Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Lazăr (ALDE Alba): Președintele organizației Teiuș a fost „executat politic”. Părtași, „colegii din PSD”

Publicat

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a transmis vineri, într-o conferință de presă, că președintele organizației din Teiuș, Octavian Rusu, care este director adjunct a liceului din oraș, a fost „executat politic”. Lazăr susține că profesorului i-a fost respinsă solicitarea de menținere în activitate pentru încă trei ani, la aceasta fiind „părtași sau chiar inițiatori colegii de guvernare din PSD”.

„O execuție politică a avut loc săptămâna trecută, în orașul Teiuș. Este vorba despre președintele Organizației ALDE Teiuș, director adjunct a Liceului Teoretic Teiuș, un dascăl vechi, de 42 de ani în acest sistem, din care 38 de ani pe funcții de director sau director adjunct. La această execuție politică au fost părtași sau chiar inițiatori colegii noștri de guvernare din PSD. Din consiliul de administrație a liceului fac parte și patru consilieri locali, toți de la PSD și care, la ordin politic bănuiesc eu, sau poate să fie și o răzbunare personală, au votat împotriva menținerii a încă trei ani pe funcție și ca dascăl în acel liceu a d-lui Octavian Rusu”, a declarat Ioan Lazăr.

Ioan Lazăr a prezentat documente potrivit cărora, în urma unor analize, a rezultat faptul că Octavian Mihai Rusu îndeplinește condițiile legale pentru menținerea ca titular peste vârsta de pensionare, reîncadrare în funcția de personal didactic, dar solicitarea de menținere în activitate ca titular în funcția didactică nu a întrunit două treimi din totalul voturilor membrilor consiliului de administrație.

„Din consiliul de administrație fac parte 4 consilieri, profesori, un elev, chiar și domnul Rusu. Din cei 13 membrii cu drept de vot, dânsul nu a fost lăsat să voteze iar rezultatul a fost de 6 la 6. Nu știu în ce țară trăim dacă un șofer și o fostă colectivistă hotărăsc soarta unui dascăl cu activitate de 42 de ani în învățământ. Nu cred că este normal ca ei, consilierii, să hotărască soarta unui dascăl”, a declarat Ioan Lazăr.

Președintele ALDE Alba susține că Octavian Rusu îndeplinește toate criteriile legale pentru a mai fi în învățământ încă trei ani de zile.

„Considerăm că aceasta a fost o execuție politică. Nu vreau să cred că a fost vorba și de răzbunare personală, de frică că domnul Octavian Rusu ar putea fi un posibil candidat pentru Primăria orașului Teiuș. Sper ca doamna inspector general școlar Marcela Dărămuș, în loc să fie părtașă politic, să nu ia în considerare această hotărâre. În caz contrar, domnul Octavian Rusu a contactat deja o casă de avocatură și îi va acționa în judecată”, a mai explicat Ioan Lazăr.

Ioan Lazăr spune că nu e oportună „ruperea” de PSD. „Noi nu ne dezicem de PSD și nu rupem ceea ce nu avem. Noi nu avem o colaborare, până acum, de la alegerile locale, nu am avut o colaborare adevărată. Au început ca lucrurile să se amelioreze, chiar cu rezultate foarte bune, de exemplu în comuna Șibot”, a spus Lazăr.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax