Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ionela Danciu, mama tripleţilor din Aiud, a dat în judecată Ministerul Educaţiei pentru lipsa manualelor gratuite pentru elevi

Publicat

ionela danciuMama tripletelor din Aiud, Ionela Danciu, a dat în judecată Ministerul Educaţiei pentru lipsa manualelor în şcoli. Femeia a mai câştigat acum cinci ani un proces cu statul, reuşind să obţină în instanţă alocaţie de creştere pentru fiecare copil al ei.

Nemulţumită că fetele sale, acum în clasa a doua la Colegiul “Titu Maiorescu” din Aiud nu au manuale gratuite, situaţie general valabilă pentru elevii din şcolile primare, Ionela Danciu a chemat în instanţă Ministerul Educaţiei. A invocat articolele din Constituţia României, care prevăd că „învăţământul de stat este gratuit, potrivit legii“ şi „pentru învăţământul de stat preşcolar, primar şi gimnazial se asigură gratuit manuale şcolare“.

„Am plătit din propriul buzunar manualele pe care statul ar fi trebuit să le asigure gratuit fiicelor mele.Mă refer la Matematică şi explorarea mediului, Comunicare în Limba română, Caiet de lectură şi aplicaţii, Dezvoltare personală, Limba Engleză, Religie. În total, am plătit 180 de lei, bani pe care-i cer înapoi de la Minister. Am hotărât să cumpăr manualele, la fel ca mulţi părinţi, pentru că doamna învăţătoare să poată pune în aplicare un orar cu materiile de acolo“, a declarat Ionela Danciu, citată de adevărul.ro.

Procesul se judecă la Tribunalul Alba şi femeia are şi susţinerea profesorilor.

„Da, atitudine numai pentru salarii! Am propus atitudine, dar… n-a fost oportun! Şi ce atitudine să ai când, la tv, au apărut nişte tovarăşe din Bucureşti, mândre că pot să facă lecţii şi fără manuale? Da, poţi, dar cu ce preţ?“, a spus profesorul Felicia Munteanu, de la Şcola „Axente Sever“ din Aiud, potrivit aceleiaşi surse.

Ministerul Educaţiei a asigurat pentru fiicele femeii din Aiud, Andrada, Alesia şi Luna, gratuit, o singură carte, în acest an şcolar: manualul de Limba română, ce nu este în conformitate cu noua programă şcolară. Chiar dacă iniţiativa Ionelei Danciu a fost întâmpinată de profesori cu susţinere, mama tripletelor crede că dascălii trebuiau să se implice şi ei în problema lipsei manualelor şcolare.

Reamintim că Ionela Danciu a reuşit să oblige statul prin decizie a instanţei să-i dea indemnizaţie pentru fiecare dintre cele trei fetiţe ale sale. Procesul a fost câştigat în primăvara anului 2009, după trei ani. Femeia este cetăţean de onoare în Aiud şi a fost premiată de Raed Arafat, fondatorul SMURD. În fiecare an, în 6 decembrie, Ionela Danciu organizează Ziua Multipleţilor la Aiud, eveniment la care participă familii cu gemeni şi tripleţi din toată ţara.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax