Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Lazăr: Organizarea unui referendum pentru achiziția unui laborator mobil la Sebeș este o risipă de bani

Publicat

Ioan Lazar

Președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, susține că nu este necesară organizarea unui referendum în municipiul Sebeș pentru achiziția unui laborator mobil de monitorizare a calității aerului. Acesta este de părere că „locuitorii din Sebeș își doresc asta”, considerând că organizarea unui referendum este o risipă de bani.

„Știți foarte bine că municipiul Sebeș se confruntă cu mari probleme din cauza mediului. Acolo au fost numeroase acțiuni, numeroase proteste ale localnicilor. Nu pot să vă spun cât de mult poluează intreprinderile care funcționează și care aduc bani la bugetul local.

E nevoie de achiziția unui astfel de laborator. Din câte am înțeles, banii există la buget. Există oferte de preț foarte bune pentru achiziția acestui laborator mobil. Actualul primar dorește să facă un referendum, adică să întrebe „vrei calule ovăz”, pe românește. Vrea să întrebe cetățenii municipiului Sebeș dacă sunt de acord achiziția acestui laborator. E de notorietate că locuitorii din Sebeș își doresc asta, dar el vrea să împuște doi iepuri dintr-un foc. Părerea mea, din ce am discutat cu consilierul ALDE și cu ceilalți consilieri, este că primarul nu își dorește achiziția acestui laborator, ca să nu fie probleme cu firmele de unde colectează el bani la buget. În același timp pozează și într-un apărător al sebeșenilor, că dânsul dorește, dar vrea să îi întrebe. Păi ce să îi mai întrebi, dacă ai fost ales, dacă este de competența Consiliului Local?

Dânsul știe foarte bine (…) referendumul nu va trece. De ce? Pe listele de vot sunt undeva la 26.000 de votanți. Din cunoștiințele noastre și din cele ce am discutat cu cei din Sebeș, există în jur de 24.000 de locuitori în municipiul Sebeș. Ca să treacă referendumul, legea spune că e nevoie de 30% din numărul celor înscriși pe listele de vot. Păi de unde? Nu mai sunt atâția, mai sunt plecați, și referendumul nu va fi validat. Și atunci va spune că majoritatea au hotărât că nu sunt de acord și împacă și capra și varza”, a explicat Ioan Lazăr, vineri, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit președintelui ALDE Alba, organizarea unui referendum este o risipă de bani.

„Costă foarte mult, cred că va costa cât costă acest laborator. Consilierii din opozițe, ALDE, consilierul Radu Cristian și consilierii PSD au semnat o moțiune, un act prin care nu sunt de acord cu organizarea referendumului. Sperăm că nu se va face referendum iar auto-laboratorul va fi achiziționat în condițiile legii”, a mai declarat Lazăr.

Acesta a spus că apreciază activitatea consilierului Radu Cristian.

„Nu face parte din ALDE. Sincer vă spun că am avut mai multe discuții cu el. El este liberal, a rămas liberal. Și-ar fi dorit să candideze din partea ALDE la alegerile locale dar nu a fost lăsat de alții și dânsul a candidat pe listele altui partid. Sper să facă un pas în familia liberală, adică la ALDE, în viitorul apropiat, așa cum îi permite legea”, a transmis Ioan Lazăr.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax