Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ion Dumitrel: „Județul Alba a fost năpădit de scrisori false, în care este folosit numele meu”. Mircea Hava face precizări similare


Publicat

dumitrel

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, prim-vicepreşedinte PDL, a transmis, sâmbătă, un comunicat în care aminteşte de faptul că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în judeţul Alba au fost distribuite scrisori false în numele său şi aduce precizări privind această situaţie. Şi preşedintele PDL Alba, Mircea Hava, a transmis precizări similare. Cei doi au făcut sesizare penală în acest caz.

„Sunt profund uimit de modul murdar și total lipsit de respect pentru lege în care s-a încheiat campania electorală în județul Alba.

Azi-noapte, în ultima noapte de campanie, întreg județul Alba a fost năpădit de scrisori false, în care este folosit numele meu, prin care cetățenii erau îndemnați să voteze la referendumul de mâine.

Anunț public, pe această cale, că aceste scrisori sunt niște falsuri grosolane și nu îmi aparțin. Poziția mea este aceeași pe care am anunțat-o deja: nu voi participa mâine la referendum.

În consecință, îi rog pe toți cetățenii județului Alba să nu ia în considerare aceste scrisori false, care nu-mi aparțin.

Totdată, protestez față de modul ilegal în care unii politicieni fac campanie electorală, folosindu-se de imaginea mea, pentru a-și atinge scopurile murdare”, precizează Ion Dumitrel.

„Maniera murdară și ilegală de a face politică, mințind grosolan, nu a ocolit nici municipiul Alba Iulia.  Azi-noapte, în ultima noapte de campanie, cutiile poștale ale cetățenilor din Alba Iulia au fost umplute cu scrisori false, prin care, folosindu-se de numele meu, cetățenii erau îndemnați să meargă mâine să voteze la referendum.

Anunț pe această cale că nu am trimis nicio astfel de scrisoare. Aceste scrisori sunt niște falsuri grosolane prin care, folosindu-se de numele meu, cetățenii sunt induși în eroare și mințiți.

Eu mi-am anunțat deja public poziția, de mai multe ori în cursul ultimelor zile și mi-o mențin:  nu voi participa mâine la referendum.

În consecință, îi rog pe toți cetățenii municipiului Alba Iulia să nu bage în seamă aceste scrisori false.

Totodată, protestez și eu față de modalitatea profund ilegală și mincinoasă în care unii politicieni fac campanie electorală, folosindu-se de imaginea mea, pentru a-și atinge scopurile murdare”, arată Mircea Hava.

UPDATE: Biroul de presă PDL a transmis că, în urma distribuirii „scrisorilor false”, „Mircea Hava și Ion Dumitrel au formulat astăzi o sesizare penală referitoare la folosirea în fals a calității de Primar al Municipiului Alba Iulia și Președinte al Consiliului Județean Alba în sensul dezinformării populației, în legătură cu referendumul din 29 iulie. Sesizarea penală a fost înregistrată la Poliția Alba Iulia cu numărul 155385/28.07.2012.”

La câteva ore după precizările reprezentanţilor PDL, Biroul de Presă USL a transmis la rândul său un comunicat în care iau atitudine faţă de nemulţumirile exprimate de democrat-liberali, chiar dacă aceştia nu au făcut referire expresă la care politicieni se refereau:

„Pe 29 iulie lupta lui Băsescu împotriva românilor va lua sfârșit. Tot atunci vor înceta și calomniile PDL împotriva cetățenilor onești. Ne manifestăm însă întreaga dezaprobare pentru felul în care reprezentanții acestui partid în județul Alba înțeleg să se comporte în pragul Referendumului.

PDL Alba a emis azi un comunicat de presă, prin care, victimizându-se, își continuă de fapt, activitatea din campania electorală, după momentul când aceasta ar fi trebuit să înceteze. De altfel, este cel puțin bizar cum acuză dânșii celelalte partide de o practică utilizată chiar de domniile lor în preziua alegerilor locale, când, fapt dovedit, au emis scrisori false în numele fostului primar Augustin Drăguț din Ocna Mureș, prin care acesta anunța, chipurile (!), că nu mai candidează, în favoarea contracandidatului său pedelist. Iată că acum tocmai PDL se plânge de astfel de practici, dar ”uită” cine le-a utilizat prima dată în Alba?

Este clar că USL Alba a susținut permanent necesitatea ca toți cetățenii cu drept de vot să se prezinte la urne. Dar duplicitarismul PDL Alba este de neimaginat. După ce au cerut, inclusiv cu jalba la ”Înalta Poartă” a Occidentului, ca Referendumul să fie validat numai dacă participă 50%+1 dintre electori, acum susținătorii lui Băsescu au întors foaia și boicotează scrutinul. Să le fie de bine! Cetățenii onești oricum știu ce și câte a făcut pentru salarianți, pentru pensionari și pentru șomeri președintele suspendat, așa cum își cunosc foarte bine și drepturile.

Nu vom tolera însă, sub nicio formă, fariseismul și atacurile murdare, precum și comportamentul ilegal al PDL Alba. Astfel, în timp ce intoxica presa cu comunicate de victimizare, conducerea acestui partid complet aservit lui Băsescu își trimitea cohortele de primari și ”militanți” în localitățile pe care le controlează, să insufle teroare și umilință, să oblige oamenii să nu participe la vot. Este intolerabil și vom depune plângere penală împotriva fiecărui primar pedelist care condiționează acordarea ajutoarelor sociale, prestarea de servicii publice sau, pur și simplu, dreptul la un trai liniștit și decent concetățenilor săi, cu condiția ca aceștia să nu participe la Referendum. Avem semnale clare din cel puțin 12 localități din județ, în care activiștii PDL încearcă să lingușească, să ”cumpere” sau chiar să amenințe populația, numai să nu participe la scrutin. Aceste fapte grave nu sunt numai complet ilegale, ci sunt și profund imorale, afectând cele mai elementare drepturi cetățenești. În acest caz cine va sesiza forurile europene? În niciun caz nu duplicitarii din PDL Alba!

Ne-am săturat de minciunile și atacurile murdare ale PDL Alba. Dacă au patentat o metodă de intoxicare a populației să nu acuze pe alții că o folosesc împotriva lor! De ce nu spun, mai bine, cum toți acoliții lor s-au îmbogățit în timp ce românii au sărăcit? Cel puțin, până acum, numai în câteva săptămâni și în limita bugetului național, lăsat de vraiște de PDL, Guvernul USL a luat măsuri reparatorii față de pensionari și bugetari, dar și măsuri economice menite să stimuleze mediul de afaceri.

Noi, întreaga echipă a USL Alba, ne vom menține demnitatea și vom onora doleanțele cetățenilor onești, din Alba Iulia, din județul Alba și din întreaga țară!

Biroul de presă al USL Alba”

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

5 Comentarii

5 Comments

 1. dsa

  sâmbătă, 28.07.2012 at 15:53

  dar faptul ca voi boicotati referendumul este legal asa-i? mustaciosilor! RUSINE!

 2. Balmos

  sâmbătă, 28.07.2012 at 19:56

  La cat is de escroci pedelistii, nu m-ar mira sa fi trimis ei insisi scrisorile alea, ce or fi, pentru ca sa declansa un scandal-diversiune. Daca sunt atat de siguri ca sunt false, cum pot fi la fel de siguri ca e vorba de opera usl-istilor? Ce interes real ar fi putut urmari acestia, din moment ce Hava si Dumitrel au facut public ca boicoteaza referendumul si indemnand lumea sa faca la fel, actionand astfel in afara legii?

  • cucu

   sâmbătă, 28.07.2012 at 23:32

   comunistilor

 3. asd

  duminică, 29.07.2012 at 09:39

  si eu am primit o aemenea scrisoare in care erau niste greseli gramaticale de toata jena,mi s-a parut putin suspect.

 4. vali

  duminică, 29.07.2012 at 17:53

  Sunt convinsa ca este opera USL.Am vazut astazi un asemenea fluturas.Suspect este faptul, ca a aparut, dupa ce PDL a anuntat ca boicoteaza referendumul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Flashmob organizat la Aiud, de Ziua Imnului Național al României

Publicat

De Ziua Imnului Național al României a fost realizat un Flashmob în zona pieței organizată joia în municipiul Aiud.

Au fost interpretate, împreună cu publicul prezent, dansuri populare românești iar în final participanții au cântat Imnul Național al României. 

Manifestarea, inedită atât pentru aiudeni cât și pentru cei prezenți la târgul săptămânal, s-a bucurat de aprecierile publicului și de aplauze prelungite.

Organizatorii evenimentului au fost: Ansamblul Folcloric Doina Aiudului al Centrului Multicultural Liviu Rebreanu, Primăria/Consiliul Local Aiud.

Ce înseamnă un Flashmob? 

Flashmob (termen provenit din engleză flash mob, unde flash—flash, clipă; mob — mulțime) este o adunare foarte scurtă într-un loc public, participanții efectuând o anumită acțiune neobișnuită pentru o durată scurtă de timp (de obicei câteva minute), după care grupul se împrăștie.

Orice „spectacol” în stil Flashmob are reguli, dintre care cele mai importante sunt:

 • Acțiunea trebuie sa fie spontană și concomitentă. Este interzisă atragerea atenției de către participanți înainte de acțiune.
 • Trebuie să se formeze impresia că participanții nu se cunosc și înainte de acțiune să nu afișeze că se pregătesc să facă ceva neobișnuit.
 • Toate acțiunile trebuie efectuate după scenariu.
 • Acțiunea nu trebuie să urmeze cu reacții agresive din partea spectatorilor.
 • Fără încălcare de lege sau afișare a intereselor politice.
 • După Flashmob nu trebuie să rămână urme.
 • Toate acțiunile trebuie să fie efectuate cu toată seriozitatea.
 • După finalizare toți participanții trebuie să părăsească imediat locul acțiunii fără a mai arăta că s-a întâmplat ceva deosebit.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Transporturile de animale de lungă durată, suspendate temporar pe perioada caniculei. Precizări ANSVSA

Publicat

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară și pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dispus suspendarea temporară a transporturilor de animale de lungă durată, efectuate cu mijloace de transport care nu sunt echipate cu sistem de răcire a aerului. Măsura a fost luată având în vedere faptul că pentru săptămâna în curs şi săptămâna viitoare în ţara noastră sunt prognozate temperaturi foarte ridicate, maximele urmând să depăşească chiar şi 40 de grade Celsius.

Această măsură a fost dispusă întrucât, în cazul în care temperaturile exterioare preconizate pe ruta planificată depăşesc 30 de grade Celsius, sistemul de ventilaţie nu este capabil să menţină temperaturile din mijloacele de transport în intervalul 5 – 30 grade Celsius, cu o marjă de +/- 5 grade Celsius, prevăzut de dispoziţiile Regulamentului (CE) nr. 1/2005.

ANSVSA a transmis instrucţiuni tehnice în teritoriu pentru medicii veterinari oficiali, aplicabile transportului rutier de lungă şi scurtă durată şi transportului efectuat pe cale maritimă.

De asemenea, în perioadele cu temperaturi ridicate, se creşte suprafaţa alocată pe cap de animal, atât în cazul transportului rutier de lungă durată, cât şi în situaţia transporturilor efectuate pe cale maritimă.

Călătoriile rutiere de scurtă durată sunt permise doar atunci când acestea se desfăşoară în cursul nopţii sau în primele ore ale dimineţii, cu creşterea spaţiului alocat pe cap de animal şi cu limitarea cât mai mult posibil a duratei călătoriei.

În cazul exportului de animale către ţări terţe, indiferent de tipul mijlocului de transport utilizat, sunt aplicabile dispoziţiile Legii nr. 150/2020.

Transporturile de animale efectuate pe distanţe lungi se vor relua atunci când temperaturile exterioare de-a lungul întregii rute a călătoriei planificate vor scădea sub 30 grade Celsius.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

FOTO: Un nou ATAC al unui URS pe o pășune de lângă Aiud. Cetățean: „În aceste zone numărul de urși trebuie să fie zero”

Publicat

Un urs a atacat din nou o cireadă de vaci aflată pe o pășune de pe raza localității Ciumbrud, sat ce aparține de municipiul Aiud. Acesta este al doilea atac din ultimele zile, după ce duminică o ursoaică cu pui au omorât o vacă și au rănit un vițel și două capre. 

Potrivit unui cetățean, pășunea pe care a avut loc atacul este împrejmuită cu gard electric, însă acesta nu a avut niciun efect în fața ursului.

„În aceste zone numărul de urși trebuie să fie zero, deoarece nu este un mediu sănătos pentru ei.

Acești urși au fost aduși aici prin relocare fără să ceară acordul primăriei sau a Ocolului Silvic Aiud și sau înmulțit deoarece nu au unde să meargă”, a scris cetățeanul, pe pagina de Facebook.

Vezi și FOTO: Un URS a ATACAT pe o pășune de lângă Aiud. A omorât o vacă, îngrijitorul a scăpat după ce s-a refugiat într-un adăpost

Reamintim faptul că o ursoaică cu doi pui a atacat duminică, 25 iulie, pe o pășune din zona Ciumbrud, lângă municipiul Aiud.

Un îngrijitor a scăpat de atac după ce a fugit într-un adăpost. Ursoaica a omorât mai apoi o vacă, iar puii au rănit un vițel și două capre.

sursa: Vasile C.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

CALENDAR Creștin Ortodox AUGUST 2021: Toate sărbătorile importante din luna lui Secerar trecute în Calendarul Bisericesc

Publicat

August este a opta lună a anului în calendarul Gregorian și una dintre cele șapte luni gregoriene cu o durată de 31 de zile. În România, luna august, popular, are mai multe denumiri zonale: Augustru, Măselar, Gustar, Secerar.

Calendar ortodox august 2021: Pentru luna august, calendarul ortodox arată că există patru sărbători religioase marcate cu cruce roșie. Față de luna precedentă, în luna august vom avea mai puține sărbători cu cruce neagră, mai exact trei.

Vezi și Calendar Creștin Ortodox 2021: Toate sărbătorile religioase importante din an trecute în Calendarul Bisericesc

Calendar ortodox august 2021. Astfel, în prima duminică, care pică pe 1 august este Scoaterea Sf. Cruci, duminica a VI-a după Rusalii, atunci când va fi și dezlegare la ulei și vin

În data de 6 august este una dintre marile sărbători creștine și anume, Schimbarea la Fată a Domnului (dezlegare la peste), iar pe 7 august va fi sărbătoarea Sfintei Teodora de la Sihla.

Calendar ortodox august 2021. Pe 15 august 2021 în duminica a VIII-a după Rusalii este Adormirea Maicii Domnului, mare sărbătoare pentru români.

Pe 22 august, în duminica a IX-a după Rusalii. vor fi pomeniți mai mulți Sfinți.

În ultima duminică, a X-a după Rusalii, va fi prăznuită sărbătoarea cu cruce roșie în calendar și anume, Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul(dezlegare la ulei si vin).

Calendar ortodox: august 2021

 • Duminica a VI-a după Rusalii(Vindecarea slăbănogului din Capernaum); Ap. Romani XII, 6-14; Ev. Matei IX, 1-8; glas 5, voscr. 6
 • D 1 Scoaterea Sf. Cruci; Sf. 7 Mc. Macabei (Dezlegare la ulei şi vin)
 • L 2 Aducerea moaştelor Sf. Întâiul Mc. şi Arhid. Ştefan; Dreptul Gamaliel; Binecredinciosul Împărat Justinian cel Mare (Post)
 • M 3 Sf. Cuv. Isaachie, Dalmat şi Faust; Sf. Mironosiță Salomeea; Sf. Cuv. Teodora din Tesalonic (Post)
 • M 4 Sf. 7 tineri din Efes; Sf. Mc. Tatuil; Aducerea moaştelor Sf. Cuv. Mc. Evdochia (Post)
 • J 5 Înainteprăznuirea Schimbării la Față a Domnului; †) Sf. Cuv. Ioan Iacob de la Neamț; Sf. Mc. Evsignie; Sf. Ier. Fabian, episcopul Romei (Post)
 • V 6 (†) Schimbarea la Față a Domnului (Pobrejenia)(Dezlegare la peşte)
 • S 7 †) Sfânta Teodora de la Sihla; Sf. Cuv. Mc. Dometie Persul; Sf. Ier. Narcis, arhiepiscopul Ierusalimului; Sf. Irina împarateasa (Dezlegare la ulei şi vin)
 • Duminica a VII-a după Rusalii(Vindecarea a doi orbi și a unui mut din Capernaum); Ap. Romani XV, 1-7; Ev. Matei IX, 27-35; Ioan XVII, 1-13; glas 6, voscr. 7
 • D 8 Sf. Emilian Mărt. Ep. Cizicului; Sf. Miron, Ep. Cretei (Dezlegare la ulei şi vin)
 • L 9 † Sf. Ap. Matia; Sf. 10 Mc. Mărt. pentru icoana lui Hristos; Sf. Mc. Antonin (Post)
 • M 10 Sf. Mc. Arhid. Lavrentie; Sf. Sfințit Mc. Sixt, Ep. Romei; Sf. Mc. Ipolit (Post)
 • M 11 †) Sf. Nifon, Patr. Constantinopolului; Sf. M. Mc. Evplu, arhid.(Post)
 • J 12 Sf. Mc. Fotie, Anichit, Pamfil şi Capiton; Sf. Cuv. Palamon (Post)
 • V 13 Mutarea moaştelor Sf. Cuv. Maxim Mărt.; Sf. Cuv. Dorotei şi Dositei (Odovania Praznicului Schimbării la Față a Domnului) (Post)
 • S 14 Înainteprăznuirea Adormirii Maicii Domnului; Sf. Prooroc Miheia (Prohodul Maicii Domnului) (Dezlegare la ulei şi vin)
 • Duminica a VIII-a după Rusalii(Înmulțirea pâinilor); Ap. Filipeni II, 5-11; I Corinteni I, 10-17; Ev. Luca X, 38-42; XI, 27-28; Matei XIV, 14-22; glas 7, voscr. 8
 • D 15 (†) Adormirea Maicii Domnului
 • L 16 Sf. Mahramă a Domnului; †) Sf. Martiri Brâncoveni Constantin Vodă cu cei 4 fii ai săi: Constantin, Ştefan, Radu, Matei şi sfetnicul Ianache; †) Sf. Cuv. Iosif de la Văratec
 • M 17 Sf. Sfințit Mc. Miron; Sf. Mc. Straton, Ciprian şi Tirs
 • M 18 Sf. Mc. Flor, Lavru, Polien şi Leon (Post)
 • J 19 Sf. Mc. Andrei Stratilat; Sf. Cuv. Timotei, Agapie şi Tecla
 • V 20 Sf. Prooroc Samuel; Sf. Mc. Sever , Eliodor şi Teoharie (Post)
 • S 21 Sf. Ap. Tadeu; Sf. Mc. Vasa; †) Sf. Mc. Donat diac., Romul pr., Silvan diac. şi Venust
 • Duminica a IX-a după Rusalii(a Sf. Părinți de la primele șase Sinoade Ecumenice; Umblarea pe mare – potolirea furtunii); Ap. I Corinteni III, 9-17; Ev. Matei XIV, 22-34; glas 8, voscr. 9
 • D 22 Sf. Mc. Agatonic, Zotic, Zinon, Teoprepie, Achindin şi Severian
 • L 23 †)Sf. Mc. Lup; Sf. Sfințit Mc. Irineu, episcopul de Lugdunum (Odovania Praznicului Adormirii Maicii Domnului)
 • M 24 Sf. Sfințitț Mc. Eutihie şi Cosma Etolul; Sf. Mc. Tation
 • M 25 Aducerea moaştelor Sf. Ap. Bartolomeu; Sf. Ap. Tit (Post)
 • J 26 Sfinții Adrian şi Natalia, soția sa; Sf. Mc. Atic
 • V 27 Sf. Cuv. Pimen cel Mare; Sf. Mc. Eutalia, Fanurie şi Osie, Ep. Cordovei (Post)
 • S 28 Sf. Cuv. Moise Etiopianul; Dreptul Iezechia; Sf. Mc. Diomid; Sf. Ana Proorocița, fiica lui Fanuel
 • D 29 †) Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul; Sf. Cuv. Teodora (Dezlegare la ulei şi vin)
 • Duminica a X-a după Rusalii(Vindecarea lunaticului); Ap. Fapte XIII, 25-33; I Corinteni IV, 9-16; Ev. Marcu VI, 14-30; Matei XVII, 14-23; glas 1, voscr. 10
 • L 30 †) Sf. Ier. Varlaam, Mitropolitul Moldovei şi Sf. Cuv. Ioan de la Râşca şi Secu, episcopul Romanului; Sfântul Alexandru, Ioan şi Pavel cel Nou, Patr. Constantinopolului
 • M 31 Aşezarea în raclă a cinstitului brâu al Maicii Domnului; Sf. Mc. Andrei, Iraclie, Faust şi Mina

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate