Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ioan Mureșan, fostul PROCUROR ȘEF al DIICOT Alba, CERCETAT DISCIPLINAR de către Inspecția Judiciară din cadrul CSM

Publicat

Ioan Mureşan, fostul procuror şef al DIICOT Alba, este cercetat disciplinar de către Inspecţia Judiciară din cadrul CSM pentru abateri în cadrul activităţii. Inspecţia Judiciară a demarat cercetarea la sfârşitul lunii mai. La câteva zile, procurorul Mureşan a demisionat din funcţie.

Procurorul Ioan Mureşan este cercetat pentru ”manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu,imixtiunea în activitatea altui judecător sau procuror, respectiv exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă”.

Potrivit legii, cercetarea se desfăşoară în termen de 60 de zile, dar poate fi prelungită dacă se consideră neecesar.

Inspecţia Judiciară s-a sesizat, din oficiu înfebruarie 2014, în legătură cu posibila săvârşire de către unii procurorii DIICOT Alba Iulia a abaterilor disciplinare prevăzute de Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Ulterior a avut loc un control la sediul DIICOT Alba Iulia, în urma căruia s-a demarat procedura de cerecetare disciplinară a procurorului Ioan Mureşan.

În octombrie 2013, Inspecţia Judiciară i-a apărat reputaţia procurorului Mureşan, după ce împotriva sa au fost lansate acuzaţii de către comisarul şef Traian Berbeceanu, fost comandant al BCCO Alba Iulia, acuzaţii care au fost peluate de mass-media.

Fostul procuror şef al DIICOT Alba Iulia este acuzat de Direcţia Naţională Anticorupţie de fals intelectual, abuz în serviciu şi represiune nedreaptă împotriva lui Traian Berbeceanu, fostul comisar şef al BCCO Alba Iulia. În acelaşi dosar al DNA mai sunt urmăriţi penal Alin Muntean – ofiţer BCCO Alba, acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi represiune nedreaptă, precum şi Nicolaie Cean – procuror DIICOT până în toamna anului 2013, care este acuzat de abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie.

Pe scurt, cei trei sunt acuzaţi de falsificarea şi fabricarea unor probe utilizate în dosarul penal deschis împotriva fostului comandant al BCCO Alba Iulia. În 29 mai 2014, la câtva zile după demararea procedurii de cercxetare disciplinară, procurorul Ioan Mureşan a demisionat de la conducerea DIICOT Alba Iulia. În locul acestuia a fost numit, în 17 iunie 2014, procurorul Ionela Florea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax