Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Iohannis la Guvern: Angajații să treacă la telemuncă, magazinele închise la ora 21, circulația pe timpul nopții restricționată

Publicat

Klaus Iohannis a anunțat noi măsuri stricte de restricție care ar urma să intre în vigoare în perioada următoare. Președintele a prezidat ședința de Guvern și a anunțat că circulația pe timpul nopții va fi interzisă, măștile vor fi obligatorii peste tot, în toată țara, târgurile și piețele vor fi închise, iar școlile vor trece toate în online. Premierul Ludovic Orban a anunțat că măsurile vor intra în vigoare de luni.

Președintele Iohannis: Angajații și din public, și din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil; Magazinele trebuie închise seara, la ora 9; Circulația pe timpul nopții trebuie restricționată; Petrecerile publice și private, târgurile și piețele trebuie interzise; Portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară.

Citește și RESTRICȚII la Alba Iulia, Blaj, Sebeș, Cugir, Ciugud și Cricău. REGULI pentru circulația în timpul nopții, magazine și transport

Declarațiile Președintelui (live text):

Domnule premier, onorați membri ai Guvernului, mă bucur să vă revăd pe toți. Trebuie să recunosc că această bucurie e umbrită de evoluția pandemiei de la noi. Cred că suntem pe bună dreptate cu toții îngrijorați. Am avut azi aproape 10 mii de cazuri noi de persoane care s-au îmbolnăvit, mulți, prea mulți care au decedat. Trebuie să fim foarte realiști!

Sunt necesare măsuri ferme, măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei. Măsurile luate până acum NU mai sunt suficiente. Sunt necesare noi măsuri în plan național, precum școlile să treacă TOATE în online.

Angajații și din public, și din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil. Magazinele trebuie să fie închise seara, cel târziu la ora 21. Circulația pe timpul nopții trebuie restricționată. Petrecerile publice și private trebuie interzise, târgurile și piețele trebuie închise, portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară în toate locurile publice și la toate locurile de muncă, indiferent dacă sunt în interior, sau în exterior, portul măștii trebuie generalizat. 

Angajatorii trebuie să decaleze programul de funcționare ca și transportul public să funcționeze cu o încărcare mult mai mică, permițând distanțarea suficientă între persoane.

Noi dorim să controlăm extinderea pandemiei, dar vrem să dăm șanse medicilor să trateze cazurile grave în spitale. Ne dorim să continue activitățile economice, nu dorim să închidem economia românească, ci să luăm măsuri prin care oamenii sunt protejați și economia funcționează în continuare.

Vrem ca românii să-și continue viața cât de mult se poate, apropiat de o viață normală. Suntem în condiții de pandemie. 

În același timp, începe campania electorală, va fi în condiții foarte stricte. Urmează și votul. Vă invit să vă implicați total pentru a garanta în cele mai bune condiții organizarea alegerilor.

Este posibil, am dovedit-o la alegerile locale care au avut loc acum puțin timp! Există multe discuții în spațiul public despre oportunitatea organizării alegerilor în pandemie. Eu vă spun foarte clar: democrația nu poate fi pusă în paranteză. Democrația trebuie garantată!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 05.11.2020 at 21:05

    Da cine dracu mai umbla noaptea daca restaurantele sunt inchise ? Cucuvelele.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax