera a spus că deszăpezirea se face pe zone, începând cu prioritățile, respectiv străzile cele mai circulate și se continuă cu zonele mai puțin aglomerate. 

Aceasta a adăugat că potrivit contractului, carosabilul trebuie curățat în maxim patru ore de la oprirea ninsorii.

Lucia Pera a mai invocat și greutatea cu care utilajele pot interveni pentru deszăpezire, la orele de vârf când străzile sunt pline de mașini, fiind inclusiv vorba de autoturismele parcate. În plus, spațiile dintre blocuri aparțin asociațiilor de proprietari și ele sunt resposabile pentru aceste spații.

 

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

Elevii vor avea posibilitatea de a studia teatrul ca disciplină opțională la școală. Cum se vor numi materiile

Publicat

Elevii vor putea studia teatrul, ca disciplină opțională, în anul școlar 2021-2022, după ce ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a semnat ordinele privind aprobarea a trei discipline opţionale şi a programelor aferente acestora.

Astfel, începând din acest an școlar, elevii pot opta pentru a studia, în anul școlar 2021 – 2022, următoarele cursuri din curriculum la decizia școlii: „Eu și scena” (clasele a III-a și a IV-a), „Teatrul și noi” (clasele a VI-a și a VII-a) și „Laboratorul de teatru” (clasele a X-a și a XI-a).

„Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică a propus, în acest an școlar, Ministerului Educației și Cercetării, introducerea în curriculumul la decizia școlii a unei discipline din domeniul artei teatrale. Ca profesor de Limba și literatura română și ministru, consider că acesta este un moment important pentru educație, moment care răspunde recomandărilor Consiliului Uniunii Europene privind competențele-cheie pentru învățarea pe tot parcursul vieții, în care sunt incluse și competențele artistice, dar și Declarației de la Frankfurt privind Educația prin Arte. De asemenea, decizia are la bază și recomandările UNESCO incluse în Agenda de la Seul, în care se precizează că folosirea artelor în educație poate să sporească abilitățile creative și inovative ale societății, să genereze recunoașterea și dezvoltarea bunăstării sociale și culturale, să promoveze și să încurajeze responsabilitatea socială”, a declarat Monica Cristina Anisie, ministrul educației și cercetării, la ceremonia de deschidere a anului universitar.

Potrivit Ministerului Educației, cu ajutorul acestor opționale, elevii își vor dezvolta creativitatea, competențele de comunicare, dar vor dobândi și competențe socio-emoționale și un comportament prosocial.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Taxele pentru eliberarea permiselor de conducere și certificatelor de înmatriculare NU se mai pot achita numerar la ghișeu

Publicat

permis

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a anunţat că, începând de astăzi, 1 octombrie, taxele pentru eliberarea certificatelor de înmatriculare, autorizațiilor de circulație provizorie și a permiselor de conducere nu se mai pot plăti, în numerar, direct la ghișeele serviciilor de permise și înmatriculări auto.

Astfel, începând cu data de 1 octombrie 2020, plățile aferente operațiunilor de înmatriculare și permise vor putea fi achitate, astfel:

Tarifele reprezentând contravaloarea:

 • certificatelor de înmatriculare,
 • autorizațiilor de circulație provizorie,
 • permiselor de conducere ,

se vor încasa exclusiv în CONT BCR : RO94RNCB0082000367331018, beneficiar: Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, utilizând mijloacele de plată:

 • virament,
 • mijloace de plată online,
 • Sistemul național electronic de plată online (S.N.E.P) – ghișeul.ro
 • POS-uri instalate de către RA-APPS la sediile serviciilor publice emitente – în curs de operaționalizare.
 • mandat poștal,
 • alte mijloace de plată, prevăzute de lege.

Contravaloarea documentelor sus-menționate nu se mai poate achita la ghișeu.

Tarifele aferente confecționării plăcilor cu numere de înmatriculare permanentă, de probă, temporare și provizorii, atribuirii unui număr de înmatriculare preferential sau păstrării combinației numărului de înmatriculare se vor achita în conturile trezoreriei, prin:

 • virament;
 • mandat poștal,
 • numerar la ghișeele serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor din cadrul instituțiilor prefectului sau la casieriile unităților Trezoreriei Statului , în condițiile legii.

Documentele de plată emise anterior își păstrează valabilitatea.

Reamintim faptul că OUG nr. 152/2020 a extins categoriile de servicii publice a căror plată poate fi realizată prin platforma ghiseul.ro – pașaport, permis de conducere, certificat de înmatriculare și autorizația de circulație provizorie.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Noi investiții în clădirea Primăriei Sebeș: Instalații antiefracție, de supraveghere video, info display și vot electronic

Publicat

Clădirea Primăriei Sebeș, aflată în prezent într-un proces de reabilitare și modernizare, va beneficia de instalații electrice complete, instalații antiefracție și supraveghere video, de sonorizare, info display și vot electronic. Noua investiție se ridică la suma de peste 3,1 milioane de lei, fără TVA. 

Primăria Sebeș a lansat joi, 1 octombrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru reabilitarea și extinderea clădirii Primăriei Municipiului Sebeș – execuție punere în valoare, funcționare, execuția instalațiilor electrice interioare și de curenți slabi.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 3.186.819,53 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, clădirea Primăriei este proprietatea municipiului Sebeș, situată pe strada Primăriei nr.1 și apartine domeniului public al Municipiului Sebeș. Această clădire este monument istoric conform COD LMI 2004; AB-II-m-B-00353, nr.crt. 551.

În prezent clădirea se află în proces de reabilitare și modernizare. Potrivit reprezentanților Primăriei, lucrările sunt într-un stadiu foarte avansat și executantul are termen de finalizare luna octombrie 2020. Astfel, durata estimată de execuție a noilor lucrări este de maxim 60 de zile calendaristice de la primirea ordinului de începere a lucrărilor de către executant.

În incinta clădirii își desfășoară zilnic activitatea 127 de persoane (angajați permanenți) precum și vizitatori, fără a se putea cuantifica.

Prin realizarea obiectivului de investiții se vizează asigurarea unor condiții optime pentru desfășurarea activității administrative ale Primăriei Municipiului Sebeș, cu funcțiuni specifice. Acest obiectiv de investiții reprezintă una din oportunitățile de a crea un climat corespunzător pentru desfășurarea activității. Este imperativ necesar a se ține cont de cerințele specifice ale clădirii, clasată ca monument istoric, de normele în vigoare și de raportul optim între calitate, condiții de confort și costuri.

Acest tip de clădire necesită condiții speciale de punere în valoare, încercând încadrarea aspectului vechi în elementele moderne și de factură nouă.

Proiectantul în cadrul activității de asistență tehnică a avut în vedere următoarele:

 • instalații electrice complete, semnalizare, desfumare și voce date,
 • instalație antiefracție,
 • instalație supraveghere video,
 • instalație CATV, info display,
 • instalație sonorizare,
 • instalație vot electronic.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

UPDATE FOTO-VIDEO ACCIDENT la Blaj: Trenul București-Viena a lovit o mașină. Șoferul a reușit să iasă înaintea impactului

Publicat

Un accident a avut loc joi seara, în jurul orei 19:45 pe DN 14 B, la ieșire din Blaj spre Valea Lungă. Un tren de persoane a lovit un autoturism. Șoferul mașinii a reușit să iasă înaintea impactului. Traficul rutier este blocat. 

UPDATE, ora 20:45 – Traficul rutier a fost reluat.

UPDATE, ora 20:20 – Potrivit IPJ Alba, trecerea la nivel cu calea ferată unde s-a produs accidentul este semnalizată cu bariere. Din primele verificări se pare că șoferul ar fi rămas blocat între bariere, fără a mai putea pleca cu mașina. La sosirea trenului a părăsit autoturismul.

Soferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Potrivit ISU Alba, trenul a fost deplasat în gara Blaj pentru a se schimba locomotiva și a-și continua traseul.

Știrea inițială

Potrivit IPJ Alba, traficul este blocat pe DN 14 B la ieșire din Blaj înspre Valea Lungă din cauza unui accident în care sunt implicate un autoturism și un tren de persoane.

În urma accidentului nu au rezultat victime. Implicat în accident este trenul internațional de persoane Budapesta – Viena nr. 346 care circula pe relația București – Curtici.

 

Potrivit ISU Alba, Garda de Intervenție Blaj intervine la un accident între un autoturism și un tren, pe raza municipiului Blaj.

 

Șoferul autoturismului a reușit să iasă din mașină înaintea impactului, iar dintre persoanele aflate în garnitura trenului internațional care se deplasa pe ruta București – Viena nu au fost înregistrate victime.

 

La fața locului se intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD B2.

foto, video: ISU Alba, Facebook (Lucian M)

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate