Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ion Dumitrel: Alba Iulia nu trebuie să fie „pusă” pe harta culturală a României, pentru că este deja acolo

Publicat

dumitrel

Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba face precizări cu privire la disputatul subiect al participării municipiului Alba Iulia, alături de Cluj, la titlul de „Capitală culturală europeană”. Acesta este de părere că Alba Iulia nu trebuie să fie „pusă” pe harta culturală a României, pentru că este deja acolo.

„Constat că în ultima perioadă revine în actualitate proiectul participării municipiului Alba Iulia (alături de Cluj-Napoca) la titlul de capitală culturală europeană în 2020, declarațiile devenind din nou efervescente și bucurându-i pe inițiatorii proiectului. În calitate de reprezentant al unei instituții județene care a făcut mai mult decât declarații pentru sprijinirea culturii, aș fi bucuros ca toate acțiunile concrete ale Consiliului Județean să conteze în construcția acestui proiect.

În ultimii ani, Consiliul județean Alba a fost cel care a sprijinit puternic dezvoltare culturii din județul nostru, fiind organizatorul unora dintre dintre cele mai importante evenimente culturale. Dacă în 2004, județul Alba avea ca evenimente importante doar 1 Decembrie, Zilele Municipiului Alba Iulia și Târgul de la Găina, Consiliul Județean a fost cel care a creat și a dezvoltat aici, de mai mulți ani, Festivalul de Teatru <Povești>, Festivalul de Folk <Ziua de Mâine>, iar, mai recent organizează un festival anual de Jazz și festivalul <Dilema Veche>, evenimente pe care le vom duce mai departe. Consiliul Județean Alba a deschis și a susținut pas cu pas colaborarea cu marii actori ai culturii române. Colaborarea constantă cu Academia Română și cu Uniunea Scriitorilor din România au permis Consiliului Județean Alba înființarea la Alba Iulia a unei filiale a Uniunii Scriitorilor și aducerea aici a unor evenimente de talie națională și internațională precum Colocviul Uniunii Latine, Colocviile Romanului Românescu sau Premiile pentru tinerii scriitori. Avem onoarea de a susținere apariția unor lucrări fundamentale ale literaturii române, precum și reviste de cultură de tradiție, precum România literară.

Alba Iulia nu trebuie să fie <pusă> pe harta culturală a României pentru că este deja acolo. Aș fi bucuros ca toate aceste proiecte să conteze în construcția proiectului capitală culturală europeană iar Consiliul Județean se angajează să le dezvolte în următorii ani”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. mda

    joi, 10.01.2013 at 13:17

    investiti in spectacole, simpozioane, lansari, concerte, din primavara, preluati cinematograful si puneti-l la punct…atunci putem vorbi dea sa ceva.

  2. susscrofa

    joi, 10.01.2013 at 16:48

    atat timp cat nu avem o trupa de teatru cu o stagiune si o filarmonica……..putem vorbi de cultura?…..cateva festivaluri de mana adoua,o garda si o cetate care nu functioneaza decat in sezonul cald………..ion dumiterel travestit in intelectual

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax