Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ionela Danciu, Ion Mărgineanu şi Lőrincz Zoltán primesc titluri de cetăţean de onoare al municipiului Aiud

Publicat

În cadrul ultimei şedinţe ordinare a Consiliului Local Aiud din anul 2011, care a avut loc în 20 decembrie, au fost acordate trei titluri de “cetăţean de onoare”, la propunerea primarului municipiului Aiud, Mihai Horaţiu Josan, a consilierului local Rácz Levente şi a grupului consilierilor UDMR. Este vorba de mama tripletelor din Aiud, Ionela Danciu, scriitorul Ion Mărgineanu şi omul de cultură Lőrincz Zoltán.

Primul cetăţean de onoare numit prin hotărârea adoptată de Consiliului Local Aiud a fost Ionela Danciu, mama tripletelor din Aiud. Ionela Danciu a devenit celebră pentru că a reuşit să convingă Statul Român privind necesitatea acordării, pentru fiecare nou-născut în parte, a indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

Primarul Mihai Horaţiu Josan, cel care a propus acordarea acestei distincţii Ionelei Danciu, şi-a argumentat decizia prin faptul că, pe lângă modificarea legislaţiei, prin adoptarea Legii nr. 239/2009 pentru modificarea art. 2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, aiudeanca, deja recunoscută la nivel naţional, a avut iniţiativa organizării la Aiud a Zilei Naţionale a Multipleţilor şi, tot datorită eforturilor sale, a fost înfiinţată, în 2011, Asociaţia „Multipleţii” , singura organizaţie din România care are ca obiectiv susţinerea şi promovarea drepturilor multipleţilor.

Ionela Danciu a mai reuşit să asigure şi promovarea altor două proiecte de lege, adoptate atât de Camera Deputaţilor, cât şi de Senatul României. Primul vizează instituirea Zilei Naţionale a Multipleţilor în data de 4 decembrie, iar al doilea se referă la modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 111/8 decembrie 2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, pe de altă parte. În acest fel, se aduce o modificare esenţială în cadrul legislaţiei, în sensul că, potrivit actului normativ, în cazul copiilor care provin din sarcini normale, dar care sunt născuţi la diferenţă mai mică de 2 ani de zile, majorarea de 600 lei nu se va mai aplica doar după finalizarea perioadei de acordare a primei indemnizaţii, ci din momentul în care se naşte al doilea copil.

În acelaşi context, primarul municipiului Aiud a propus Consiliului Local acordarea titlului de „cetăţean de onoare” scriitorului Ion Mărgineanu, datorită activităţii desfăşurate sale în domeniul publicisticii, literaturii şi istoriei literare, dar şi pentru strânsele legături pe care Ion Mărgineanu le are cu municipiul Aiud.

Nu în ultimul rând, la iniţiativa consilierului local Rácz Levente, însoţită de recomandarea grupului consilierilor UDMR, Lőrincz Zoltán senior, recunoscut pentru activitatea sa în domeniile religiei, culturii, educaţiei şi sportului aiudean, a devenit la rândul său, alături de celelalte două personalităţi, „cetăţean de onoare” al Aiudului.

Decernarea titlurilor de „cetăţean de onoare” va avea loc în 25 ianuarie 2012, în cadrul evenimentului „O jumătate de secol împreună”, dedicat familiilor de aiudeni care au împlinit 50 de ani de la căsătorie şi în cadrul căruia primarul Mihai Horaţiu Josan doreşte să îi invite şi pe cetăţenii de onoare ai municipiului Aiud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. untip

    joi, 22.12.2011 at 08:18

    Mare rusine sa alaturi numele unei mare „mahalagioaice” cu a unui mare scriitor!!! Ce sa facem, Josy a vrut sa puncteze si la capitolul „electoral”. Degeaba, domnule primar, intrati in ultimul an de dictatura a saraciei asupra aiudenilor!!!

  2. adrian sorodoc

    joi, 05.01.2012 at 08:58

    Este o onoare pentru societatea civila sa aiba o reprezentanta de talia Ionelei Danciu care merita pe deplin acest titlu. Aceasta femeie a decis sa lupte pentru drepturile tuturor multipletilor si nu s-a limitat doar pentru a-si atinge interesul propriu, asa cum fac 90% dintre romani.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax