Connect with us
Publicitate

TEIUȘ

„Ion Arion – martir al neamului românesc”. Simpozion, expoziţie şi spectacol folcloric la Teiuş

Publicat

teius

Vineri, 23 noiembrie, la Teiuş vor fi organizate o serie de evenimente legate de Centenarul Marii Uniri de la 1918. Va fi inaugurat bustul martirului Ion Arion, va fi organizat un simpozion şi va fi un spectacol folcloric.

Simpozionul are loc la Casa de Cultură a oraşului Teiuş, cu tema “Ion Arion – patriot înflăcărat şi martir al neamului românesc”, fiind organizat în colaborare cu Liceul Teoretic Teiuş şi Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

teius

“Sub egida ,,Ion Arion patriot înflăcărat și martir al neamului romanesc’’ , la Teiuș continuă seria manifestărilor omagiale dedicate Centenarului Marii Uniri de la 1918. Astfel, după ce în vară cu ocazia ,,Zilelor Orașului Teiuș’’s-a dezvelit Monumentul Soldatului Român dedicat eroilor teiușeni și nu numai, căzuți în luptele pentru neatârnarea neamului, vineri 23 noiembrie 2018, începând cu ora 9 00 la Casa de Cultură a orașului se va desfășura simpozionul cu sugestivul  titlul prezentat anterior în memoria singurului martir al Unirii de la 1918 ucis în gara din Teiuș, o lansare de carte ,,Pețelca un sat ardelean”, iar începând cu ora 1300 un ceremonial militar și religios prilejuit de dezvelirea bustului martirului Unirii, situat pe Aleea Personalităților, iar după ora 15.00 un program la Casa de Cultură susținut de ansamblul Dănțăușii din comuna Iara, comuna natală a lui Ion Arion și ansamblul folcloric al Teiușului, Dor Teiușan.

Solemnitatea momentului va fi asigurată de elevi ai Colegiului Național Militar ,,Mihai Viteazul’’ Alba Iulia , militari ai armatei a IV-a Cluj a căror prezență și evoluție va încânta cu siguranță pe cei prezenți”, au transmis reprezentanţii Primăriei Teiuş.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax