Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ionel Dăncilă, patronul benzinăriei Nidava Oil din Sebeş, „nașul misterios” de la nunta de un sfert de milion de euro de la Sibiu

Publicat

Una dintre cele mai luxoase nunţi ale anului, ce a avut loc la Sibiu, sâmbătă, l-a avut în plan secund pe Ionel Dăncilă, patronul firmei Nidava Group din Sebeș. Acesta a fost naşul cuplului Dumitru Ghişe (27 de ani) şi Denisa Sufana (21 de ani), care provin din familii de milionari. Dăncilă este născut în Poiana Sibiulu,i dar de câțiva ani locuiește în Sebeș, unde a dezvoltat o afacere bazată pe tranzacții de produse petroliere. De altfel, nașul de la nunta milionarilor din Sibiu deține, la ieșire din Sebeș spre Vințu de Jos, o benzinărie – Nidava Oil (Drumul Vântului).

În urmă cu patru ani, una dintre firmele grupului Nidava a fost implicată într-o afacere cu produse petroliere care a ajuns în atenția Parchetului din județul Neamț. În martie 2008, Marius Laurenţiu Staicu, patronul unei firme cu sediul în Piatra Neamț s-a ales cu o sesizare penală pentru o evaziune fiscală de proporţii, în urma unui control făcut de Garda Financiară din Alba la partenerul de afaceri al lui Staicu, firma Nidava Oil, din localitatea Sebeş. În perioada decembrie 2007 – februarie 2008, firma nemţeană a vândut către cea din Sebeş cantitatea de un milion de litri de motorină, dar nu și-a înregistrat facturile în evidențele contabile. Au fost emise 33 de facturi fiscale, în valoare de 33,310 miliarde de lei vechi. Mai multe amănunte despre tranzacția din 2008 găsiți aici.

Tatăl mirelui de la nunta de sâmbătă, Pavel Dumitru Ghişe este în topul celor mai bogaţi români, cu o avere estimată la 28 de milioane de euro, obţinută din afacerile cu carburanţi (benzinăriile Ana Oil) şi hoteliere. Denisa Sufana este fiica patronului benzinăriilor „Comsilcost”.

Nunta a făcut vâlvă mare la Sibiu, la sfârșitul săptămânii trecute. Pentru primirea celor aproximativ 1.000 de invitaţi – printre care oameni de afaceri, politicieni şi şefi de instituţii – familiile au pregătit un cort de 2.400 mp, adus special din Germania şi închiriat cu peste 30.000 de euro. Amenajat cu scaune speciale, parchet şi candelabre, acesta a asigurat ambianţa de lux a petrecerii. Cortul a fost amplasat în apropierea restaurantului şi a uneia dintre benzinăriile familiei Ghişe, pe DN1.

Printre picanteriile organizatorice ale nunţii spectaculoase de la Sibiu au fost hostessele îmbrăcate în costume tradiţionale japoneze, care au întâmpinat invitaţii la intrarea în cort, scuplturile în gheaţă (sub formă de elefanţi, pe masa mirilor, ca semn de bogăţie), preparate cu specific oriental, berbec şi tăuraş la proţap, barul sculptat în gheaţă şi, nu în ultimul rând, rochia elegantă a miresei.

La nuntă a cântat Anca Ţurcaşiu.

Nu ştim cu cât a cinstit naşul  la nuntă, însă darul socrului mare pentru tinerii însurăţei a fost pe măsura averii: un hotel în Cluj-Napoca. Nici socrul mic nu s-ar fi lăsat mai prejos şi ar fi dăruit tinerilor un parc eolian. Am putea spune că este un bun start în viaţă pentru miri, având în vedere că Dumitru Ghişe a studiat la universitatea privată Glion, din Elveţia, care specializează tineri în management de top hotelier, iar mireasa, Denisa, a absolvit Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor.

Nunta ar fi costat 250.000 de euro, iar mirii ar fi rămas după ce au strâns darul de la invitați cu 550.000 euro.

Sursa foto:Turnul Sfatului, facebook, Monitorul de Neamț

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. elena

    vineri, 21.09.2012 at 22:31

    baia saracie la romani

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax