Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Lazăr, ALDE Alba: Prin legea salarizării s-au echilibrat salariile „nesimțite” de la stat

Publicat

Președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, a declarat vineri că prin legea salarizării s-au echilibrat salariile „nesimțite” de la stat. Acesta a prezentat o comparație între veniturile obținute de angajații din Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) și Agențiile Județene pentru Plăți și Inspecții Sociale (AJPIS) în 2017 și începând cu luna ianuarie a acestui an.

Citește și SCAD la jumătate salariile nesimțite ale șefilor din Direcțiile de Sănătate Publică. De la 14.000 lei în 2017

„Legea salarizării deja și-a intrat în drepturi. Atât eu cât și colegi de partid și foarte mulți oameni sunt de părere că legea este foarte bună și nu face altceva decât să echilibreze retribuțiile. Știți foarte bine că au fost discprepanțe foarte mari între unele salarii de la stat, între anumite instituții”, a explicat Ioan Lazăr.

Potrivit acestuia, directorul executiv AJPIS a încasat, în 2017, 4.838 lei net, în timp directorul DSP a încasat 10.480 lei net.

„În 2018 s-a revenit și s-a schimbat situația. Cel de la AJPIS are 5.076 lei net iar directorul DSP 4.400 lei net. (…) Un șef de serviciu de la AJPIS a avut în 2017 3.598 lei net, cel de la DSP 6.680 lei net, iar acum au 4.000 – 4.300 fiecare (…)

Salariile, unele nesimțite s-au reglat și se vor regla în continuare. Legea salarizării va face o echilibrare. Va dura, mai sunt greșeli, mai sunt neconcordanțe dar în viitorul apropiat se vor așeza și apoi se va trece la Legea pensiilor, care va produce cât de cât o echilibrare a pensiilor”, a explicat Ioan Lazăr.

Ioan Lazăr a comentat și declarațiile făcute de ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, care a precizat că angajatorii privați care au scăzut salariile l-au furat pe angajat.

„M-a deranjat foarte mult această declarație. Zic eu că a fost o declarație nefericită. Nu cred că a și gândit în acel mod. A fost o scăpare. Eu ca și privat, din prima zi am trecut și am mărit salariile exact așa cum prevede legea. Angajatorii nu au furat (…)

Cei din mediul privat sunt cei mai nedreptățiți. Au crescut extraordinar de mult salariile la stat iar cei din privat nu au posibilitatea să mărească atât de mult salariile. Salariații din privat sunt dezamăgiți (…)

La privat eu zic că se muncește mai serios decât la stat, chiar dacă la stat răspunderea este mai mare”, a mai declarat Ioan Lazăr.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax