Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Iohannis, Ciucă și Ciolacu, nici o reacție publică după moartea filosofului Mihai Șora. Președintele l-a decorat în 2016

Publicat

Mihai Sora la Alba Iulia

La 24 de ore de la moartea filosofului Mihai Șora, nici președintele Klaus Iohannis, nici premierul Nicolae Ciucă și nici șeful PSD, Marcel Ciolacu, nu au avut nici o reacție publică legată de acest lucru. 

Președintele Iohannis chiar l-a decorat în 2016 pe Șora cu Ordinul Național „Steaua României”, atunci când imaginea acestuia i-a fost utilă.

Mihai Șora a fost o voce lucidă în România și, în ciuda vârstei înaintate a participat activ în ultimii ani la protestele civice anti-PSD și pro-justiție, ieșind în stradă în ciuda vârstei înaintate.

A fost pe stradă inclusiv la Alba Iulia, la protestele din 26 noiembrie 2017, împotriva modificării legilor justiției.

El a luat poziții civice pe tot parcursul vieții, inclusiv în 1990, când a demisionat din funcția de ministru al Educației din cauza mineriadei din 1990 care a dus la uciderea și rănirea a sute de protestatari pentru libertate.

Printre cei care au postat mesaje legate de decesul lui Mihai Șora se numără liderii opoziției, mai mulți politicieni liberali, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și o serie de intelectuali și artiști importanți din România.

Noul mesaj al soției lui Mihai Șora: unde va fi înmormântat

Sicriul cu trupul neînsufleţit al filosofului Mihai Şora, decedat la vârsta de 106 ani, va fi depus luni seara la Biserica Albă, iar marţi vor avea loc funeraliile.

„Iubitule, nu știu unde ești, în ce colț din București, într-o cameră rece; nu mă lasă să te văd, nici să te îmbrac, să-ți arăt lucrușoarele pe care le vei lua cu tine…

Te vor aduce mâine seară, la ora 21, în Biserica Albă – „Biserica inimii mele”, cum obişnuieşti să spui, şi te vor aşeza acolo.

Iar Biserica inimii tale va rămâne deschisă peste noapte, pentru ca oamenii care te preţuiesc şi vor să-ţi fie aproape să poată veni lângă tine.

A doua zi, marţi, la ora 13, va fi slujba înmormântării tale, cu părinţii Mihail, Florian şi Silviu, oameni plini de har, pe care-i iubeşti.

Şi cu tinerii din cor, fermecătorul cor al Bisericii Albe, despre care ai povestit de atâtea ori…” – este mesajul postat pe pagina de Facebook a filosofului de către soţia lui.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Ion

    duminică, 26.02.2023 at 22:14

    4 slugi intre ele.

  2. Petru

    luni, 27.02.2023 at 09:10

    Un exemplu bun.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax