Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Iohannis l-a nominalizat pe Marcel Ciolacu la funcția de prim-ministru: ”Cred că nu este nici o supriză”. Reacția dură a Opoziției

Publicat

Președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat marți pe Marcel Ciolacu pentru funcția de premier al României.

”Cred că nu este nici o surpriză, dar acum desemnez pentru poziția de prim-ministru al României pe domnul Marcel Ciolacu, pe care îl invit să formeze un guvern al coaliției.

Să continue munca serioasă și eficientă a coaliției cu acest nou guvern.

Vă doresc mult succes în negocierile pentru formarea guvernului și vă aștept pentru depunerea jurământului” a spus președintele Iohannis.

La rândul său, premierul desemnat Marcel Ciolacu a început cu o urare pentru președinte, de ziua lui. Marți, Iohannis a împlinit 64 de ani.

”Dle președinte, în primul rând vă doresc la mulți ani de ziua dumneavoastră.

Îi mulțumesc dlui Nicolae Ciucă pentru gestul de onoare. Prin gestul său, România a intrat într-o etapă de democrație consolidată.

Guvernul Ciucă a adus stabilitatea României. Îmi doresc ca viitorul guvern condus de mine să fie despre economie și reforme.

Îmi asum cu toată responsabilitatea faptul că România are nevoie de aceste reforme și de PNRR.

Locul României e în UE și NATO. Indiferent cât caută unii și alții alte drumuri” a afirmat Ciolacu.

Consultările președintelui Klaus Iohannis cu șefii partidelor politice au început, la ora 12.00, la Palatul Cotroceni.

De remarcat că liderii PSD și PNL au intrat împreună cu reprezentantul minorităților de la ora 12.00, în timp ce UDMR a intrat separat de la ora 12.30.

Acesta e un indiciu al faptului că UDMR ar putea părăsi coaliția de guvernare.

Reacția partidelor de opoziție la nominalizarea lui Ciolacu

Nominalizarea a adus critici din partea opoziției. Cătălin Drulă (USR) a spus că ”se întâmplă un record negativ: Klaus Iohannis a numit mai mulți premieri PSD decât Ion Iliescu”.

”I se dă mandatul lui Marcel Ciolacu pentru a continua stagnarea, păstrarea rețelelor vechi de influență, băgatul până la cot în banul public, distrugerea PNRR. O guvernare care servește un singur interes: interesul găștilor de partid” a adăugat Drulă.

Și mai vehement a reacționat Ludovic Orban.

”Acest simulacru de negocieri care are loc acum, în care PSD este chemat de Iohannis cu băieţii de serviciu din PNL în acelaşi timp, nu are nicio legătură cu voinţa românilor.

Noi suntem oamenii care nu am trădat electoratul, noi ne-am menţinut cuvântul dat, care avem obraz, bun simţ, onoare, care vom face tot ceea ce depinde de noi ca ceea ce s-a promis în 2020 să fie respectat.

Categoric vom vota împotriva unui guvern condus de PSD şi de un premier PSD, cu atât mai mult cu cât pentru noi Ciolacu este chintesenţa tuturor relelor PSD de la Revoluţie până astăzi şi vom continua bătălia indiferent de cât de puternici par astăzi cei care îşi bat joc de români”, a declarat preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban.

Liderul AUR, George Simion a spus că i-a adus lui Klaus Iohannis un bilet de avion doar dus spre Tenerife.

Consultările au loc după ce Nicolae Ciucă a demisionat luni din funcția de premier. PSD îl susține pe Marcel Ciolacu la șefia guvernului.

Ce urmează din punct de vedere legal

  1. Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.
  2. Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    marți, 13.06.2023 at 15:55

    Păi cum să fie surpriză când amândoi au fost puşi de sistem. Ai replică, eşti aut ! Cum sunt majoritatea din Guvern, aut, pe competenţe.

  2. Cornelia

    marți, 13.06.2023 at 22:18

    au..au.. 6 case..nu mai scandam… mu.. psd ?
    cele 2 litere dupa mu va las pe dvs sa le gasiti 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax