Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Lazăr, ALDE Alba: Prin legea salarizării s-au echilibrat salariile „nesimțite” de la stat

Publicat


Președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, a declarat vineri că prin legea salarizării s-au echilibrat salariile „nesimțite” de la stat. Acesta a prezentat o comparație între veniturile obținute de angajații din Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) și Agențiile Județene pentru Plăți și Inspecții Sociale (AJPIS) în 2017 și începând cu luna ianuarie a acestui an.

Citește și SCAD la jumătate salariile nesimțite ale șefilor din Direcțiile de Sănătate Publică. De la 14.000 lei în 2017

„Legea salarizării deja și-a intrat în drepturi. Atât eu cât și colegi de partid și foarte mulți oameni sunt de părere că legea este foarte bună și nu face altceva decât să echilibreze retribuțiile. Știți foarte bine că au fost discprepanțe foarte mari între unele salarii de la stat, între anumite instituții”, a explicat Ioan Lazăr.

Potrivit acestuia, directorul executiv AJPIS a încasat, în 2017, 4.838 lei net, în timp directorul DSP a încasat 10.480 lei net.

„În 2018 s-a revenit și s-a schimbat situația. Cel de la AJPIS are 5.076 lei net iar directorul DSP 4.400 lei net. (…) Un șef de serviciu de la AJPIS a avut în 2017 3.598 lei net, cel de la DSP 6.680 lei net, iar acum au 4.000 – 4.300 fiecare (…)

Salariile, unele nesimțite s-au reglat și se vor regla în continuare. Legea salarizării va face o echilibrare. Va dura, mai sunt greșeli, mai sunt neconcordanțe dar în viitorul apropiat se vor așeza și apoi se va trece la Legea pensiilor, care va produce cât de cât o echilibrare a pensiilor”, a explicat Ioan Lazăr.

Ioan Lazăr a comentat și declarațiile făcute de ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, care a precizat că angajatorii privați care au scăzut salariile l-au furat pe angajat.

„M-a deranjat foarte mult această declarație. Zic eu că a fost o declarație nefericită. Nu cred că a și gândit în acel mod. A fost o scăpare. Eu ca și privat, din prima zi am trecut și am mărit salariile exact așa cum prevede legea. Angajatorii nu au furat (…)

Cei din mediul privat sunt cei mai nedreptățiți. Au crescut extraordinar de mult salariile la stat iar cei din privat nu au posibilitatea să mărească atât de mult salariile. Salariații din privat sunt dezamăgiți (…)

La privat eu zic că se muncește mai serios decât la stat, chiar dacă la stat răspunderea este mai mare”, a mai declarat Ioan Lazăr.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EDUCAȚIE

Unii elevi din Alba fac naveta 50 km ca să ajungă la școală. Care este situația din țară

Publicat

Peste 2000 de elevi din Alba fac naveta la școală. Majoritatea au de parcurs, în medie, 20-25 de kilometri, dar sunt și cazuri de elevi care fac naveta 50 de kilometri, potrivit IȘJ Alba. Dacă unii dintre elevi sunt nevoiți să facă naveta la școală pentru că în localitatea de domiciliu nu au unitate de […]

Citește mai departe
Publicitate

EDUCAȚIE

Doi copii de la o grădiniţă din Alba Iulia, suspecți de gripă. Care este starea acestora

Publicat

Doi copii de la o grădiniţă din Alba Iulia, din grupe diferite, sunt suspecţi de gripă, aceştia prezentând o formă uşoară, care nu necesită spitalizare, potrivit celor declarate, marţi, pentru Agerpres, de către directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, informează românia24.ro.  “Au apărut astăzi cele două cazuri de suspiciune de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cinci posturi de preot vacante în județul Alba. Lista parohiilor, numărul de enoriași și criterii de selecție

Publicat

Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia a publicat lista parohiilor vacante în această perioadă. Din cele nouă posturi afișate, opt sunt disponibile prin numire, iar unul prin transfer. Cinci posturi sunt disponibile în județul Alba, trei în Sighișoara și unul Târgu Mureș. Posturi vacante, disponibile prin numire: Preot paroh, Parohia Heria cu filia Sânbenedic, Protopopiatul Aiud; Număr […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

INVESTIȚIILE ANULUI 2020, la Aiud: Cum vrea administrația să modernizeze orașul. LISTA proiectelor mai mari de 100.000 de euro

Publicat

Administrația locală din Aiud va demara în acest an proiecte de peste 59.000.000 de lei. Printre investiții se numără introducerea transportului public ecologic, modernizarea unor străzi, reabilitarea și extinderea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 2 și reabilitarea Pieței agroalimentare Dr. Constantin Hagea. Totodată, în 2020 vor fi finalizate proiecte de aproape 14 milioane de lei, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate