Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ion Ariton: „Contractul cu RMGC se află în curtea Ministerului Economiei şi va fi reanalizat”

Publicat

Ministrul economiei, Ioan Ariton, a participat sâmbătă la o întâlnire cu jurnaliştii din Alba Iulia, alături de Traian Igaş. Discuţiile cu presa au tratat, aşa cum era de aştepat, şi contractul cu „Roşia Montană Gold Coporation”, despre care, recent, Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, declara că ar trebui renegociat şi că Executivul ar fi putut încheia un contract mai avantajos. Întrebat despre subiect, Ion Ariton a recunoscut că acest contract  „se află în curtea” Ministerului Economiei şi că va fi reanalizat.

„Am purtat o discuţie cu domnul premier, pentru a vedea condiţiile în care a fost încheiat acest contract, să vedem dacă îl putem îmbunătăţi pentru ceea ce înseamnă un beneficiu al statului român. Cred că o astfel de discuţie nu are de ce să nu fie oportună. Din discuţiile purtate cu domnul prefect şi domnul primar asupra redeschiderii acestei investiţii, este un lucru foarte bun pentru zona dumneavoastră, deci dânşii susţin acest proiect. E vorba de crearea de noi locuri de muncă şi bineînţeles crearea de brut-valoare în zonă înseamnă foarte mult pentru economie în acest moment, când venim după 2 ani de criză şi când creşterea economică este prognozată pentru acest an la 1, 5%”, a explicat Ion Ariton.

Ministrul a recunoscut la Alba Iulia că o reanalizare la nivel de companie şi de minister va avea loc. Reamintim că ministrul Laszlo Borbely a declarat marţi că nu are calitatea de a interveni în renegocierea contractului cu „Roşia Montană Gold Corporation”, care presupune exploatarea carierelor din zonă, dar consideră că Guvernul ar putea renegocia acest contract, în aşa fel încât să obţină un procent mai mare de 19%, cât îi revine statului în urma exploatărilor de la Roşia Montană.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax