Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ion Dumitrel: „Județul Alba a fost năpădit de scrisori false, în care este folosit numele meu”. Mircea Hava face precizări similare

Publicat

dumitrel

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, prim-vicepreşedinte PDL, a transmis, sâmbătă, un comunicat în care aminteşte de faptul că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în judeţul Alba au fost distribuite scrisori false în numele său şi aduce precizări privind această situaţie. Şi preşedintele PDL Alba, Mircea Hava, a transmis precizări similare. Cei doi au făcut sesizare penală în acest caz.

„Sunt profund uimit de modul murdar și total lipsit de respect pentru lege în care s-a încheiat campania electorală în județul Alba.

Azi-noapte, în ultima noapte de campanie, întreg județul Alba a fost năpădit de scrisori false, în care este folosit numele meu, prin care cetățenii erau îndemnați să voteze la referendumul de mâine.

Anunț public, pe această cale, că aceste scrisori sunt niște falsuri grosolane și nu îmi aparțin. Poziția mea este aceeași pe care am anunțat-o deja: nu voi participa mâine la referendum.

În consecință, îi rog pe toți cetățenii județului Alba să nu ia în considerare aceste scrisori false, care nu-mi aparțin.

Totdată, protestez față de modul ilegal în care unii politicieni fac campanie electorală, folosindu-se de imaginea mea, pentru a-și atinge scopurile murdare”, precizează Ion Dumitrel.

„Maniera murdară și ilegală de a face politică, mințind grosolan, nu a ocolit nici municipiul Alba Iulia.  Azi-noapte, în ultima noapte de campanie, cutiile poștale ale cetățenilor din Alba Iulia au fost umplute cu scrisori false, prin care, folosindu-se de numele meu, cetățenii erau îndemnați să meargă mâine să voteze la referendum.

Anunț pe această cale că nu am trimis nicio astfel de scrisoare. Aceste scrisori sunt niște falsuri grosolane prin care, folosindu-se de numele meu, cetățenii sunt induși în eroare și mințiți.

Eu mi-am anunțat deja public poziția, de mai multe ori în cursul ultimelor zile și mi-o mențin:  nu voi participa mâine la referendum.

În consecință, îi rog pe toți cetățenii municipiului Alba Iulia să nu bage în seamă aceste scrisori false.

Totodată, protestez și eu față de modalitatea profund ilegală și mincinoasă în care unii politicieni fac campanie electorală, folosindu-se de imaginea mea, pentru a-și atinge scopurile murdare”, arată Mircea Hava.

UPDATE: Biroul de presă PDL a transmis că, în urma distribuirii „scrisorilor false”, „Mircea Hava și Ion Dumitrel au formulat astăzi o sesizare penală referitoare la folosirea în fals a calității de Primar al Municipiului Alba Iulia și Președinte al Consiliului Județean Alba în sensul dezinformării populației, în legătură cu referendumul din 29 iulie. Sesizarea penală a fost înregistrată la Poliția Alba Iulia cu numărul 155385/28.07.2012.”

La câteva ore după precizările reprezentanţilor PDL, Biroul de Presă USL a transmis la rândul său un comunicat în care iau atitudine faţă de nemulţumirile exprimate de democrat-liberali, chiar dacă aceştia nu au făcut referire expresă la care politicieni se refereau:

„Pe 29 iulie lupta lui Băsescu împotriva românilor va lua sfârșit. Tot atunci vor înceta și calomniile PDL împotriva cetățenilor onești. Ne manifestăm însă întreaga dezaprobare pentru felul în care reprezentanții acestui partid în județul Alba înțeleg să se comporte în pragul Referendumului.

PDL Alba a emis azi un comunicat de presă, prin care, victimizându-se, își continuă de fapt, activitatea din campania electorală, după momentul când aceasta ar fi trebuit să înceteze. De altfel, este cel puțin bizar cum acuză dânșii celelalte partide de o practică utilizată chiar de domniile lor în preziua alegerilor locale, când, fapt dovedit, au emis scrisori false în numele fostului primar Augustin Drăguț din Ocna Mureș, prin care acesta anunța, chipurile (!), că nu mai candidează, în favoarea contracandidatului său pedelist. Iată că acum tocmai PDL se plânge de astfel de practici, dar ”uită” cine le-a utilizat prima dată în Alba?

Este clar că USL Alba a susținut permanent necesitatea ca toți cetățenii cu drept de vot să se prezinte la urne. Dar duplicitarismul PDL Alba este de neimaginat. După ce au cerut, inclusiv cu jalba la ”Înalta Poartă” a Occidentului, ca Referendumul să fie validat numai dacă participă 50%+1 dintre electori, acum susținătorii lui Băsescu au întors foaia și boicotează scrutinul. Să le fie de bine! Cetățenii onești oricum știu ce și câte a făcut pentru salarianți, pentru pensionari și pentru șomeri președintele suspendat, așa cum își cunosc foarte bine și drepturile.

Nu vom tolera însă, sub nicio formă, fariseismul și atacurile murdare, precum și comportamentul ilegal al PDL Alba. Astfel, în timp ce intoxica presa cu comunicate de victimizare, conducerea acestui partid complet aservit lui Băsescu își trimitea cohortele de primari și ”militanți” în localitățile pe care le controlează, să insufle teroare și umilință, să oblige oamenii să nu participe la vot. Este intolerabil și vom depune plângere penală împotriva fiecărui primar pedelist care condiționează acordarea ajutoarelor sociale, prestarea de servicii publice sau, pur și simplu, dreptul la un trai liniștit și decent concetățenilor săi, cu condiția ca aceștia să nu participe la Referendum. Avem semnale clare din cel puțin 12 localități din județ, în care activiștii PDL încearcă să lingușească, să ”cumpere” sau chiar să amenințe populația, numai să nu participe la scrutin. Aceste fapte grave nu sunt numai complet ilegale, ci sunt și profund imorale, afectând cele mai elementare drepturi cetățenești. În acest caz cine va sesiza forurile europene? În niciun caz nu duplicitarii din PDL Alba!

Ne-am săturat de minciunile și atacurile murdare ale PDL Alba. Dacă au patentat o metodă de intoxicare a populației să nu acuze pe alții că o folosesc împotriva lor! De ce nu spun, mai bine, cum toți acoliții lor s-au îmbogățit în timp ce românii au sărăcit? Cel puțin, până acum, numai în câteva săptămâni și în limita bugetului național, lăsat de vraiște de PDL, Guvernul USL a luat măsuri reparatorii față de pensionari și bugetari, dar și măsuri economice menite să stimuleze mediul de afaceri.

Noi, întreaga echipă a USL Alba, ne vom menține demnitatea și vom onora doleanțele cetățenilor onești, din Alba Iulia, din județul Alba și din întreaga țară!

Biroul de presă al USL Alba”

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. dsa

    sâmbătă, 28.07.2012 at 15:53

    dar faptul ca voi boicotati referendumul este legal asa-i? mustaciosilor! RUSINE!

  2. Balmos

    sâmbătă, 28.07.2012 at 19:56

    La cat is de escroci pedelistii, nu m-ar mira sa fi trimis ei insisi scrisorile alea, ce or fi, pentru ca sa declansa un scandal-diversiune. Daca sunt atat de siguri ca sunt false, cum pot fi la fel de siguri ca e vorba de opera usl-istilor? Ce interes real ar fi putut urmari acestia, din moment ce Hava si Dumitrel au facut public ca boicoteaza referendumul si indemnand lumea sa faca la fel, actionand astfel in afara legii?

    • cucu

      sâmbătă, 28.07.2012 at 23:32

      comunistilor

  3. asd

    duminică, 29.07.2012 at 09:39

    si eu am primit o aemenea scrisoare in care erau niste greseli gramaticale de toata jena,mi s-a parut putin suspect.

  4. vali

    duminică, 29.07.2012 at 17:53

    Sunt convinsa ca este opera USL.Am vazut astazi un asemenea fluturas.Suspect este faptul, ca a aparut, dupa ce PDL a anuntat ca boicoteaza referendumul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax