Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Iohannis: Schimbările directorilor de școli, făcute la ”repezeală”. În vară vor fi organizate concursuri ”cum scrie la carte”

Publicat

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că schimbările de directori de şcoli s-au făcut la „repezeală”, pentru asigurarea interimatului, opinând că în vară vor avea loc primele concursuri pentru ocuparea acestor posturi şi că va urmări la acel moment dacă se respectă principiul meritocraţiei.

„Am urmărit aceste chestiuni, este vorba de o acţiune care nu a fost pregătită din timp de Ministerul Educaţiei, fiindcă s-a ştiut că la mii de şcoli se termină mandatul directorilor pe 9 ianuarie.

Vezi: Schimbări MAJORE în învățământul din Alba. LISTA noilor inspectori școlari și directori de școli din județ

Acum, sigur, unele mandatele s-au prelungit, alţii au primit mandate de scurtă durată, până la organizarea concursului, şi cred că vom putea să vorbim de o Românie normală şi de programul ‘România Educată’ abia după ce terminăm cu această pandemie, revenim la normalitate, organizăm concursul cum scrie la carte pentru toate aceste posturi şi, atunci, toate lucrurile vor intra în normalitate.

Ceea ce s-a făcut acum a fost de azi pe mâine, la repezeală, s-au prelungit mandate ori s-au dat mandate unor persoane noi pentru câteva, probabil, luni de zile.

Citește și IȘJ Alba: 81 directori de școli numiți în funcții, prin detașare în interesul învățământului. Nume noi la conducerea unităților

Bănuiesc că undeva prin vară deja vom avea primul val de concursuri pentru aceste funcţii de conducere şi atunci chiar voi urmări cu foarte mare atenţie cum se respectă principiul meritocraţiei în aceste chestiuni”, a spus şeful statului într-o conferinţă de presă.

El a fost întrebat dacă este la curent cu schimbările de directori de şcoli şi licee din toată ţara.

sursa: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax