Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Iohannis, după 10 zile de absență: Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? În ce temei continuă greva?

Publicat

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații dure la adresa profesorilor, după ce sindicatele au anunțat că nu sunt de acord cu oferta guvernului și vor continua greva.

”Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? E o generație întreagă care trebuie să dea bac și să meargă la facultăți. (…)

După ce guvernul le-a dat tot ce au cerut, acum în ce temei să mai continue greva?”, a spus Iohannis, la Chișinău.

Profesorii sunt în grevă de 10 zile, iar reacția președintelui a fost așteptată în tot acest timp. Iohannis a fost însă absent din dezbaterea pe temele educației, deși cel mai important proiect al mandatului său a fost ”România educată”.

”Toată clasa politică a neglijat educația 30 de ani. Prima dată când educația a fost pusă la nivelul care i se cuvine a fost cu ocazia proiectului meu România Educată.

Știm toți că educația se face cu mult entuziasm, dăruire, dar nu vine pe gratis. Dascălii trebuie să primească ce li se cuvine.

De asta au fost foarte supărați când din proiectul legii educației a fost scoasă partea cu salarizarea. În lege era prevăzută cu salariul mediu.

Când a fost scos articolul, oamenii s-au simțit jigniți. De aceea am spus că solicitările lor sunt legitime” a nau spus Iohannis.

Guvernul a adoptat joi o ordonanță de urgență, în ciuda faptului că liderii de sindicat au anunțat public că nu sunt de acord cu propunerea guvernului.

Guvernul a adoptat ordonanța de urgență prin care cresc salariile cu 1.000 de lei brut pentru personalul didactic din învățământ și cu 400 de lei pentru personalul nedidactic, liderii de sindicat au respins propunerea și au cerut dublarea sumei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Petru

    vineri, 02.06.2023 at 09:58

    Ăsta-i paralel cu situația la nivel național.

  2. Mircea

    vineri, 02.06.2023 at 10:45

    Nu va faceti griji ca se vor lua examenele de cine trebuie si de cine are bani ca in privat se dau meditatii pe bani grei nefiscalizati.Cu cat greva continua mai multe zile este timp liber pt „educatorii si exemplele neamului”sa faca bani si mai multi.Oricum doar 20% vor lua bacu meritul fiind numai al luminatilor din invatamant.Cinste lor.Le urez succes si bani multi.

  3. pilu

    vineri, 02.06.2023 at 12:16

    Ai aterizat acum, cosmonautule ? Pentru activitatea depusă de la început şi până acum, de fapt, care activitate, ar trebui să te suspenzi din proprie iniţiativă şi să laşi pe altul mai breaz, până la noile alegeri. Cine te-au propulsat în vârf s-au dovedit a fi nişte hăbăuci. Sper să nu mai facă şi în viitor astfel alegeri păguboase.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax