Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Iohannis, discuție cu președinta Ungariei, în cadrul summit-ului NATO: Proiectele de interes să nu fie discriminatorii

Publicat

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut, vineri, o întrevedere cu președintele Ungariei, Katalin Novák, în cadrul Summitului Formatului București 9 (B9), desfășurat la București. Președintele României a pledat pentru ca proiectele de interes să nu fie discriminatorii pe baza etniei, să nu se limiteze la anumite părți din teritoriul României și să fie conforme legislației române sau celei europene.

Președintele României și-a exprimat deplina disponibilitate pentru aprofundarea dialogului și cooperării la cel mai înalt nivel cu partea ungară.

„Având în vedere potențialul de cooperare deosebit între România și Ungaria, președintele Klaus Iohannis a subliniat importanța cooperării pragmatice și în parametri corecți, în logica unui parteneriat strategic autentic și sincer, în spirit european, ghidat de principiile Tratatului de înțelegere, cooperare și bună vecinătate dintre România și Republica Ungară (Timișoara, 16 septembrie 1996) și ale Declarației privind Cooperarea şi Parteneriatul Strategic româno-ungar pentru Europa secolului XXI (Budapesta, la 29 noiembrie 2002), de la a cărei semnare se împlinesc anul acesta 20 de ani”, au declarat reprezentanții Administrației Prezidențiale, potrivit Mediafax.

Iohannis, importanța dialogului în relațiile bilaterale cu Ungaria

”Președintele României a reiterat importanța dialogului pentru rezolvarea tuturor aspectelor de interes în plan bilateral și pentru evitarea abordărilor unilaterale, care nu pot conduce la soluții durabile și eficiente.

În acest context, președintele Klaus Iohannis a subliniat convingerea profundă a autorităților române privind faptul că persoanele aparținând minorităților naționale, ca exponenți ai societăților din care fac parte, contribuie la crearea și consolidarea unor punți de legătură între statul de cetățenie și statul a cărui origine etnică o au, având un rol important în promovarea și dezvoltarea relațiilor de cooperare dintre acestea”, a transmis Administrația Prezidențială, după întrevedere.

Subliniind importanța dezvoltării cooperării economice și sectoriale bilaterale, Iohannis a pledat pentru ca „proiectele de interes să nu fie discriminatorii pe baza etniei, să nu se limiteze la anumite părți din teritoriul României și să fie conforme legislației române sau celei europene”, au mai transmis reprezentanții Administrației Prezidențiale.

sursa foto: Facebook Klaus Iohannis

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Tudor

    vineri, 10.06.2022 at 23:46

    Mai bine făceam ca si dl iohanis

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax