Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Lazăr, ALDE Alba: Polaris nu și-a făcut datoria în cazul deszăpezirii. Poziția companiei

Publicat

polaris

Ioan Lazăr, președintele ALDE Alba, consideră că Polaris M Holding SRL Constanţa, firma contractată de Primăria Alba Iulia pentru deszăpezire, nu își face datoria.

Acesta a afirmat că firma nu a intervenit la timp cu utilaje de deszăpezire în urma celor două ninsori mai puternice din ultimele două săptămâni și că a așteptat ca ninsoarea să se oprească și abia atunci și-au făcut și ei apariția pe stradă.

Ba mai mult, acesta a spus că, în timp ce străzile din Teiuș și Aiud erau curățate, chiar dacă afară ningea, la Alba Iulia era ”ca la Polul Nord.”

”Este iarnă, este normal să ningă, ninsoare a căzut și în Alba Iulia și în județ, nu au fost situații deosebite, a nins si săptămâna trecută și săptămâna asta. Din punctul meu de vedere societatea, pe care noi cu toții o plătim și care ar trebui să deszăpezească șoselele municipiului Alba Iulia, nu își face datoria.

Părerea mea este că atât noi cât și populația municipiului Alba Iulia ar fi destul de interesată să cunoască și clauze contractuale, nu vreau să fiu ironic, dar să nu credem că primăria nu plătește operațiunile de deszăpezire, deși noi plătim anumite taxe și nu vrem să credem că banii se duc în salariile celor din primărie. Vrem să fim convinși că se duc acolo unde trebuie, eu sunt convins că așa este, sunt plătite societățile care efectuează operațiunile de deszăpezire.

Vreau să vă spun că nici data trecută nici acum nu s-a intervenit la timp cu deszăpezirea, au lăsat ca zăpada să fie călcată, că a nins noaptea, iar după ce zăpada s-a înmuiat au venit și ei cu o mașină două, au mai aruncat câte ceva și, vezi Doamne, au făcut deszăpezire.

Exact săptămâna trecută când a nins, în noaptea de joi spre vineri, am plecat din Alba Iulia în jur de ora 2 noaptea înspre Cluj, am mai fost și prin oraș, am mai făcut câteva ture și nu era nimic în oraș, am înțeles că spre dimineață a mai trecut câte o mașină, ca să nu zică că nu a trecut, dar nu s-a făcut deszăpezirea.

Acum, ninsoarea de săptămâna asta, la fel s-a întâmplat. Cel puțin, eu vă spun și cei cu care am discutat, că nu suntem deloc mulțumiți de prestația societății care face deszăpezirea.

Am trecut și prin Teiuș, acolo era foarte bine curățat drumul, am trecut și prin Aiud și acolo se lucra noaptea, 2:30, în schimb în Alba Iulia, ca la Polul Nord”, a declarat Ioan Lazăr, președintele ALDE Alba.

În replică, reprezentanții Polaris au declarat că a fost respectat programul convenit și că deszăpezirea s-a desfășurat în grafic. Singura problemă ar fi apărut cu prilejul celei mai recente ninsori, când după curățarea inițială a străzilor principale din oraș, realizate pe parcursul nopții, spre dimineață condițiile meteo s-au schimbat: a plouat și a înghețat imediat.

De asemenea, directorul punctului de lucru al Polaris, Lucia Pera a spus că deszăpezirea se face pe zone, începând cu prioritățile, respectiv străzile cele mai circulate și se continuă cu zonele mai puțin aglomerate. 

Aceasta a adăugat că potrivit contractului, carosabilul trebuie curățat în maxim patru ore de la oprirea ninsorii.

Lucia Pera a mai invocat și greutatea cu care utilajele pot interveni pentru deszăpezire, la orele de vârf când străzile sunt pline de mașini, fiind inclusiv vorba de autoturismele parcate. În plus, spațiile dintre blocuri aparțin asociațiilor de proprietari și ele sunt resposabile pentru aceste spații.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax