Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Iohannis și Dăncilă au în comun pasiunile imobiliare. Ce averi au cei doi candidați la alegerile prezidențiale

Publicat

Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă, cei doi candidaţi rămaşi în cursa pentru preşedinţie, au cel puţin un lucru în comun: au multe case.

Averile celor doi sunt publice şi actualizate, odată cu depunerea declaraţiilor de avere solicitate de Biroul Electoral Central la înregistrarea candidaturilor și au fost analizate de jurnaliștii de la economica.net.

Competiţia dintre cei doi la averile imobiliare este strânsă la o primă vedere. Dăncilă are patru case, două terenuri intravilane şi un teren agricol de două hectare, în timp ce Iohannis are cinci case.

Fostul premier are apartamentul de reşedinţă în Videle, cumpărat în 1999. Mai deţine un apartament de 44 de metri pătraţi în Ploieşti, moştenit de la mama sa. De asemenea, Dăncilă mai deține o casă de locuit de 140 de metri pătraţi, cu terenul aferent, de 1.200 de metri pătraţi şi un teren agricol de două hectare în satul Giurgiţa, Judeţul Dolj.

Acestea sunt moştenite de soţul ei de la părinţi. După căsătorie, soţul fostului Premier a mai cumpărat, la scurt timp, pe lângă apartamentul din Videle, şi o proprietate de vacanţă în Predeal. Un teren de 544 metri pătraţi în Predeal pe care a construit o vilă de 417 metri pătraţi, terminată în 2007.

La lichidități financiare, candidatul PSD stă foarte bine.

Are conturi în euro, dolari și lei, la mai multe bănci. De asemenea, și-a trecut în declarație bijuterii în valoare de 5.000 de euro, dar nu și ceasul în valoare de 20.000 de euro.

Preşedintele Iohannis are cinci case, toate în Sibiu. Primul imobil, este situat în centrul orașului și a fost obținut prin donație în 1992 şi are 377 de metri pătraţi. Apoi a cumpărat, în 1997, alt spaţiu locativ de 85 de metri pătraţi.

A mai cumpărat în 2001, tot în centrul Sibiului un imobil de 253 de metri pătraţi. Apoi a mai cumpărat două case în 2007, de 76 metri pătraţi, respectiv 64 de metri pătraţi.

Iohannis nu deţine nici terenuri, nici case de vacanţă. Preşedintele a mai avut o casă tot în centrul Sibiului pe care a pierdut-o în tribunal, în urma unor dezvăluiri de presă.

Povestea caselor din declaraţia de avere a preşedintelui Klaus Iohannis a făcut-o pe larg publicaţia Rise Project. Investigaţia făcută de publicaţie s-a concentrat pe imobilul pe care Iohannis l-a pierdut în instanţă în 2017, fiind declarat ca retrocedat ilegal. Imobilul în cauză ar fi produs sumele cu care Iohannis a cumpărat trei dintre casele sale, el fiind închiriat timp de mai mulţi ani de Raiffeisen, care i-ar fi plătit preşedintelui circa 640.000 de euro în 14 ani, după calculele jurnaliştilor de la Rise Project.

Toate imobilele preşedintelui sunt deţinute în comun cu soţia, Carmen Iohannis.

La bancă, Iohannis are 210.000 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Elena

    joi, 14.11.2019 at 15:51

    La dna Dancila ceva nu e in ordine, daca a mostenit sotul de la parintii lui, nu are cum sa fie 50% si la sotie, era 50% daca dna Dancila era sora d-lui Dancila.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax